Merhaba,
Henüz ehliyetim ve motorum yok ancak kursa yazıldım ehliyet için. kursta ybr 125 kullanıyoruz. ilk tecrübem gayet olumlu idi ve çok güzel kullandım motoru yani bana göre çok iyi idi. Ufak ufak başladık bakalım Allah sonumuzu hayır etsin.
Merhaba,
Henüz ehliyetim ve motorum yok ancak kursa yazıldım ehliyet için. kursta ybr 125 kullanıyoruz. ilk tecrübem gayet olumlu idi ve çok güzel kullandım motoru yani bana göre çok iyi idi. Ufak ufak başladık bakalım Allah sonumuzu hayır etsin.
hoşgeldin toplantılara da bekleriz
Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK
hoşgeldin. motosiklete yeni başlayanlar için forumda harika başlıklar var eminim çok işine yarayacaktır. hayır olur dedigin gibi cümlemizin sonu
Çok sağolun gençlere ayak uydurabilirmiyim bilmiyorum yaş 38 oldu. Hele bir ehliyeti ve akabinde motoru alalım inşallah topalntılarada katılırız. Saygılarımla
Hoşgeldiniz. Önce ehliyete başvurmanız çok yerinde olmuş.
Hoşgeldin arkadaşım MT Ailesine... Kısa zamanda kaynaşmak dileğiyle...
__To Be Or NoT tO be__
nezaketiniz için teşekkürler sonsuz sevgi ve saygılar.
hoşgeldin arkadaşım
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
hoş geldiniz,ehliyetli olmak dahada güzel.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Merhaba arkadaşlar, 4 temmuz 2009 tarihinde ilk mesajımı atmışım ve tanışma mesajım imiş. Bugün 15 ocak 2012 ve bu süre zarfında neler oldu. ehliyetimi 2009 senesi içinde aldım ancak 12 ocak 2012 tarihine kadar motor alamadım. Bu süre zarfında muhtelif sitelere üye oldum, motosikletler hakkında bilgi sahibi oldum, motor bakmaya didimlere, çeşmelere , urlalara gittim. izmir içinde de kahramanlar dahil bir çok yerde motorlara baktım, insanlarla tanıştım. sonunda 12 ocak 2012 tarihinde yamaha xt660r 2009 model 2500 km de bir makina aldım. makina 2011 ağustosta trafiğe çıkmış bir makina idi. dayanamadım artık ve aldım. Bu benim ilk makinam, cbf 150 ile başlayacaktım ama boyum 1.87 olduğundan makina çok küçüktü. biliyorum, bu makina torklu ve dikkatli kullanılması gereken bir makina. benimde niyetim yavaş yavaş ilerletmek. eğitimlerimin düzeyini yükseltmek. Allah cümlemize kazasız belasız günler nasip eder inşaallah.
hayırlısı olsun Allah kaza bela vermesin
bende motorumu aldıktan sonra inşallah tüm ;zmir grubu ile tanışabilirim
Hayırlısı olsun allah kaza bela vermesin motor tutkunlarının arasına hoşgeldin şeytana uymamak kaydı ile iyi bir makina seçmişsin.
motorunuz hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız binin,3 yıl iyi sabretmişsiniz ben o kadar mümkün değil dayanamazdım :D ama turnayıda gözünden vurmuşsunuz xt660 çok dayanıklı ve kuvvetli motor,ilk 6 ay motorunuzu iyice tanıyana kadar elinizden geldiğince temkinli yavaş gidin,belki birgün izmir yollarında karşılaşırız
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
valla soyadın da çok uygunmuş..tekrar hayırlı olsun...ben de 2008 de üye oldum ve hala bir motor alamadım evlilik araba ev çocuk derken...bu sene kısmetse artık..
önce motor alip sonra ehliyetini alanlara iyi bir örneksiniz bravo hareketiniz takdire layik.
Bugün akşam saat 15.00 gibi ilk sürüşümü yaptım. Evimin olduğu bölge tam bir enduro makina sürüş yeri gibi, inişler çıkışlar dik yokuşlar kavşaklar vs vs .
En zorlandığım şey makinayı evdeki merdiven altı boşluktan geri geri çıkarmak oldu. Makina çok ağır geldi bana. 15 cm lik 3 tane basamak var uzun aralı, oradanda indirdim. Neyse makinaya bindim, daha önce ybr 125 ile aldığım eğitimde olduğu gibi sağ ayak yerde debriyaj basılı vites 1 de makinayı çalıştırdım. Hiç gaz vermeden yavaş yavaş debriyajı bıraktım makinanın kavrama noktasını aklıma yazdım.Yine rolantide makinayı kaldırdım ve derken 1 saat kadar sürdüm. Benzin göstergesi yandı gittim Özkanlar daki BP istasyonuna benzin aldım. Ama 95 mi alacağım 97 mi alacağım derken Yücel abiyi aradım 95 oktan aldım. Tekrar oradan yavaş yavaş eve geldim. allah'a şükür kazasız belasız ilk günü mü atlattım. 1 saat boyunca hissettiğim şey sanki kızgın bir boğanın üzerinde idim. Makina çok ama çok torklu. 3 ay eğitimim olmasa ve direkt bu makinayı alsa idim kesinlikle ya düşerdim yada makinayı düşürürdüm. Hava 7 derece civarında idi ancak aldığım kıyafetler mükemmel korudular beni. Bir tek kaskın camı yavaşladığım zamanlar buğu yaptı. Güya buğu yapmayan camı var diye satılmıştı bana. Anlamadığım için satıcıya güvenmiştim ama camı buğu yaptı.
Kısaca ilk gün böyle idi. Şuna kesin karar verdim, bahsettiğim bölgede iyice sürüşümü geliştirmeden makinaya alılmadan yoğun trafiğe çıkmayacağım. Makina deli çünkü alışmam lazım.
ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR HUSUS : Motor almaya karar verdiğimde ilk önce ehliyetimi aldım akabinde 3 ay kadar kapalı bir pistte İzmirden çağatay hocadan eğitim aldım ybr125 ile. Forumlarda sık sık şu soruluyor motora yeni başlayacağım Fazer alayım mı? Enduro alayım mı vs vs vs. Ben bugünkü deneyimimde şunu net olarak anladım ki ybr125 ile eğitim almadan direkt olarak xt660r ile başlasaydım bugün ya düşerdim yada motoru devirirdim. Kesinlikle ilk tecrübe cbf150 veya ybr125 ile yapılmalı. Akabinde CC büyütülebilir kaldı ki benim 660 cc ye geçmem bile çok ama çok iddialı olmuş. Makina çok torklu daha bugün dakika bir gol bir yapacaktım az daha makinayı kaldırırken. O kadar da dikkat ettim gazı açmadan debriyajı yavaş yavaş saldım ama makina rolantide bile atak çıktı. Aman dikkat arkadaşlar.
İlker kazasız belasız kullan inşallah.Galiba izmirde havanın güzel olmasını fırsat bildik.Ben biraz gözümü karartarak motor tecrübem olmamasına rağmen gittim 2010 model Kawasaki Ninja 250 R aldım. yaklaşık 2 hafta once almama ragmen ilk aldıgım gün tecrübeli bi arkadasımın vitesleri ögretmesiyle 20 dk ya yakın kullandım.O günden sonra sürekli aklım motorumdaydı ve havaları güzelleşmesi için neredeyse dua edecek hala gelmiştim.Bugun bende senin gibi 1-1,5 saat kadar kullandım ama çok temkinli ve korkarak kullandım.Ehliyete yazılmama ragmen sınavım 11 şubatta.Ayrıca Yamahanın eğitimine kaydoldum oda hava iyi olursa önümüzde cumartesi günü olacak.Bende bugun BP ye ugradım ama arabayla aldım ben benzini ve arkadasımı aradım senin gibi fakat açmayınca pompacıya benzini motor için aldıgımı söyledim oda 95 oktan verdi.Nedenini bilmiyorum ama AGV Ti tech kaskım bugu yaptı benimde.Yapmayacagı soylenmişti alırken fakat anlayamadım ya hava soguk oldugu için yada düşük hızda gittigim için tam olarak bilemiyorum. Çağatay Hocanın ismini baya duydum sen nasıl memnun kaldın mı egitimden ? Eğitimini nerede aldın ?
Çağatay hocayı Alsancak sürücü kursundan tanıdım. Şahsen ben memnun kaldım başlangıç eğitimi olarak yeterli idi. Eğitimi Çeşme otobanında İzmir çıkışında sağda shell var, orada bir pist var, zaten Uğur Ertekin hoca da orada eğitim veriyor. Eğitimi orada aldım. İstersen özelden cebini veririrm. Camın buğu yapması evet düşük hızda iken oluyor, hızlanınca geçiyor ama yoğun trafikte dur kalk yaparken cam buğulandı benim. Hoşuma gitmedi bu durum. Allah muhafaza direkt görüşü engelliyor. Bugu önleyici spreylerden alacağım.
ben vizörü hafif aralayarak çözdüm olayı.Birde size özelden mesaj attım okurmusunuz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)