Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

titan'dan cbf 150'ye terfi

REKLAM ALANI
    meapa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Titan, Honda CBF 150, Yamaha MT07, Bajaj Box
    merhaba, 1999'dan beri cg 125 titan kullanıcısıyım. motorsikleti şehir içi ulaşım anlamında kullanıyorum, hız, modifiye, funclup, gurup seyahat falan ilgimi çekmiyor. titanla 11 yıl boyunca sadece kış aylarında 3-4 ay hariç hergün işime gidip geldim. bir kere bile ne tamir gördü ne motor açıldı ne de yolda kaldım. Yalnızca bir kere kaza yaptım ve depoda ezik meydana geldi, ön amortisörler tornadan geçti. Ancak depoyu tamir ettirmeyip yıllarca üstünü kaplatarak gezdim. Ön amortisörler de iflah olmadı. Kısaca 11 yıl boyunca 1 kaza ve motorun sağlamlığı açısından çok şanslıydım sanırım. Kazada sadece kolum kırıldı. Çarptığım taksiyi çekicilerin götürdğünü söylersem sanırım 'şanslıydım' derken ne demek istediğimi de anlatmış olurum.
    Neyse işte, 2 gün önce motoru CBF 150'yi satın alacağım yer takas karşılığında aldı. Size belki 'ihanet' ya da duygusuzluk gibi gelecek ama, motoru teslim ettiğimde bir kere bile geriye dönüp bakmadım. Çünkü artık gerçekten eskimişti. Dişli takımının tamamen değişmesi gerekiyordu, ilk aldığım günden beri kullandığım dişli ve zincir takımı (100 tl), ön amörtisörlerin değişmesi gerekiyordu (200 TL), depoda ezik vardı, ışık sistemi, akü, yan ayak gevşekliği, aşırı titreme ve gürültü, motor üzerinde kullanılan bir çok parçanın küflenmesi ve bunun kötü görünümü vb. vb. Yani tüm bu sorunlar sanırım 300-350 TL'ye yenilenebilirdi. O yüzden firma motoru 1400'den kabul etti. (Yani 1750'ye satmış gibi oldum).
    CBF 150 hakkında hiçbir fikrim yok. 2 gündür kullanıyorum. Ama titan'dan inip buna binince hiç titreşim olmadığını, motorun oldukça sessiz olduğunu, yol tutuşunun ve ön frenin (disk) daha güvenli olduğunu gördüm. Titan'ın 99'da ilk aldığım zamandan beri görüntüsünü pek beğenmiyordum. Elbette bugün satılan çin işi motolardan çok daha iyiydi, ama motor kısmı sanki boşlukta gibi geliyordu bana. CBF 150'yi bu açıdan daha çok beğendim.
    Benzin sarfiyatı konusunda daha henüz bir bilgim yok. Titan'a göre daha iyi olduğu söylendi. Bir de lastiklerin dubleks olduğunu söylediler. Bu lastiklerin patlama olasılığı daha azmış sanırım.
    Kısaca şu 2 gündür CBF150'yi kullanırken, Titan'da bulamadığım bir güven ve sürüş zevki yaşıyorum.
    Sizlere sormak istediğim şeyler:
    1. Rodaj döneminde, en az 2000 km'ye kadar 70'i aşmamam, yokuş yukarı motoru zorlamamam söylendi. Rodaj dönemi konusunda başka önerileri olan var mı? Yağı 1000 km'den önce değiştirsem daha iyi olmaz mı? (Not: ileride hız yapmayı düşünmüyorum)
    2. Aynalar şu anda arkamı görmem için uygun. Ama kışa doğru kalın şeyler giydiğimde sanki arkayı görmede güçlükler başlayacak gibi. Bu konuda önerileriniz?
    3. Motoru sadece işe gidip gelirken kullanacağım için ön panelde saat olmaması kötü bence. Bu konuda önerileriniz var mı? Küçük bir dijital saat nereden bulabilirim?
    Bu foruma yeni üye oldum. Herkese selamlar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    Öncelikle hoşgeldiniz.
    Titan - CBF150 kıyaslaması yaparmısınız diye başlığınıza girdim ki, konuyu özetlemişsiniz bile. Sanırım ilerleyen zamanlarda kapsamlı bir yazı sunarsınız.

Sorularınıza gelince:
    Tecrübeli bir sürücüsünüz, ne yapılacağını en azından burada size cevap verecek olanlar kadar biliyorsunuzdur.
    RODAJ diye forumu aratırsanız 1. maddenizin cevabını bulabilirsiniz.
    Aynaların daha geniş göstermesi için sanayide ufak bir ara parça düşünülebilir, belki de www.cbfturkiye.org sitesini incelemelisiniz.
    3. sorunuzun cevabı ise 3 - 5 liralık basit bir saat ile çözülebilir.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)