Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

dereyi gördüm uzaktan :)

REKLAM ALANI

merhabalar herkese !! motoru almadık daha ama olsun zaten ehliyetimde yok eee bir de siteye erken üye olsam ne olur demi ??aceleciyim ne olmuş :tongue: bende böyleyim işte.. bir acemi daha geliyor yazık size diyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2teker
    Kask, ceket, eldiven vs bakmaya başla Sonra ehliyet. En son *seviyene uygun* motor. Sonra yıllarca motor.
    (Okumadan imzalamam)

hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    hoşgeldin... üyeliğin erkeni geçide mi varmış ne kadar erken o kadar iyi
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..

Motosikleti
    Kymco Agility City
    hoşgeldin dostum euheue hiç bişi için erkn sayılmas ne kadar eken başlarsan o kadar iyi olur ama bu konuyu "tanşma" bölümüne yazsan daha iyi olurdu
    :bestmt:

sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hoşgeldinn....

teşekkürler herkese

aslında bende öyle planladım ama burada çıkmış burası neresi o da ayrı bir konu yakında bir kanuni sultan süleymanla tanışmayı planlıyorum :tongue: bakalım çok yakında cooming soon :tongue:
    kısa lafın uzunu böyle tekrar teşekkürler ...

Motosikleti
    mecburen motor artk

paronoya yaratacak nicim sende:)

slava.... nihayet başardım ve burdayım işte. anneler motosikletten hep korkarlar ama prensiplere uygun davranıldığında bişey olmayacağını biliyorum. sen yeni bir dünyayı keşfedeceksin. beni yanına almayı unutma sakın.

premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    Sinan'ın kullandığı fotoğraf (avatar) tıpkı kovboy filmlerinde gibi. kendimi Teksas'ta hissediyorum. Şerif, soyguncular vs.. heh he.. Amman breh deryalarrr...

Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hoşgeldin..başla ve bitir bu olayı :

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II

Re: paronoya yaratacak nicim sende:)

Alıntı peşindeyim :) adlı üyeden alıntı
    slava.... nihayet başardım ve burdayım işte. anneler motosikletten hep korkarlar ama prensiplere uygun davranıldığında bişey olmayacağını biliyorum. sen yeni bir dünyayı keşfedeceksin. beni yanına almayı unutma sakın.
    anne? slava'nın annesi misiniz?
    imza, safrane

Alıntı safrane adlı üyeden alıntı
    Alıntı peşindeyim :) adlı üyeden alıntı
    anne? slava'nın annesi misiniz?
    hahaha safrane hakkaten ya öyle bir imajım oldu durduk yere yok öyle bir şey yaa

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    peki peşinde olan kim
    imza, safrane

invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    hoşgeldin,
    ehehe, bende merak ettim kimden kaçıyorsun

muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR
    hoşgeldin
    DBTYSG

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @oktay
    Kask, ceket, eldiven vs bakmaya başla Sonra ehliyet. En son *seviyene uygun* motor. Sonra yıllarca motor.
    Kardeşim neden önce aksesuar alsın ki adam? İlk olarak motor alınır ve motora uygun kask seçilir. Her motora her kask uymaz. Mont da motora göre seçilir. İlk defa aksesuara göre motor alan birini görüyorum
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

valla bende bilmiyorum safrene peşimde biri var ama yinede paranoyakça davranmıyım diye düşündüm bu arada boy rahat ol önce motor alıcam hatta biri yazmıştı doğu bank ta bir akrabamız varmış hehehehe tanışıcaz artık :tongue:

Motosikleti
    2teker
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı
    @oktay
    Kardeşim neden önce aksesuar alsın ki adam? İlk olarak motor alınır ve motora uygun kask seçilir. Her motora her kask uymaz. Mont da motora göre seçilir. İlk defa aksesuara göre motor alan birini görüyorum
    Benim saydıklarım motosiklet kullanacak bir kişinin sahip olması ve sürekli giymesi gereken kıyafet ve koruyucu ürenlerdir. Yani bunları motorsikleti olanların tercih ettiği "aksesuar" olarak görmüyorum.

Bu arada zaten motoru almadan önce kıyafet al demedim. Bakmaya başla dedim. Bunun içinde, eğer 100 liran varsa bütün 100 lirayı motora yatırıp korunmasız ve kıyafetsiz kalma anlamı gizli idi. Hangisini önce aldığının pek farkı yok. Tabi ki motoru önce alırsa, kasksız, ceketsiz olarak binme hevesine malup olabilir. Bu yüzden ben yine de bu korumaların daha önce alınmasını tavsiye ederim.

Mont ve kaskı motora uydurma konusuna gelince. Bence motora göre kıyafet seçilmez. Motorla ne yaptığına göre seçilir. Hava durumuna göre seçilir. Almayı kabullenebileceğin risk miktarına göre seçilir. Acaba motor üzerinde nasıl görünüyorum? diye düşünmek hepimizin hakkı ama koruma ve kıyafet seçiminde öncelik olmamalı diye düşünüyorum.

İyi sürüşler.
    (Okumadan imzalamam)

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Arkadaşım,
    Öncelikle kask ve monta aksesuar dememdeki maksat olsa da olur olmasa da sınıfına soktuğumdan değil, motor dışında alınması gereken ekstra parçalar olduğundandı. Kask ve mont motor sürerken giyilmesi zorunlu olan şeylerdir zaten. cıtır ne demek istediğimi anlamıştır Motor almak isteyen birinin zaten kask ve mont alması gerektiğini de bilmesi gerekiyor. Ancak bunları alırken de alacağı motora uygun olması gerekiyor. Cross motorda giyilen kask ile racing motorda giyilen kask farklıdır. Bu aksesuarları aldıktan sonra alınacak motorun tarzı hakkında fikir değiştirilirse bu aksesuarlar boşa alınmış olur. Dolayısıyla aksesuarları motor aldıktan sonra motorun modeline ve özelliklerine göre alınması daha uygun olur.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

arkadaşlar kendimi sorumlu hissettiriyorsunuz bence ikinizde aynı fikirdesiniz sadece birisi elini uzatmalı ne dersiniz ??? haydi tartışmayın yaa konuyu değiştirelim yeni başlıyacak biri olarak kask elbise önemini kavradım emin olun siz bana motoru alınca eve nasıl getiricam onu söyleyin yaw hahahaha

Motosikleti
    2teker
    Slava,

İmkanın varsa ya özel ders alarak ya da kursta motorsiklet kullanmayı öğren. Sonra ehliyetini eline bir al. Süleyman Memnun'un okuduğum bir yazısına göre, motorsikletini alıp evine götürebilecek kadar öğrettiklerini iddia ediyor. Ben şahsen 3 günlük tecrübe ile ana yola çıkmazdım. Fakat nereden alacağını ve nereye götüreceğini bilmiyorum, belki sana uygun olur.

Motorsikleti aldığın yer, özellikle aynı zamanda servis ise, mutlaka motor taşımada kullanılan bir araca sahip olacaktır. Bununla motoru adresine getirebilirler.

Motorsiklet kullanmayı bilen ehliyetli bir arkadaşın seninle gelip motorsikletini kullanabilir vs.

Bu arada ben kimseyle tartışmıyorum. Dediğim yanlış anlaşılmasın diye daha detaylı anlattım. 'Aksesuar' ın talihsiz bir kelime olduğunun farkındayım. Ben de çoğu zaman tam o lafı kullanacakken başka bir lafla değiştirip son anda kurtarıyorum. Fakat bu kelimeleri Türkçe'ye sokan ve dolayısıyla sorumlusu olan da yine bizleriz.

Bir başka hatırlatmak istediğim konu da şu. Gördüğüm kadarıyla gözden kaçıyor. Motorsiklet kullanan, yıllarca tecrübesi olan insanlar bile sürekli bir sonraki motorlarının hayalini kurarak yaşarlar. Bir motorsikleti olmak gibi, motorsiklet alacak olmak, o konuda araştırma yapmak, gidip bayilerde motorsikletlere oturmak, dergileri karıştırıp modelleri tanımaya çalışmak, kısaca motorsiklet almadan önce yapılması gereken herşey de motorsiklet sürücüsü için ayrı bir zevktir. İlk motoru alacakken sabırsız olmak son derece doğaldır. Ama yine de biraz keyfini çıkarmaya çalış. Bunu "illa motorsiklet almam lazım hemen" gibi düşünmek yerine, tadını çıkararak yapılması gereken ön çalışma olarak görmelisin ki hem en uygun motorsikleti seçesin, hem de en iyi koşullarda bu motorsikleti edinesin.

Biz de abim ve ben çok heyecanlı olduğumuz için 1993 senesinde kazıkların en büyüklerini yiyerek almıştık ilk motorsikletimizi. Kullanmayı falan da bilmiyorduk tabi haliyle. Fakat şimdiye kadar herkesin öğrenmiş olması gerektiği gibi, "Hayat her şeyi kendi hatalarından öğrenmek için çok kısa".

Başarılar. Herkese iyi sürüşler.

Oktay
    (Okumadan imzalamam)

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler