Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Taze İki Tekerci =D

REKLAM ALANI
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Aramıza hoşgeldin. Umarım eğitimini alıp öyle kullanmaya başlarsın MT-03'ü.
    En kısa zamanda kavuşman dileğimle...
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    S&T Kanuni Gt250 Comet '09
    Alıntı THE_LANCET adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aramıza hoşgeldin. Umarım eğitimini alıp öyle kullanmaya başlarsın MT-03'ü.
    En kısa zamanda kavuşman dileğimle...
    kesinlikle!!!

asla ve asla, eğitim almadan iki teker almayacağım!

hatta, aldıktan ve 1-2 sezon kullandıktan sonra, orta ve ileri sürüş teknikleri eğitimelrini de almayı düşünüyorum

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman gaza basmayacaksın
    geçen sene Ankarada Prometheus Onur ile tanıştığımızda anlattığı hikayesi geldi aklıma . bilindiği gibi Onur cbr 125 ile başladı , kısa bir süre Hyo GT 250 r ile devam etti ve Caponord aldı . Capanordun ilk zamanları rapma yukarı tırmanırken eli acil stop'a dokunuyor , motosiklet başlıyo yavaşlamaya . tabii farkına varması 1 saniye ,farkında olmadan gaz açıkken düğmesi açıyor ve ön teker havaya ,az daha sırtüstü yere vuracaktım diyodu . cbf ile aynı hatayı yapsan ne olur ? hiçbişey
    meselenin özü : böyle basit hatalar bile her zaman başımıza gelcek hatalardır. bu hataları hata kaldırabilcek motorlarda öğrenip tecrübe edinmek daha iyidir sanırım
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı unik06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam, konu acemiliği atmak ama,
    üzerindeyken kendimi onla bütünleştiremeyeceğim...tek parça olarak hissedemeyeceğim bir motoru asla kullanmam!

işte asıl olan da bu. kendini hangi motorun üstündeyken mutlu ve rahat hissediyorsan o motorla başlamalısın bence .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    innova (şimdilik)
    işte asıl olan da bu. kendini hangi motorun üstündeyken mutlu ve rahat hissediyorsan o motorla başlamalısın bence .
    wışşşşşşşşşş gzuel yazmışsın

ati_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hoşgeldin....yakında istediğin bir motosiklete sahip olursun umarım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı nonsleep adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wışşşşşşşşşş gzuel yazmışsın
    ara sıra kendimi aşıyorum

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    başta biraz uyuz olmuştum ama bu eftelya hakikatli hatunmuş, takdir ettik. hoşgeldin sende aslan. gelirsin artık çarşamba akşamı mekana elinde bi demet baklawayla
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    umarım..................
    MT ANTALYA

o zaman gaza basmayacaksın neyse ya bu şimdi polemik olur. herkesin doğrusu kendine. bana göre doğru olan sana göre doğru olmaz ,düşünce meselesi, tarz meselesi . uzar bu . herkes istediği motoru alsın ama gercekten mt 03 istiyorsan gidip ybr 125 falan uğraşma derim.
    Sen bu şekilde konuşmaya, yanlış bildiğini doğru gibi savunmaya devam edersen polemik olur tabi sana göre. Ben buna polemik demeyeyim, çünkü konu sadece sen değilsin, oratda tartışmaya açık bir konu da yok.

O senin dediğin herkesin doğrusu kendine meselesi sosyoloji, psikoloji vb. bilimlerde olur. Müsbet bilimlerde olmaz. Bana göre 2+2=6 dersen oluyor mu? olmuyor... Sen kapılmışsın bir iluzyona (yanılsamaya) gidiyorsun diye eğriler doğru olmaz.

O yüzden insanlara öğüt veya akıl verirken o anki psikolojinden yola çıkarak değil, fizikten kimyadan, matematikten yaralanarak yap ki değeri olsun. Sorumluluk aldığını da unutma. "Basmazsan olur biter" demek ne kadar mantıklı, sanki bütün kazalar yüksek sürhatle alakalı. Bir güç ağırlık durumuna bak iş sadece sürhatle bitseydi, 50cc. ile kaza yapan olmazdı.

Yeni bir makina kullanmayı öğrenmek elbette zaman ister bunu yüksek güç üreten bir makina ile yapmak her zaman her yerde yanlıştır, birine veya ötekine göre değil...

Ben anlayamıyorum, anlaşılması bu kadar zor olan ne? Yok bir kere alacaksın o da iyisi olsun? Bir kere alınacağı nereden çıktı? Hadi bir kere alacaksın bu bilgisayar mı yahu? Yani bilgisayar bile olsa çizim yapmayacaksan, render falan olayına girmeyeceksen, sadece ofis amaçlı kullanacaksan 4 çekirdekli, bilmem şu kadar ram'li, şöyle ekran kartlı makinayı ne yapacaksın. Fezaya mı çıkacaksın.

Senin amacın önce motosiklet kullanmayı öğrenmek, sonra tecrübe edinmekse ne yapacaksın 120bg., 90bg., 70bg. veya 50g. önce amaca uygun bir motosikletle öğren sonra ileride zaten alırsın. Şimdi alacağın 4 çekirdeği hem kullanmayacaksın, hem boşuna fazla para vereceksin, hem kullanacak duruma geldiğinde 8çekirdekli çıkacak bir de onu almak isteyeceksin. Süper bir mantık ya.

Bilgisayar üzerine bunları desem, gayet mantıklı bulacakken, iş motosiklet olunca birden senin doğrun benim doğrum oluyor. Hem bilgisayar adamı üstünden de atmıyor en fazla yanlış akıl versem adama maddi zarar ettirmiş olurum. Burada işin başka boyutları da var, aklına gelen yazıyor anlayamıyorum.

Bu kadar ilk defa tepkili yazdım, konu sahibi arkadaşım lafım sana değil anlamışsındır umarım. Fakat Eftelya hanım kırk kere sorduğu, emek verilip kırk kere anlatıldığı halde yine aynı. Kendine al tamam ismi de senin doğrun olsun,
    fakat başkasına bari aynı şeyi yaptırtmaya çalışma...

Sana gelince arkadaşım, fikrin doğrudur fakat unutma ki; 42bg'de az bir güç değildir hele ki mt03 tam bir tork canavarıdır, olmaz demiyorum süremezsin de demiyorum, ilk motordan yüksek beygir alan kesin ölür, kaza yapar da demiyorum veya 125cc.-250cc. motorla kaza da yapılmaz gibi aptalca birşeyi hiç savunmuyorum. Ben sadece olaya alacağın risk potansiyelleri, kullanım amacı, başına gelebilecek olumsuz şeyler vs. açısından bakmanı ve doğru karar vermeni kolaylaştırmaya çalışıyorum. Motosikletini şu anki kullanım amacına ve gelecekteki amaçlarına göre seç, inan her açıdan karlı çıkarsın...

sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    aramıza hoşgeldin sitede kalıcı olman dileklerimle
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

Motosikleti
    Vespa LX 125
    hoşgeldin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    innova (şimdilik)
    evet korkmaya basladım senden

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kadar ilk defa tepkili yazdım, konu sahibi arkadaşım lafım sana değil anlamışsındır umarım. Fakat Eftelya hanım kırk kere sorduğu, emek verilip kırk kere anlatıldığı halde yine aynı. Kendine al tamam ismi de senin doğrun olsun,
    fakat başkasına bari aynı şeyi yaptırtmaya çalışma...
    ben kendi fikrimi söylüyorum sadece . 125 cc ile kendini güvende hissediyorsan alırsın . kendine güveniyorsan , büyük cc de de öğrenebilirim diyorsan büyük cc alırsın. çok abartılmış bir konu , bu kadar abartılacak birşey yok bence .

Motosikleti
    KISMETSE ALACAĞIZ YENİDEN
    selamlar herkese bende epeydir buraları okuyorum içimden herkese bir meraba demek geldi ... kazasız ve hayırlı mutlu şürüşler...
    geliyorum a dostlar az kaldı... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)