Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

herkese merhaba

REKLAM ALANI

merhaba motor tutkunları.
    ben murat tepe ankarada yaşıyorum üniversite son sınıf öğrenciyisim. motor aşkı bende yeni yeni filizleniyor. aslında şimdiye kadar niye tanışmadım diye kendime kızıyorum.
    şu an motorum ve A2 ehliyetim yok ama en kısa zamanda olcak. o döneme kadar da bu forumda sizin değerli görüşlerinizden faydalanmak istiyorum. racing honda cbr125r ile başlamak istiyorum. ikinci el fiyatları da o kadar pahalı değil.
    siz nedersiniz?
    comment leriniz için şimdiden teşekkürler.......

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Hoşgeldin Murat. Forumda araştırma yaparak bol bol fikir sahibi olabilirsin.

CBR125 iyidir, güzeldir, kalitelidir ama bunun için boy ve kilon uygunsa daha iyidir. Biraz kalıplı biriysen altında küçük kalabilir.

Ve yedek parça ücretleri olarak ta ne yazık ki abileri olan 600RR ve 1000RR'ları hiç aratmıyor. Yani çok pahalı.

İlk motorun olacağını düşündüğümüzde yedek parça fiyatları daha uygun olan modelleri araştırmanı önerebilirim.

Tavsiyem motoru görmeden karar verme. İstanbul yolundaki Honda Efe'ye uğrayıp CBR125'lerin kasasını da inceleyebilirsin.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

mrb aydoğanx cevabın için teşekkürler..
    1.77 boyundayım ve 78 kiloyum umarım 125 cc bi motor için fazla değildir
    yedek parçası ucuz olan motorlar dan ne önerirsiniz? yamaha ybr 125 de hoş bi motora benziyo. ama hava soğutma sistemli ve bu da uzun yolda problem yapar deniyo.
    yedek parça fiyatları ucuz mudur yamahanın? bu modeli tavsiye edermisiniz?

Alıntı murattepe1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mrb aydoğanx cevabın için teşekkürler..
    1.77 boyundayım ve 78 kiloyum umarım 125 cc bi motor için fazla değildir
    yedek parçası ucuz olan motorlar dan ne önerirsiniz? yamaha ybr 125 de hoş bi motora benziyo. ama hava soğutma sistemli ve bu da uzun yolda problem yapar deniyo.
    yedek parça fiyatları ucuz mudur yamahanın? bu modeli tavsiye edermisiniz?
    Yamaha YBR125 veya Honda CBF150;
    Bu iki motosikletinde yedek parça sorunu yoktur ve çok uygun fiyata tüm yedek parçalarını bulabilirsin.

Hava soğutmalı olması seni asla düşündürmesin. Standart bir kullanımda kolay kolay bu motorları bozamazsın zaten.

Aşağıdaki örnek bağlantılarda ybr125 veya cbf150 ile yapılmış uzun km.li geziler mevcut. Fikir edinebilirsin :

Bazı CBF 150 gezileri :
    2417 km lik yolculuk.istanbul-izmir-muğla-antalya-ankara-ist

Cbf 150 Ile Istanbul-karabük 936 Km....

Bazı YBR125 gezileri :
    ybr ile 1700 km lik tatil (istanbul-tekirdağ-çanakkale-ayvalık-uşak-istanbul)
    ybr ile 1500 km

Bu gezileri incelersen bir sorun olmadan binlerce km.leri rahatlıkla devirdiklerini görebilirsin.

İki motoruda tavsiye ederim. Temiz bir motor aldıkran sonra asla seni üzmezler. Hemde yedek parça fiyatları çok uygundur, ileride cc yükseltmeyi düşünürsende 2.el piyasaları çok hızlı olduğu için kolayca elinden çıkartabilirsin.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha YBR125 veya Honda CBF150;
    Bu iki motosikletinde yedek parça sorunu yoktur ve çok uygun fiyata tüm yedek parçalarını bulabilirsin.

Hava soğutmalı olması seni asla düşündürmesin. Standart bir kullanımda kolay kolay bu motorları bozamazsın zaten.

Aşağıdaki örnek bağlantılarda ybr125 veya cbf150 ile yapılmış uzun km.li geziler mevcut. Fikir edinebilirsin :

Bazı CBF 150 gezileri :
    2417 km lik yolculuk.istanbul-izmir-muğla-antalya-ankara-ist

Cbf 150 Ile Istanbul-karabük 936 Km....

Bazı YBR125 gezileri :
    ybr ile 1700 km lik tatil (istanbul-tekirdağ-çanakkale-ayvalık-uşak-istanbul)
    ybr ile 1500 km

Bu gezileri incelersen bir sorun olmadan binlerce km.leri rahatlıkla devirdiklerini görebilirsin.

İki motoruda tavsiye ederim. Temiz bir motor aldıkran sonra asla seni üzmezler. Hemde yedek parça fiyatları çok uygundur, ileride cc yükseltmeyi düşünürsende 2.el piyasaları çok hızlı olduğu için kolayca elinden çıkartabilirsin.
    gerçekten güzel gezilermiş incelerken zevk aldım

ayrıca bu modellerde gerçekten hoş. ilk motorunu alacak biri için ideal görünüyolar.

artık önümüzdeki dönem ehliyete başvurup bu arada temiz bi makina bulmak kalıyo)

kazasız belasız sürüşler...

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı murattepe1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [...]
    comment leriniz için şimdiden teşekkürler.......
    pardon nelerimiz için?
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

Alıntı Ante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pardon nelerimiz için?
    yorum ve görüşleriniz için

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)