600cc ile başladım MERHABA
Reklamlar
-
Merhaba,
Yaklaşık 4 senedir aklımdaydı, sürekli motorlarla ilgili bilgi ediniyordum
ve bu yaz başında Ehliyet için kursa yazıldım ve satın alma amaçlı motor ustası (Motor tamiri ve bakımı yapan, motor tutkunu "Tuncay") bir arkadaşımla en az 20 motor baktık, aklımdaki motor Yamaha FZ6 Naked di, malesef hiçbiriyle anlaşamadım, nasip buymuşki; 1 ay önce ABS li 2008 model Honda CB600 F Hornet aldım.
Yaklaşık 500 km. tecrübem var mümkün olduğunca trafiğe çıkmadan Tuncayla birlikte epey bi pratiğim oldu. Şu anda endişem yüksek cc li makinelerle başlamanın doğru olmadığı yorumlarından kaynaklanan aklımdaki kocaman "ACABA". Benim durumumda olan arkadaşlar varsa İst. Anadolu yakasında tanışmayı çok isterim.
Saygılarımla.
Reklamlar
-
öncelikle hoşgeldin allah kaza bela vermesin. motorun hayırlı olsun evet biraz daha küçük cc li motorla başlayıp pratiğini güçlendirseydin daha iyi olurdu. herneyse olan olmuş şimdi dikkat ve eğitim zmanı güzel bir eğitim al derim.
motorumla hayatımı çeyrek mil yaşıyorum
-
sigortan var mı
-
Süper bir motosikletle başlamışsın.
2 ay kadar önce 2008 Hornet'imi sattım ben de. Elimde fazla para olsa daimi bulundurmam gereken motorlar listemde yer alıyordu, satmak istemezdim.
Hem acami hatasını affedebilen, hem de gaza dokundumu giden çok güzel bir makine. Kendini bilen ve trafik tecrübesi olan biri için Hornet bence güzel bir başlangıç motoru olabilir.
Tek kötü yanı ABS'li bir motosikletle başlamak biraz fren tekniğini zayıf bırakabilir.
Yedek parçaları çok pahalı, dikkatli ol bakma çıplak olduğuna.
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
-
acabasımı kalmış almışsın zaten.....
allah kaza bela vermesin...inşallah...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
bu sitede o kadar uyarı varken...
Allah kaza bela göstermesin ama kaza yaptım yine yarın bigün başlık açarsanda çok şaşırmam yani
-
hayırlısı olsun demekten başka bişey kalmamış bize... Kazasız belasız kullanırsın umarım yapacağın şey belli 1-eğitim almak 2-trafikte gaza gelmemek
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
bu sitede o kadar uyarı varken...
Allah kaza bela göstermesin ama kaza yaptım yine yarın bigün başlık açarsanda çok şaşırmam yani
sen bu elemanın yazdıgını görüpte moral bozukluguna ugrama benden sana tek tavsiye motorunun her bir tepksini bil hangi devirlerde göt atar frene ne kadarlık sertlikte bastıgında lastikleri kilitlersin debriyaj kavrama noktası bunların bütün tepkilerine alışman gerekecek gaza kesinlikle gelme virajlara hızlı girme makasa girme mümkünse ( her yüksek CC ile baslayan kaza yapmıyor) paran warsa eğitimini al mutlaka zaten alıyomussun birde klasik oldugu yerde düşürmeler oluyor büyük motorlarda o an tutamıyosun dik yollardaki manevralarında daha dikkatli ol tutamayabilir yatırırsın
-
Arkadasım Hosgeldin Ailemize
OLan olmus ; artık yanlıs mı yaptım diye düşüneceğne ; nasıl daha iyi olurum düşüncesi ile hareket etmelisin. Kendinden emin kullanımla Hiç bir sorun olacağını sanmıyorum.
Kazasız sürüşler
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
trafikte gaza gelmemek...
Terapist; çok haklısın, gaza gelmememiz gerekiyor zira gaza gelmemek çok zor ve gaza gelmek çok tehlikeli.
tavsiyene uyacağım, teşekkür ederim.
Ayıbogan; sanada teşekkür ediyorum, moral bende dahil herkez için çok önemli, virajlara yaklaşırken ve iki araba aralarında söz birliği etmişcesine "hadi bizi makasla" derken senin sözlerin aklıma gelecek ve kendime hakim olacam, tekrar tekrar teşekkür ederim.
-
ayıbogan adlı üyeden alıntı
sen bu
elemanın yazdıgını görüpte moral bozukluguna ugrama benden sana tek tavsiye motorunun her bir tepksini bil hangi devirlerde göt atar frene ne kadarlık sertlikte bastıgında lastikleri kilitlersin debriyaj kavrama noktası bunların bütün tepkilerine alışman gerekecek gaza kesinlikle gelme virajlara hızlı girme makasa girme mümkünse ( her yüksek CC ile baslayan kaza yapmıyor) paran warsa eğitimini al mutlaka zaten alıyomussun birde klasik oldugu yerde düşürmeler oluyor büyük motorlarda o an tutamıyosun dik yollardaki manevralarında daha dikkatli ol tutamayabilir yatırırsın
eleman derken
-
hayırlı olsun birazcık heyecanlı olabilirsin fakat pratik yaparaktan bu işi en iyi cözümde bitirmeye bak ben kullanıyorum diyip yüksek hızlara cıkma birden virajlara vede fren mesafelerini nasıl yapabilirim diyerekten calış nette sürüş eğitimleri ile ilgili olan yazıları oku allah kaza bela vermesin güle güle kullan
[I]suzuki gsr 600...2009[/I]
-
-
Ne kadar yazı-öğüt yazılırsa yazılsın sen yine de doğru bildiğini ve istediğini yapacaksın bu yüzden gerisi teferruat..yeni başlayan bir insan hiç kasılmasın bu tür başlıklar açmaya kendimden biliyorum yani..gitsin yüksek cc li bir motosikletin kontak anahtarını açsın ve gazı versin ..işte bütün cevaplar orada saklı belirli bir eğitim aldıktan sonra da fazla sorun yaşamazsın diye düşünüyorum .
-
Zealist adlı üyeden alıntı
Ne kadar yazı-öğüt yazılırsa yazılsın sen yine de doğru bildiğini ve istediğini yapacaksın bu yüzden gerisi tefferruat..yeni başlayan bir insan hiç kasılmasın bu tür başlıklar açmaya kendimden biliyorum yani..gitsin yüksek cc li bir motosikletin kontak anahtarını açsın ve gazı versin ..işte bütün cevaplar orada saklı
belirli bir eğitim aldıktan sonra da fazla sorun yaşamazsın diye düşünüyorum .
şahsen bir abimizin 600f inde dediğiniz gibi gazı verdim.motor boşta olmasına rağmen 5 bin devirdeki sesi duyunca elim ayağım boşaldı
uzaktan seyretmek güzelde makineyle başbaşa kalınca korku sarıyor etrafını insanın
Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)
-
Hayırlı olsun kazasız belasız kullan,güzel bir motor almışsın senelerce seni üzmez ,
600 cc bir motorla başlaman konusuna gelince,altındaki gücü unutmamalı ,daima dikkatli kullanmalısın ,hiç motor kullanmasını bilmeyip 600 cc ye binmek farklı şey daha önce bir kaç yüz km motor kullanarak 600 cc ye kullanmak başka bir şey ,senin yapacağın tek şey fazla sıkmadan ,dikkatlice kullanarak o motora alışman , 600 cc bir makina agresiftir,dikkat etmen gereken elinin altındaki gaza beyninle hükmetmen ,tecrübe kazanana kadar o motoru 125 cc bir motorsiklet gibi kullanman sana çok şey kazandıracaktır zaten kendinde yeterlilik hissettiğinde de gaza basmaya ,motorun hakkını vermeye başlarsın
Kısacası dikkatli ,temkinli olup aşırı sürate ve çevre dolduruşuna gelmeden kullan o motoru
Tekrar hayırlı uğurlu olsun çok güzel bir makinadır cbf 600
( Ayıbogan nikli arkadaşımızda güzle şeylere değinmiş bu tür yazıları kulak ardı etme )
-
Dostum bildiğim kadarıyla Hornet 4 silindirli... biraz ağır olmuş bana kalırsa da. Meseleye sadece kaza açısından bakmakta yanlış, küçük hacimliden başlasan içinde daha az korku oluyor, motorun limitlerini daha çabuk buluyor ve daha hızlı gelişiyorsun. Büyük hacimli de ise, “acaba” lar sürekli aklında olduğu için tabiri caizse motoru sadece bi yerden bi yere varmak amacıyla kullanıyorsun. Korkuların (olması gerekende odur) seni tutuyor. Yani gelişimin engelleniyor. Benim naçizane görüşüm bu yönde.
Bana kalırsa ya emok ya da Honda eğitimlerine muhakkak katıl. Çok para değil faydasını göreceksin.
-
Anıl_B. adlı üyeden alıntı
Dostum bildiğim kadarıyla Hornet 4 silindirli... biraz ağır olmuş bana kalırsa da. Meseleye sadece kaza açısından bakmakta yanlış, küçük hacimliden başlasan içinde daha az korku oluyor, motorun limitlerini daha çabuk buluyor ve daha hızlı gelişiyorsun. Büyük hacimli de ise, “acaba” lar sürekli aklında olduğu için tabiri caizse motoru sadece bi yerden bi yere varmak amacıyla kullanıyorsun. Korkuların (olması gerekende odur) seni tutuyor. Yani gelişimin engelleniyor. Benim naçizane görüşüm bu yönde.
Bana kalırsa ya emok ya da Honda eğitimlerine muhakkak katıl. Çok para değil faydasını göreceksin.
Hocam başka ne amaçla kullanıyor motorsiklet biraz açarmısın ?
-
hayırlı olsun . dikkatli ol
-
ALLAH kazasız belasız sürüşler nasip etsin hayırlı olsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler