Herkeze Merhaba,
Ben bilgisayar mühendisiyim ve şu anda bir IBM şirketinde çalışmaktayım.
Aranıza katılmak ve biraz bilgi sahibi olmak için üye oldum.
Kendimi bildim bileli motorlu her araca ilgi duydum. Klasik otomobil sahibiyim. Go-kart yarışlarına katıldım. Model otomobil yarışlarına katıldım. Bir süredir bir motosiklet sahibi olmak istiyorum. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum şekilde bir süper sport sahibi olmak istiyorum. İlk olarak CBR 600F düşündüm.
Bunu üzerine hemen ön çalışmalara başladım. Önce bir iki teker üzerinde gitmeyi öğrenmek için bir motosiklet sürüş eğitimi aldım ve A2 ehliyeti almak için kursa yazıldım. Eğitimden sonra farkettim ki 600F için erkenmiş. Bunun üzerine 125 veya 250 lik bir makina arayışına girdim.
Bana sürekli olarak Hyosung tavsiye edildi. Fakat ben bu motora hiç ısınamadım. Bilmiyorum belki önyargımdandır. Ama önyargı insanı koruyan bir şeydir.
Sonuç olarak bu marka söz konusu bile değil benim için. Araştırdığım kadarı ile birkaç seçeneğim var. Honda CBR 125, Kawasaki Ninja 250, Yamaha YZF R125 ve de Aprilia RS 125...
Bu makinaların kendilerine göre artıları var, eksileri var. Aralarında bir türlü karar veremedim. İncelediğim kadarı ile fiyatın uygunluğu konusunda Honda ve Yamaha bayağı ucuz diğer ikisinden. Fakat Aprilia ve Kawasaki ise diğerlerine göre daha güçlü.
İlk olarak ben Kawasaki yi incelemiştim ve motoru çok sevmiştim. Fakat Aprilia ı inceleyince onu daha çok sevdim. Fakat aprilia nın servisinin pahalı ve satışının zor olduğunu söylediler. Kawasaki için iyi veya kötü diye bir şey duymadım servis konusunda. Yamaha yı ise canlı canlı görmedim ama fotolarından videolarından izlediğim kadarı ile o da hoşuma gitti.
Benim için önemli olan bu motorlar içinde fiyat/performası yüksek ve zevkle bineceğim bir tanesini seçmek.
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Motosiklet konusunda bilgiye aç durumdayım. Beni bilgilendirir ve seçim yapmamda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Görüşmek ve tanışmak dileğiyle...