Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Acemi pilot :p

REKLAM ALANI
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    uçakta gözüm yok bana 2 teker yeter
    öyle hızlı gitmek gibi bi niyetimde yok
    ne olduğumuda ne olmadığımıda biliyorum
    trafikten çok korkuyorum çünkü pratik değilim pratiklik kazanmadan gaza yüklenmek resmen kazaya davetiye =)
    çok büyütmeyelim lütfen ralli yapmıyorum yollarda gözümü korkutmayın :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    _alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı bguclu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bencede sen önce git askere orda belki f16 kullanırsın geldikten sora belki 1000lik yerine
    f16 alırsın hem dahada hızlı olursun

Bu arada 1000 RR'i nereden kiraladin? O motoru sana kiralayani ayrica elinden sikip tebrik etmek lazim
    http://www.ataturkungencligehitabesi.com/

Okuyup da bugunu anlayamayan ahmaktir...

Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    olur olur çok arkadaşın oluru benim bile oldu:D

beykurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS200 2016
    Alıntı samet10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim arkadaşlar
    ewet doğru duydunuz 1000lik ile başladım ve artık 600lük beni kesmez açıkçası söylim
    neyse bağdat caddesinde sürdüm sonra bi ara e5te 180i gördüm
    kendimden yana korkum yok yalnız etraftaki arabalar biraz tehlike
    bağdat caddesinde ışıklarda kalkış inanılmaz oluyo ya
    hayvan motor 1. viteste 140ı görüyo
    ben 90da değiştirdimde kiralayan başka arkadaştı 2 kişi iken o deli gibi basıyo
    neyse onu 19 mayısta kullanmıştım şimdi 19 temmuzda yıllık iznim var o gün kiralamayı düşünüyorum ama kendimi tutamayıp daha önce kiralayabilirimde tek başıma gezmek istemiyorum

şöyle bişi var ben küçüklüğümden beri çok sewerdim motoru ama bu kadar güzel olduğunu bilsem daha önce alırdım ehliyeti gerçi emniyette hala alamadım ya o da ayrı mesele :D
    ilk sürüşünde ne cabuk gaz debriyaj vites ayarına hakim oldun da otobana çıkçak kadar ustalaştın.ehliyet alırken motor sürdürmediler mi sana.orda ilk motor kullandım niye yazmadın da ilk tecrübem 1000cc yazdın.eğer hiç motor kullanmadan ehliyet verdilerse o kursun ... evet seni 600 kesmez artık.bence 1000 de kesmez.bu mantıkla seni neyin keseceği belli

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:55 ----------

Alıntı _alp_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bu arada 1000 RR'i nereden kiraladin? O motoru sana kiralayani ayrica elinden sikip tebrik etmek lazim
    klavye ingilizce klavye mi yoksa orda bi çift yönlü anlam mı var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:57 ----------

uçakta gözüm yok bana 2 teker yeter
    öyle hızlı gitmek gibi bi niyetimde yok
    ne olduğumuda ne olmadığımıda biliyorum
    trafikten çok korkuyorum çünkü pratik değilim pratiklik kazanmadan gaza yüklenmek resmen kazaya davetiye =)
    çok büyütmeyelim lütfen ralli yapmıyorum yollarda gözümü korkutmayın :D
    hmm burda mantıklı konuşmuşsun sevindim
    Uğruna Ölmekse Eğer Seni Yaşatmak, Bin Defa Ölürüm De Adına Leke Sürdürmem,
    Gururdur Namustur Bayrak ,Aksa Da Kanım Korkma, HAİNİ GÜLDÜRMEM!!!
    burak beykurt

Motosikleti
    Xmax 400
    Alıntı beykurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk sürüşünde ne cabuk gaz debriyaj vites ayarına hakim oldun da otobana çıkçak kadar ustalaştın.ehliyet alırken motor sürdürmediler mi sana.orda ilk motor kullandım niye yazmadın da ilk tecrübem 1000cc yazdın.eğer hiç motor kullanmadan ehliyet verdilerse o kursun ... evet seni 600 kesmez artık.bence 1000 de kesmez.bu mantıkla seni neyin keseceği belli [COLOR="Silver
    [/COLOR]

sürücü kursunda 3 defa 125lik kanunu breton kullandım. toplasan 2.5 3 saat eder onun dışında motor tecrübem olmadı. vites geçişine dur kalklara çalıştım hep
    1000liği arkadaş kiraladı bende o sıra ehliyet yoktu 19 mayıs 2010da. ehliyeti daha yeni aldım. 19 temmuzda ben kendim kiralicam eğer boşta ise yine aynı motoru alırım.
    dediğim gibi amacım hızlı gitmek değil çünkü gerçekten pratik değilim. o 180e çıktığım vakit etrafım bomboştu. 100le giderken bi gaza yüklendim ve 5 saniye sürdü sürmedi kafam deponun üzerindeydi zaten :D korkup geri çektim sakin ol dedim cin olmadan adam çarpmaya çalışmayalım
    dengeden yana sıkıntım yok sıkıntı diğer arabaların oluşturacağı tehlikelere tepki verirken dengemi kaybetmemek ani frenler felan malum dönüş manevrası iyi değil yatırmak gerekiyo ki iyi dönebilesin ki bende henüz o meziyet yok onun için bi 3-4 ay hergün binmem lazım ki o da şu an mümkün değil

dediğim gibi ne olduğumunda ne olmadığımında farkındayım sadece o ses için kiralıyorum ve işte düz yolda boşluk bulunca gazın tadına bakıyorum o kadar emin olun pis tırsıyorum yani :D

Motosikleti
    Xmax 400
    ve acemi pilot ilk kazasını yapar
    geçtiğimiz çarşamba yine 1000lik bi honda kiraladım 2009 model
    geziyordum felan elcikleri metaldendi ellerimi çok yordu. nitekim yokuşun tekinde dönerken elimi gazdan çekemedim duvara vurmak yerine yana attım kendimide motoruda
    yağ deposunun kapağı çatladı birde grenajın üst kısmı çizildi o kadar 100 liralık bir masraf çıktı

sanırım ucuz atlattım

bu arada daha önceki 180lik rekorumda 245e çıktı =)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    aslında seni anlamıyor değilim...

motor emanet, hayat emanet. bir şey olursa ikisini de iade ederim olur biter, nolcak ki diyorsun kısaca...

geçmiş olsun. sen yine de emanetlere iyi bak derim...

Motosikleti
    Xmax 400
    ya aslınd aiyi bakıyodumda elcikleri gerçekten çok yordu. belkide daha büyüğünden kurtuldum gözüm korktu en azından

nasıl yani?.. 1000rr'ı yatırdın ve sadece 100 liralık masraf çıktı. en basitinden bir manet bile 100 küsür lira diye bilyorum ben. bravo valla büyük başarı. geçmiş olsun bu arada.

Motosikleti
    Xmax 400
    ewet aynen dediğin gibi sadece 100 lira masraf çıktı hızım yok sayılırdı yokuşta dönerken düştüm. bacağım nasıl ezilmedi onu anlamıyorum. sadece sırtım soyuldu. en büyük kazam bu olur umarım acemi şansıda diyebiliriz aslında

nazar değmesin aman daha kendime motor alıcam onla neler atlatırım kimbilir :D

Motosikleti
    XL700 TA

Kazada Böyle oluyor zaten....

Sayın arkadaşım burada benden çok çok daha tecrübeli arkadaşlar yazdıklarını okuyorlardır eminim ama üzülerek söylüyorumki sana cevap vermeye üşeniyorlardır, burada nicelerini insanlar uyardı acemiyken neye nekadar hakim olunur pek çok başlıkta zaten var. Öyle şeyler yazmışsınki akıl alır gibi değil, "maneti elimi yordu ondan düştüm", bunun açılımı şudur arkadaşım; henüz oldukça acemiyim, bir 100 lik makinenin ağırlığını, manevralarını kaldırabilecek kadar başa çıkamıyorum. Böyle devam edersen başka bir virajda hızını ayarlayamayıp başına daha büyük belalar açabilirsin. Kazaların çoğu zaten düz yolda hızlı giderken olmuyor, manevrada , virajda , motoru yatırayım derken oluyor. En basitinden şehir içinde düşük hızda dengeyi kaybedip motorla beraber düşebilirsin. Sürekli olarak "motorla dengem iyi" yazıyorsun ama motorla denge düz yolda giderken olan denge değildir bu durumda motor zaten kendiliğinden dengede tutar hakim olan motordur yani denge dediğimiz manevra ve virajda belli olurki sende zaten bu noktalarda zayıfım diyorsun.
    1881 -193

FlexMan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Varadero
    teşekkür ederim arkadaşlar
    ewet doğru duydunuz 1000lik ile başladım ve artık 600lük beni kesmez açıkçası söylim
    neyse bağdat caddesinde sürdüm sonra bi ara e5te 180i gördüm
    kendimden yana korkum yok yalnız etraftaki arabalar biraz tehlike
    bağdat caddesinde ışıklarda kalkış inanılmaz oluyo ya
    hayvan motor 1. viteste 140ı görüyo
    ben 90da değiştirdimde kiralayan başka arkadaştı 2 kişi iken o deli gibi basıyo
    neyse onu 19 mayısta kullanmıştım şimdi 19 temmuzda yıllık iznim var o gün kiralamayı düşünüyorum ama kendimi tutamayıp daha önce kiralayabilirimde tek başıma gezmek istemiyorum

şöyle bişi var ben küçüklüğümden beri çok sewerdim motoru ama bu kadar güzel olduğunu bilsem daha önce alırdım ehliyeti gerçi emniyette hala alamadım ya o da ayrı mesele :D
    vay be 600 lük kesmezmiş

ve acemi pilot ilk kazasını yapar
    geçtiğimiz çarşamba yine 1000lik bi honda kiraladım 2009 model
    geziyordum felan elcikleri metaldendi ellerimi çok yordu. nitekim yokuşun tekinde dönerken elimi gazdan çekemedim duvara vurmak yerine yana attım kendimide motoruda
    yağ deposunun kapağı çatladı birde grenajın üst kısmı çizildi o kadar 100 liralık bir masraf çıktı

sanırım ucuz atlattım

bu arada daha önceki 180lik rekorumda 245e çıktı =)
    yakınlarınla vedalaş samet azrail seni arıyor.

Motosikleti
    Xmax 400
    uyarılar için teşekkür ederim
    o motora daha önce 5 sene racingi olan daha öncede ufak motorlarda tecrübesi olan bi arkadaş bindi 15 dk turlayıp geldi ve ilk cümlesi elcikleri çok kötü bunun dedi. bende acemiyim ve alışkın değilim. bileklerimi yordu gerçekten.
    yokuşları fazla sewmiyorum ve elim yorgun olduğundan çekemedim gazdan ve düştüm. öyle sürerken bir sıkıntı yaşamadım virajlarda olsun düz yolda olsun trafik seyir halinde olsun. çok temkinli gidiyorum çünkü gerçekten hiç tecrübem yok eğerki bileklerim o derece yorgun olmasa ve elcikler o denli kaygan olmasa düşeceğimi sanmıyorum. ama olan bu olsun diyorum bundan sonra ilk işim motorda kendimi rahat hissetmek olacak. daha önceki repsol böyle değildi. elciklerinde ne kayma nede terleme yapıyodu. kesinlikle en önemli unsur bu oldu artık.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:02 ----------

Alıntı FlexMan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay be 600 lük kesmezmiş

yok yok şaka bir daha kiraladığımda 600lük moviestar var onu alıcam 1000lik dursun biraz suyunu çıkarmayayım :D

yakınlarınla vedalaş samet azrail seni arıyor.
    abartma kardeşim :D insanın gözünü korkutma sakin sakin sürüyorum işte :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    daha önceki repsol böyle değildi. elciklerinde ne kayma nede terleme yapıyodu.
    yani eldiven kullanmıyorsun. peki kask, mont, dizlik? neyse sen kafana koymuşsun bir defa, ille de 1000'likle başlayıp, öyle devam edeceğim diyorsun. hayırlısı olsun hakkında inşallah...

Motosikleti
    Xmax 400
    eldiven kask mont dizlik derken

bak avatardaki benim

ilk sürdüğüm motorla

o haldeydim işte. düştüğümdede o şekildeydim bi tşört

yok illa 1000lik demiyorum 600lük alıcam ve kiralicam artık

Motosikleti
    Suzuki Gsr 600
    Arkadaşım ölümcül bir rahatsızlığın mı var yada Rahmetli Kemal Sunal'ın Korkusuz Korkak filmini çok mu izliyorsun ????

Yaşamak güzel şey bence

Yaptıklarınla söylediklerin de bir tutarsızlık var ki sorma gitsin. Kademe kademe bu işi ilerletsen senin ve sağlığın için hayırlı olur diye düşünüyorum.

1000 lik makina kullanıyorsun ama hiçbir güvenlik ekipmanı üzerinde yok ve bunların olmadığını da çok rahat söylüyorsun yazdıklarını hayretle okuyorum.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.....

Motosikleti
    Xmax 400
    kardeş ben tıngır mıngır gidiyorum herkese yol veriyorum asla sazanlık yapıp geçerim diyip dalmıyorum. sadece düzlükte gaz veriyorum oldukça korkuyorum ama ufaklada uğraşmak istemiyorum açıkçası

600lük birşey alıcam aralıkta askere gidiyorum gelecek yaz 600lükle yollarda olurum ufak ufak ortalama hız olarak temde 130 felan yani aşırı hızlı giden bi manyak değilim

ne olduğumuda olmadığımıda biliyorum çok şükür

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    tam da tahmin ettiğim gibi, sadece kask var...

yoldaki bir taş parçası, görmediğin bir kasis, tank tokatlaması, çevreden gelecek denge bozucu bir uyaran, motorda yapısal bir sorun ve onlarca risk 135 değil 90'la giden bir motorcuyu bile öldürebilir.

da, kime anlatıyorsak bunları... neyse can senin, canan senin. ama dikkat et de kendini yakarken başkalarını da yakma. ölüm bir yere kadar da sakat kalma riskini hiç kaleme bile almak istemiyorum...

neyse biz anlatamıyoruz madem, şunu oku da riskleri daha net gör bari : http://www.motosiklet.net/forum/tazi...-hikayesi.html

bu başlığa yorum yazmak artık boş bence. ben bundan gayrı bir şey de yazmam. insanlar tercihleriyle yaşarlar...

Motosikleti
    Suzuki Gsr 600
    Bende scooter kullanıyorum. Şimdi vitesli bir makinaya geçmek istiyorum ama bunu yaparkende forumda yazılanları ve daha tecrübeli arkadaşların deneyimlerini görüşlerini okuyorum.

İlk tercihim Cbr 125 R ile başlamaktı ama Boy 1,87 Kilo 85 olunca altımda mobilet gibi kalacağının söylenmesi nedeniyle bundan vazgeçtim. Şimdi Hyo Gt250 vey Kawa Ninja 250 modelini düşünüyorum.

Hondanın vermiş olduğu eğitimler var bunlarada katılacağım.

Ne kadar bilinçli kullanırsak motosiklettende o kadar zevk alırız diye düşünüyorum.

Kazasız sürüşler.....

Motosikleti
    Xmax 400
    90değil daha düşük hızda bile ölümlü kazalar geçirebiliriz. farkındayım zaten ama yazın sıcağında onca şey giymek pek sarmıyo. ilerde motor aldığımda bir kaç koruyucu alırım ama şimdi gezip tozmak için kiralıyorum o yüzden fazla yatırım yapmadım açıkçası korunmaya

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)