Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: dizi devam etmeli mi?

Katılımcı sayısı
7. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • et-meli

6 85.71%
  • et-memeli

1 14.29%

motorum ve ben (uzun bir yazı dizisinin sadece başlangıcı)

REKLAM ALANI
    unsaloc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pegaso650-Cbf150-KLE500-F650GS
    Part van (1)
    97 senesi falandı galiba tam hatırlamıyorum , maaşımdan 8-9 milyon bir para arttırabiliyodum çep telefonu almaya karar verdim . O zaman lar ericsson 337ler 150 milyon . Neyse gittik bi telefoncuya taksitler nasıl olur dedik , adam 8-9 milyonla bitmez bu , en az ayda 11-12 milyon ödemen lazım dedi . Niyetine girmişiz bi kere 12 milyona kadar çıkarız dedik. Ama bilmediğim bişey varmış telefoncu taksit yapmıyormuş , beni bankaya götürdü tüketici kredisi kullanacakmışız , eyvallah onada okey dedik ama 3-4 banka dolaştıktan sonra bana kredi verecek banka bulamadık . Eh ben olsam bende vermem o zamanlar öğrenciyim ve aynı zamanda bir radyoda asgari ücretle d.j. lik yapıyorum , kira artışları ve köpeğimin havlamaları yüzünden 2 ayda bir ev değiştiriyorum , alamadık tabii krediyi ve dolayısıyla telefonu . Ama acayip sinirlenmiştim günlerce 11-12 milyon taksit ödeyebilirmiyim diye uykularım kaçtıktan , bankalarda rezil olduktan sonra telefonu alamamak deli etmişti beni.
    O sinirle bir dükkanın önünden geçerken vitrinde bir yazı gördüm
    “şimdi al harmanda öde” “hemen teslim uzun vade” “güçlü ekonomik motorsiklet MİNSK125”
    Daldım dükkandan içeri abi kaç para bu alet dedim , adam bi rakam söyledi ama hiç hatırlamıyom .En uzun vadede kaçkaç ödüyon bunu diye sordum ;
    -14-14 ödüyosun dedi.
    Alcam ben bunu yapalım senetleri dedim yanımdaki arkadaşta kefil oldu çatçatçat imzaladım senetleri aldım motoru .
    Motor bir sandık içinde demonte vaziyette geliyodu satıcının kamyonetiyle servise doğru yola çıktık yoldan motoru ilk kez çalıştırmak içinde 2 litre benzin aldık bi şişeye (hayatımın ilk benzinini o gün aldım) ve geldik servise .
    Serviste motoru 30 dakikada hazır ettiler testini falan yaptılar garanti belgelerini servis raporlarını falan hazırladır abi hayırlı olsun güle güle kullan dediler …
    ZZZZıııınnnnkkkk!!!!
    Kullan … güle güle kullan…. Kullan…kullan…kullannnn…
    Ama ama ben motor kullanmayı bilmemki
    AMA AMA BEN MOTOR KULLANMAYI BİLMEM Kİ !!!
    Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı

"Tecrube, limitlerini bilmektir"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    unsaloc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pegaso650-Cbf150-KLE500-F650GS
    Part tuu ( Bölüm 2)

Motorsiklet kullanmayı bilmeden motorsikleti almıştık sağ olsun Ahmet usta motorsikletin otomobille bisiklet arası bi şeytan icadı olduğunu ikisinide kullanmayı biliyosam motoruda kullanabileceğim yolunda telkinlerde bulunarak debriyaj bu fren bu vites bu , frene sert basma rodajda 70 ‘ i aşma 4’e atma 3 ten şaşma gibi öğretilerde bulunarak bayır aşşaa saldı beni motor üstünde .İşyerine zar zor gelebildim , ama tuhaf duygular içindeydim , hiç durmak istemiyodum (durup duramayacağımı da kestiremiyodum açıkçası) . Durdurduk motoru ustanın öğretileri doğrultusunda .Sonraki günler motor pratiğimi geliştirmekle geçti.Sol el ve ayak bileğim müthiş acılar içindeydi , motorla gezerken böbrekleriminde vücudumun arka tarafında gezdiğini büyük acılar içinde hissediyordum yinede bu zevke değerdi . Bir süre sonra 70km/s hızın üzerine çıkabilmek için 3000 km olan rodaj süresini bir an önce tamamlama kararı aldım ve bu karar doğrultusunda geceleride çalışmaya başladım radyoda yayında olmadığım tüm zaman boyunca yol yapıyorum metreler kilometreler takometrede birbirini kovalıyordu , ben hızla motor kullanmayı öğreniyordum , hız istiyordum . Motorumu ilk adığım zaman montajını yapan ustaya bu aletin son sürati nedir diye sorduğumda –bayır aşşa (aşağı) 90 demişti ama ben daha hızlı gidebileceğimden emindim. Sol el ve ayak bileklerimin acısı artık geçmişti böbreklerimde sırtımda seyahat etmeyi bırakmıştı veya artık acıtmadan geziyorlardı ama motorum henüz rodaj süresini tamamlamamıştı.Hız istiyordum…
    Ve yağmurlu bir gecede 2 bin küsür kilometreyi devirmişken nevrim döndü ve asıldım gaza , 90km/s hızı geçmez denilen motorum 120km/s bulmuştu , yağmurdan önümü göremiyodum (kaksımda yoktu , tabii olarak 125cc lik Minsk kullanırken kimsenin kask takma gibi bir düşüncesi yok buralarda. zaten gülerler adama) ama hızlıydım bea heheeyt.
    O akşamı kazasız belasız atlattık allaha şükür . Bir kaçgün sonra polis durdurdu , maaşımı son kuruşuna kadar taksitlere ve benzine harcadığım için motora plaka alamamıştım ve sanırım 2 aydır da plakasız geziyordum zaten ehliyetimde B sınıfıydı , sonuç olarak bağladılar motoru. Çektiler yağmurlu bir havada açık bir otoparka , büktü gidonunu kaldı ööle garibim. Onu oradan çıkarabilmek için hem cezayı ödemem hemde plakayı almam gerekiyordu. Yani sizin anlaycağınız uzun bir süre ayrı kalacak , rüzgarı saçlarımın arasında hissedemeyecektim.
    O zamanlar köpeğim yüzünden yine apartmandan atıldığım için anneannemin yanında kalıyordum kadıncağız bu trajediye çok fazla dayanamamış komşulardan borç almış bir palaka parası denkleştirerek çıkarıp verdi bana , allahallah canım anneanneciğim yaw . (motorcu mudur nedir???) Anneanne plaka parasını çıkarıp verdi vermesine de cezayı ödeyecek parayı ben gene 2 ayda toplayamazdım . Aklıma bir hinlik geldi i: bu hayatımdaki ikinci hinlik denemem olacaktı (birincinsin mevzuu konuyla alakalı olmadığı için burada yer vermek istemiyorum pehehe). Bir bayram arifesinde gittim emniyet müdürlüğüne , eğer bu yarım günlük mesai içinde işimi halledemezsem motorum bayram boyunca o açık otoparkta kalacaktı. Bu , plaka çıkartmak için hangi bölümse girdim sabahın köründe içeriye . şimdi tam hatırlamıyorum hangi bölümdü . içerde bir memur vardı tersinden kalkmış , abi dedim - xxx….komserim benim motoru bağladı bu cezayı kesti , git emniyete bu cezayı ödeyeceğin parayla çıkarsınlar plakanı , al motorunu git dedi , dedim. Bunun üzerine memur bi başladı avazı çıktığı kadar bağırmaya ;
    - Hey allahım yarabbim yaa . Kesiyolar cezayı bide akıl verip gönderiyolar başımıza…
    Bu sırada memurun bağırmasına sinirlenen başkomser hışımla girdi içeri ;
    -Ne baaarıyon sabah sabah vatandaşa bee . ne işi varsa hallet gönder.
    Diye azarladı memuru.

Tabii haliyle fırçayı yiyen memur , benim işlemlere başladı . başladı başlamasına da benim ilk önce , vergi dairesine para yatırıp sonrada plakayı bastırmam gerekiyordu. Öğlene kadar hayatta yetişmezdi. Siz benim motorumu çıkarmam için bir makbuz yazsanız , ben motorumu alıp bu işleri motorumla takip etsem , motorsuz hayatta yetişemem öğlene kadar dedim. Memur da gidip başkomsere sormamı söyledi , bende odadan çıktım , başkomsere sormadan tekrar içeri girip , başkomserim olur dedi ,dedimmm. (allahım hayatta böyle bişii yapamam ama motor aşkı işte). Velhasıl memur çıkış makbuzunu yazdı , gerekli evrakları verdi , ben topuklarım kıçıma vuravura çıktım emniyet müdürlüğünden , otoparka gitmek için minübüse binmek 2km sonra aklıma geldi . Otoparka parayı ödeyip vergi dairesine, oradan da gidip plakaları ( plakayı olacaktı motorsiklette tek plaka var hehe ) bastırdım. Emniyet müdürlüğüne tekrar döndüm mü tam hatırlamıyorum ama plakayı takışım hala gözümün önünde  . :
    Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı

"Tecrube, limitlerini bilmektir"

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    vay hızlı yanıt ha

Motosikleti
    Kymco Agility City
    süper süper daha devamı yokmu
    yanlız sohbet bölümüne yazsan daha iyi olur takip edilmesi
    :bestmt:

hayabusanin_cigligi_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    unsaloc eminim sen şimdi hastanede ortapedi bölümünde parmaklarını yaptırıyorsundur

swalbard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    abi helal valla ben ilk once okuyamam dedım ama sürükleyici bir hikaayeee

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    dvmını beklioruz
    imza, safrane

Motosikleti
    Kymco Agility City
    yaw hani devamı yawsw bi yazdın kaçtın sora euheuhe :tongue:
    :bestmt:

premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    Ehem sonra şöyle oldu. Bilgisayar almıştı, taksitlerini ödemedi. Haciz yapan avukat el koydu... vs. gibi.. Şimdi üçüncü bölümü bitiremiyor.. Okuyucular sıkıştırıyor.. Dizi yapımcıları vs.

Ne bileyim yaw, insanin aklina her şey geliyor..
    İnternet cafeden yaz bekliyoruz.. Geyik olsun maksat. Sakın alınma.. Hepimiz buna benzer şeyler yaşamışızdır az veya çok....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler