Selamlar MotoDostlar
Eşimle annemin arkamdan kurdukları komplo sonucu (ağızbirliği ile hatun "boşarım", anam "sütünü helal etmem" şeklindeki psikolojik savaş sonrası) gözüm gibi baktığım, uğruna depo kiraladığım 85 Harley Fat Boy (soft tail - bebek mavisi) makinamı ağlayarak satmıştım.
Yıllar sonra Alanya' ya tayin olunca Jawa' ya kafayı taktım.
Derken psikolojik savaş misillemesi sırası bana geldi : "hiç değilse bi tane klasik yapayım", "etmeyin tutmayın" şeklindeki yalvarmalarıma ve de evin önündeki tatlı yokuştan 3. viteste sallanmışken verdiği o doyumsuz tam tam sesine dikkatlerini çeke çeke hatunun ve de ziyaretimize gelen validenin gönlünü çeldim.
Valide Sultan "yılbaşı hediyem olsun" deyip bana gözüme kestirdiğim bir makine için istenen 250 lirayı verdi.
Gel gelelim makinanın şasi no. plaketi kayıp olduğu için alamadım. İsabet de oldu. Personelimden birinin komşusu, "3 tane bandrolü var, onları ödesin, ben para pul istemem" demiş. "Makineyi göreyim dedim" ben gidip bir samanlıkta filan göreceğimi sanırken bir telefon üzerine canavar gibi birşey tam tamm tamm diye saydırarak 15 dakika sonra çıktı geldi. Ağzım açık kaldı. Çocuğa şaka mı yaptığını sordum. "Yok abem" dedi.
Ben de kek gibi "yahu bunu ben olsam 1000 liradan aşağıya vermem bir pürüzü mü var" dedim. "Yok abem" dedi. Çocuk o kadar kısa ve net ki sorularıma ya "yok abem" ya da "var abem" diye Alanya çevresine has o tatlı şiveyle cevap verdi hep.
Netice makineyi aldım. Daha gelir gelmez derhal dağıtmaya başladım. Bu işten çok iyi anlayan 3 personelim ve iş yeri doktorumuzla birlikte son vidasına kadar sökmemiz sanırım 45 dakika ila 1 saat sürdü.
Hasıl-ı kelam motor sıfırlandı, komple boyandı, tüm parçaları elden geçti veya sıfırlandı. Şu anda son toplamada.
Ruhsata sağ olsun memur arkadaş "kırmızı" yazıp geçmiş. Eh kırmızı kırmızıdır; ben de çaktım metalik Ferrari Rosso' yu :D
Sanırım cuma ya da cumartesi gibi ağzımın tadına göre bitirmiş ve de burada fotolarını yayınlamış olurum nasipse.
"Efsane" , "gelin ALanya' da görün" filan diye iddialı olacak değilim, hele "2. viteste 220 basıyorum" hiç demeyeceğim. Ben o eşsiz tam tam sesini dinleyecek şekilde 60' ı aşmadan sakin sakin gezeceğim Alanya' nın ve Gazipaşa' nın eşsiz doğasına karşı. Hem unutmayın, ben Harley' ciyim; zaten hızla fazla işim yok. Derdim günüm egzos sesi...
Aranıza katılmama izin verdiğiniz için teşekkürler, sevgi ve saygılar