Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Selamünaleyküm

REKLAM ALANI

Selamünaleyküm herkese. adım mustafa 17 yaşımdayım ve yaza inşallah motorum ve ehliyetimle gireceğim. alacağım motor konusunda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Aleyküm selam Mustafa. Hoşgeldin.
    Yeni başlayacaksan ortalama aşağıdaki motorlar önerilir.
    Şu başlık epeyce yardımcı olacaktır.
    http://www.motosiklet.net/forum/mark...25-apache.html
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

hoşgeldin.

Hoşgeldin Mustafa,

Hiç vakit kaybetmeden ehliyetini alıp ve motosiklet dünyasına adım atıyorsun, çok güzel.

Alacağın motosiklet biraz boyun, kilon, varsa daha önceki iki teker tecrübelerin ve de en önemlisi huyunla suyunla alakalı. Ama genelleme yaparsak, 250cc'den büyük yada 30 beygirden güçlü olmayan, kütle olarak da mümkünse 150 kiloyu geçmeyen motosikletler başlangıç için önerilebilir. Daha yüksek hacimli ve ağır motosikletler senin gibi genç ve delidolu ellerde tehlikeli olabilmesi yanında motosiklete tam olarak hakim olmayı ve kullanma becerilerini öğrenme sürecini hiç tahmin edemeyeceğin kadar uzatır. Küçükten başlayıp büyütürsen direk büyük hacimle başlayanlara nazaran çok daha iyi bir motosiklet sürücüsü olacağını ben sana garanti ederim.

Tabi bunu yanında eğiim almanı, hatta bu eğitimi ehliyet ya da motosikletini almadan önce almanı şiddetle öneririm. Hem bir çok kişi gibi yanlış tekniklerle başlamamış olursun hem de alacağın motosikleti çok daha bilinçli seçip sonradan pişman olmazsın. Eğitimi veren kurum da senin yeteneklerini göz önünde bulundurarak alman gereken motosikleti seçmene bizden daha faydalı olacaklardır. Eğitime vereceğin paraya asla acıma.

Sergeant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    Ve Aleykum selam koçum..
    Now the world is gone. Im just one.

hoşgördüm ikinci sınıfdayken tanıştım motorsiklet ile mobylet bionik 51 vardı o zamanlar. sonra jawa minks planetta kanuni eski hantal motorlar kullandım. direksiyonuma güveniyorum ama bu ss racer tipindekilerden hiç kullanmadım. tecrübelerinizden yararlanırım inşallah herkese şimdiden teşekkürler...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)