Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

yamaha ybr 125 =made in chına

REKLAM ALANI
    hakpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    merhaba ben adana'dan hakpek..
    hafta sonu bir motor aldım koreli bir mor sanıyordum direksiyonun bağlandığı maşa üzerinde birde baktımki ne göreyim..! ===> made in chına<==== bu doğrumu diğer motorlar gibi budamı çin malı ne yapabilirim bu motor adanada epeyce tutuluyor şimdilik bende hoşuma gitti verdik onca parayı aldık bir ybr ....
    pişmanmıyım değilmiyim billmiyorum.. nasıl hareket etmeliyim.. dayanıklılıgı diğer çin malı motorlar gibimi olur..? bana bir yol gösterseniz... bilen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.. bi yardım elinizi yazınızı uzatın bakalım...[/img]
    [B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Ybr almışsın hayırlı olsun. Ybr zaten Yamaha damgalı bir motordur bu bile yeter bence. Çin malı ile karıstırma sakın
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Diger butun Çin malı motorlara kotu demek ne kadar iyi bir şey degilse,Yamaha'nın da made in china olması kalitesinden hiçbir şey dusurmez.Japon firması olan Yamaha'nın Çin'de uretim yapması ucuz iş gücü ve buna benzer birçok etkenle alakalıdır.Motorunu gule gule kullan.

Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.. biraz olsun içim rahatladı.. bende henüz motora yenice adım atan arkadaşlardan biriyim... sizlere sormak istediğim bir kaç sorum olacak, anladığım kadarı ile bu konularda tecrübesi olan kimselersiniz..
    1==>kontak anahtarını açtığımda farın içindeki park lambası, motoru çalıştırdığımda ise kısa far ve gösterge panelindeki lambalarda sürekli yanıyor bunları kapatma gibi bir şansım yok alet öyle yapılmış bu normalmi...?
    2==>motor 160 km'de yağ değişimi ve rodaj süresi diyorlar bu süre ne ile ölçülüyor km ile mi devir sayısı ile mi biraz bilgi bu konuda...
    3==>hanği tür yagı kullanmalıyım mevsimsel olarak bu yag değişiyormu yağın içine daha rahat çalışsın diye kaydırıcı koyuyorlar ne derece doğru, bilgi verirseniz bu konularda sevinirin ...
    bu mesajı okumak ve cevaplandırmak için ayıracagınız vakit için şimdiden özür diliyorum iyi çalışmalar.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    1. Sanırım far anahtarını (düğme-buton) açık bırakmışsın.
    2. 160 km rodaj için çok erken, ama ilk yağ değişimi olabilir. El kitabında yazar bu, ne ile ölçüleceğini kendin de yazmışsın zaten "160 km" demişsin
    3. Motorun kitapcığında kullanman gereken yağın vizikozitesi (numarası) yazar, aynı değerlere sahip kaliteli bir marka olabilir. Mesela mobil, ama asla motor yağının içine hiç bir katkı maddesini koyma.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Eyong, eğer ybr de cbr 125 gibiyse far için bir düğmei yoktur, zira cbr 125 lerde far arkadaşın dediği gibi kontaktan açılıyor ve kapatılamıyor. gece gündüz farın açık (yolunda)

Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    eğer ybr de cbr 125 gibiyse far için bir düğmei yoktur, zira cbr 125 lerde far arkadaşın dediği gibi kontaktan açılıyor ve kapatılamıyor. gece gündüz farın açık (yolunda)

Eyong,==> HAKLISIN SANIRIM HAKLISIN AYNI CBR GİBİ KAPATILAMIYOR.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    O zaman bunu 2005 lerde yapmış olmalılar, çünkü yannış hatırlamıosam ben YBR de far anahtarı gördüm
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

weiss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni YBR 125 lerin farları ve gösterge lambaları devamlı yanar.Bu nedenle far anahtarı yok.Sadece uzun kısa hüzmeler için anahtar var.Ayrıca YBR 125 ler Yamaha nın Chonggoing çin fabrikasında yapılıyor. Yani fason filan değil.Yamahanın birçok ülkede fabrikası var.Chonggoing de imal edilen YBR 125 ler tüm avrupa onay belgelerini almış ve Ülkemizde satılan YBR lerin aynısı da tüm avrupa ülkelerinde satılmaktadır.İçiniz rahat olsun,

weiss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bakımları ve yağ değişimi ilk 500 km de yapılır. Yamaha Mobil yağlarını önermekte ve YBR 125 için Mobil extra 4T Semi Sentetik 10W40 yağı kullanılmaktadır.Ayrıca zincir için mobil sentetik spray önerilmekte.Çünkü yeni YBR lerin zincirleri de değişti.

Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    arkadaşlar son verilen teknik bilgiler beni çok şaşırttı..bu motor brezilyadada üretiliyor baktım az önce internet sitesine ufak tefek görsellik bakımından çeşitliligi var ama bariz teknik anlamda değişiklik yok.. aklım yavaş yavaş bu motoru almakla iyi etmişsin diyor
    1==> bu arada hemen araya bir soru daha sıkıştırayım. Geçen akşam (ben adanalıyım) soğuk havada jikleyi çektim çalıştırdım motor devri sanki biraz yüksek gibi geldi bana 2400 ile 3000 arasında bir dalgalanmalı devri vardı İsındıktan sonra jıkleyı kapattım devir 1100 'e indi bu normalmi. normal değilse ne yapabilirim

Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    ayrıca yakıt çeşitliliği bi hayli fazlalaştı hangi yakıtı tavsiyedersiniz neden

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    normal, jikle zaten motor devrini yükseltmeye yarar yani o iş için yapılmış. için rahat olsun

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    motosikletin kulanma klavuzunda ne tip yakıt koyman gerektiği yazıyordur hatta sorularına cevap olabilecek daha bir çok şey de yazıyordur, en kısa zamanda okumanı öneririm. bildiğim kadarıyla ybr'lere kurşunsuz benzin koyuluyor. bence 95 oktan kurşunsuz en doğru seçim olacaktır. tabi kullanma klavuzunda aksi belirtilmemişse.

hakpek ben de Adana'dayim.Bir gun tanisalim.Sana ozel mesaj atacaktim ama ozel mesajin kapali.

sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    Motor soğukken jiklesiz çalışmaz.
    Jikleyi çekince 2500-3000, biraz ısınınca 4000 devire kadar gelir.
    Benzin olayı BENZİNCİ ile ilgilidir. 95 oktan tavsiye edilmektedir.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

maylo87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ybr mi yoksa mondial 150 ut mu ben galiba 150 kn alacağım yeni çıkan 150 kn nasıldır yardım cı olursanız sevinirim

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    hakpek, selam bende Adana'dayım öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Seni aramızda görmek güzel.

Motor güzel motor. iyi seçim yapmışsın. Motorun çinde üretilmiş olabilir. Ona bakarsan çoğu ünlü mal üretim maliyetini düşürmek için Çin'de üretiliyor. Korkmana gerek yok.

Önerilerim:
    Motor soğukken mutlaka jikle ile çalıştır. Zaten jiklenin görevi soğuk havada motorun çalışmasını kolaylaştırmaktır. 2dk sonra kısarsın. Kendin uygun ayarı bulursun.

Ben Köse petrolden alıyorum 95 oktan. Çok memnunum. Benzini tek yerden al. Eğer benzinden kaynaklanan bir sorunsa tespit etmen kolay oluyor. Farklı yerlerden özellikle DSİ ordaki petrol ofisinden ve iller bankasının ordaki petrol ofisinden uzak dur. Resmen çamur satıyorlar.

Alarmın yoksa hemen taktır. Ayrıca disk kilidi al mutlaka. Bunun yanında evdeyken veya uzun süre kullanmayacağın yerlerde zincirle bir yere sabitle.

Kask, eldiven, çizme kesin al. Almazsan yanıma bile uğrama. Ciddiyim

Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    ee bu kadar Adana'lı motorcu olunca bir toplantı yapmak gerek şimdi
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

Makine cidden ya olmazsa bu haftasonu bulusalim.Bu hafta vizelerim bitiyor.Haftasonu bosum.Bir toplanti yapalim,bir araya gelelim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler