Merhabalar! araştırdım, okudum ve sonunda karar verdim...
-
Arkadaşlar merhaba,
daha tanışmadan arkadaşlar diyorum artık kusuruma bakmayın. 21 yaşındayım İstanbul'da üniversitede okuyorum. 1 ay önce motosiklete merak salmaya başladım ve hemen kursa yazıldım. 1 aydır da sitenizi özellikle forumları yakından takip ediyorum.
Alacağım motorun özellikle kullanma amacıma hizmet etmesi gerektiğini sizlerden öğrendim ve hergün ulus-taksim arası gidip geleceğimden bir scooter almaya karar verdim. işte sizin yazdığınız önerileri forumları falan da araştırdım ve vespa almaya karar vermiştim. güzel birşey olsun beni götürsün sorun çıkarmasın istiyordum.
sonra sürücü kursunda chopper (cruiser) kullanmaya başladıktan sonra resmen aşık oldum ve bi chopper bakınmaya başladım. Kawasaki nin 250 cc lik bi tanesini buldum ve onu alırım diyordum.
daha sonra da kurs bitince hocalarımla da oturup konuştum ve ilk aşamada kısa mesafe yoğun trafikte sıkıntı çekeceğimi söyleyerek bana ucuz ama çin malı olmayan bi scooter almamı tavsiye ettiler. ben de en sonunda Honda Activa almaya karar verdim.
aslında bu motor daha çok pizzacı motoru olarak anıldığı için soğuk bakıyordum motora fakat resimlerini gördükçe şirin gelmeye başladı. galiba onu alacağım. zaten daha çok var bu cumartesi yazılı sınava giricem 1 ay sonra da direksyona...
kask olarak da çene kısmı olmayan fiyatı 100 milyon civarında birşey düşünüyorum. bir de tam korumalı 2 katlı ceket ve dizlik.
1 ay süresince yaşadığım fikir yoğunluğunu gördünüz neler düşünüyorsunuz. ha bu arada boyum 1.65 kilom da 90 arkadaşlar bana sana chopper yakışır diyorlar ağır ağır gidersin oturaklı durur falan diyorlar fakat ben şimdilik activa da ısrarcıyım
yorumlarınızı bekliyorum. umarım ilerleyen zamanlarda ben de tecrübelenerek sizlere yardımcı olabilirim...
everything around us can be represented and understood through numbers...
Reklamlar
-
aramıza hoşgeldin
-
yorumlanacak bişi yok bea abi sen kendin bakcan hoşuna gittiyse kararlıysan seçtiysen biz ne diyelim...
-
olsun ben yine de görüşlere açığım. activa hakkında bilmediğimiz kötü bir fikri olan varsa yazmaktan çekinmesin..
-
CoNy,
öncelikle motosiklet camiasına hoşgeldin. üstelik ne kadar güzel, bilinçli bir giriş yapıyorsun ( kurs, ihtiyacın olan motoru araştırma, korumalı kıyafetler vs. )
tabii bizim foruma da hoşgeldin !
sen kimseyi dinleme kendini dinle motor seçimini ona göre yap, zaten anlattıklarına bakılırsa pek fazla nasihate de ihtiyacın yok!
-
-
seLam CoNy,Dostum ben 1 yıl süre ile Honda Activa kullandım,bence çok iyi bir scooter hatta fiyatına göre en iyisi digebilirim.Alırsan kullanmadan hemen lastikleri degiştir daha kalınını taktır,suya felan girerken işe yarıo.Ayrıca koruma demiri taktırmanıda tavsiye ederim.Şimdiden hayırlı olsun CoNy
-
Activa yerine Beat derim ben
DURUŞUNA KIZLAR, GİDİŞİNE YOLLAR HAYRAN !!!!!!!!!!!!!
\"AYAR İYİMİ\"
-
-
hoş geldin,
niye ucuz ama çin malı olmayan demişler anlamadım valla bukadar takmasınlar çin malına yaa
ben çin malı motor kullanmıyorum ama ucuz motor alcam desem alırdım çinli sorun diil...kanuniye binen adamlarda çin malı kullanmayın diyo takıntı oldu artık...
şöyle son veriyim pekiştiriyim...
bence çinmalı insanın kendine yakışanı giymesidir...ayrıca eğitim şart...
-
kobayashi ye katılıyorum ( yahu nichtsx daha kolaydı bunu yazmak zor ) sanki activalar Japonyadamı üretiliyor ?
haa bi de unutmadan avatarının aynısı bir motor asyamotor tarafından getiriliyor, çin malı....
-
-
şehiriçi trafikte hergün gidip gelecek, hatta galiba iş kıyafeti falan da olacak ta o bakımdan anladığım kadarı ile...
o kadar kızma sakin ol....
-
ledo,
şehiriçi trafikte hergün gidip gelecek, hatta galiba iş kıyafeti falan da olacak ta o bakımdan anladığım kadarı ile...
o kadar kızma sakin ol....
o zaman sana kızalım en güzeli
-
canın sağolsun ısrar ediyorsan...
-
CoNy, hoşgeldin arkadasım..
ledo, hepimiz zaman zaman bilmediğmiz konularda "bilen"birilerini dinledik..
dinlemenin zararı nedir ?bilmediğimiz konularda yoksa nasıl fikir nasıl edinilir değilmi?
Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!
-
-
Cony
sana benim motor alırken aldığım taktiği söyleyeyim
Cebindeki paraya göre alabileceğin tüm motorları özelliklerini alt alta yaz,yakıt,yedek parça vesaire avantajı dezavantajını kıyasla ve ona göre seçimini yap bide resimleri yan yana koy,estetikte önemli
-
JaNTi adlı üyeden alıntı
seLam CoNy,Dostum ben 1 yıl süre ile Honda Activa kullandım,bence çok iyi bir scooter hatta fiyatına göre en iyisi digebilirim.Alırsan kullanmadan hemen lastikleri degiştir daha kalınını taktır,suya felan girerken işe yarıo.Ayrıca koruma demiri taktırmanıda tavsiye ederim.Şimdiden hayırlı olsun CoNy
birşey sorucam şu lastiklerle ilgili çok ince dedin. şimdi kalın lastik yol tutuşunu arttırır onu biliorum o açıdan değiştir diyorsun. fakat hocam da özellikle lastikleri ince olduğu için manevra kabiliyeti yüksek olduğunu söylemişti. yine de tavsiye ediyorsan değiştirmemi lastikleri nerede ve ne kadara hangi modelle değiştirebilirim bilgi verirsen sevinirim.
bu başlangıçta scooter alma muhabetti de benim kullanma amacıma yönelim olarak verilen bi tavsiyeydi yoksa ben de katılıyorum hangi tarz kullanmak istiyorsan direk onu alıp başlamaya. aslında benim chopperlar daha çok hoşuma gidiyor. kullanması da çok daha zevkli fakat ben haftasonları alıp şöyle bir boğaz gezintisi sanırım hiç yapamayacağım. gündelik hayatta park problemlerinin ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanacağım için ömür boyu scooter a mahkum sayılırım. öyle değil mi ?
yorumlarınız için teşekkürler...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler