öncelikle herkese merhaba.
ismim ibrahim, 36 yaşındayım. izmir'de yaşıyorum. iki ay öncesine dek hayatında bir kez bile -artçı olarak bile- motor kullanmamış biriydim. donald duck ustanın söylediği gibi bir gün nasıl olduysa motor virüsü vücuduma girdi ve o andan itibaren kendimi gelip geçen motorlara bakarken, motosiklet.net te dolaşırken ve nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışırken buldum. okudum okudum, kafamda tasarlamaya başladım ve sonunda bir motor aldım:
2005 model 22bin kmde kırmızı bir honda'm var.
motorla birlikte tabii ki çook zorlu bir giysi sürecini de atlattıktan sonra bugün ilk kez motoruma binme fırsatı buldum:
donald duck abimizin notlarını çıkardım ve yakın bir arkadaşım ve sevgili eşimle birlikte, kocaman ve oldukça sakin bir otoparka gittik. kafamız endişeyle doluydu. "becerebilecek miydik?"
daha ilk binişimizden itibaren işler çok şükür ki yolunda gitti ve 10.dk da vites değiştirmeye, yavaş yavaş viraj dönmeye başladım. bol bol dur kalk yaparken bakışları, ellerin ve ayakların kullanımını kontrol etmeye çabaladım.
bir iki saatlik bir antreman sonrası bir şeyler yiyip bir süre daha pratik yaptıktan sonra günü tamamladık.
eşim arabada soğuk ve rüzgarın etkisi ile bayılmış durumda
velhasıl ilk günden çıkardıklarım:
1. ilk günler için -cebimde de para kalmadığından- bot ve pantolon almamıştım. anladım ki şartmış. en kısa sürede inşallah.
2. üşümememe rağmen bir miktar sırt ağrısı çekiyorum.(10 km falan kullanmışımdır). alışmak lazım.
3. sağ elcik dört parmak frende iken gaz vermek için daha çok avuç içini kullanmışım, biraz kasılmış durumda
4. arka fren kullanımını pekiştirmem gerekiyor, unuttuğum oldu
5. ehliyet sınavı 15 martta. o güne dek motor eğitimi almak şart gibi duruyor. her ne kadar 19 yıllık trafik deneyimim olsa da motor bambaşkaymış.
tabii iş yoğunluğu vs derken şimdilik (aynı yerlerde ) haftada bir iki kez binebileceğim. beklemek zor olacak...
motosiklet.net'ten bir sürü şey öğrendim. umarım ben de ilerde birilerine fikirlerimi verecek kadar ustalaşırım.
sağlıkla kalın. saygılar...