arkadaslar kibrista okuyorum kibristan arkadaslarimiz varsa tanismak istiorum motor hakkinda bazi bilgiler alabilirim belki
arkadaslar kibrista okuyorum kibristan arkadaslarimiz varsa tanismak istiorum motor hakkinda bazi bilgiler alabilirim belki
TÜRKİYE'den yardımcı olalım...
Bu arada HOŞGELDİN
tesekkur ederim viper ancak buranin ehliyet kurallari falan farkli onu falan soracaktim onun icin demistim bi tane honda cbr 600 f var onunla baslamam cok mu abest kacar daha vitesli bir motorsurmedim de
Daha önce motor kullandın mı? Yoksa ilk defa mı başlıyorsun?
Ehliyetin var mı? B veya A2 farketmez.??
kanuni scooter cok kullandim b ehliyetim var arabyi iyi kullanirim
Dostum ben kıbrıstayım.DAÜ'denim.Bence 600 F ile başlaman zor olabilir.Bak lefkoşa'da suzuki ve kawasaki'nin 250 cclikleri var.Onlarla başlaman daha mantıklı olur.Yok kendine güveniyorsan.Bi dene 600 F ile deneme sürüşü yap derim.
Ayrıca kıbrısta kurallar çok sıkıdır.A2 olmadan nasıl kullancan?
Duncan ben de dau deyim...... bu sene geldim A2 ehliyetini burdami alsam yoksa turkieden mi alsam onu bilmiorum burda alsam turkiede gececekmi birde o lefkosadaki 250 cc likler ne kadar
Tamam o zaman.
Hiçbir sorun olmaz senin için.
Zaten motor kullanma tekniklerini öğrenmişsindir.
Araba kullanıp-kullanmadığını sormamdaki amaç da:
--- motorun devri ve vites kontrolunde yaşayacağın problemdi. Tamam onda da sorun olmaz.
Ama dikkat edeceğin birkaç husus var.Büyük motorun kullanımı küçüklere göre tabiki biraz daha zordur.(ağırlık,kontrol vb.)
İlk etapta artçı almamaya özen göster.Fazla hız yapmaya da gerek yok.
Senin öğreneceğin tek şey:vites atma!! Vitesleri seri bir şekilde atmayı da öğrenirsen ; hiçbir problem yaşamazsın.
3 sene sonra da tek tekere bile kalkarsın.
Yani ufak motor büyük motor diye birşey yoktur.Kendine güven önemlidir.
cok saol once bi ehliyetimi alayim ondan sora su arkadasin dedgi 250 cc liklere bir bakarim
Viper dedikleri doğru güven çok önemli bide tecrübe.Lyyndo adlı üyeden alıntı
Lyynodo dönem başında ben lefkosaya gitmiştim.1 tane 2.el suzuki 250cc sormuştum.Adam 2000 sterlin istemişti.İyi görünüyordu.Almayı düşündüm.Ama bu sene son senem olduğu vazgeçtim.Zaten A2'yide yeni aldım.Ama ehliyetim türkiye'de kaldı.Daha tam bitiremedim.Ayrıca Kıbrıstan A2 alırsan türkiyede geçerli sayılmıyor.O yüzden ben vazgeçmiştim.Ayrıca midtermler bitsin.Tanışırız senle madem aynı okuldanız.Ben yurtlarda kalıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)