CBR 600 rr sizce ilk motor için fazlamı :)
Reklamlar
-
Ya sıkıldım artık bu tip mesajlardan, millet hayalindeki motoru yazar oldu artık. İlk motor olarak 600 rr almayı kafaya koyan adam gider alır zaten. Ben bu motoru mu alsam şu motoru mu alsam diye topik açan arkadaşların ciddiyetinden şüphe eder oldum. Biz de motor aldık, hiç bi zamanda forumlarda konu açıp sormadım şunu mu alsam bunu mu alsam diye. Her forumda aynı şey
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
Reklamlar
-
Fatalix, durumu anladin galiba... Buradaki arkadaslar tecrubelerinden bahsediyor, ve senin de bu tecrubelere bir ornek olmamani istiyorlar. Sakin sakin kimseye maskara oldugunu dusunme.
Benim ehliyetim 15 senelik, ehliyetimi senin yaslarinda aldiktan sonra universite yillarinda 2-3 sene 250cc Chopper ile basladim motor sevdasina, bir kac yil ara verdikten sonra daha buyuk bir Chopper'la devam ettim maceraya, 5 sene daha kullandim. Yine kisa bir ara verdikten sonra 600cc Fazer'a gecis yaptim, simdi ona alismaya calisiyorum.
Bu motorla birlikte, o kadar yil motor kullanmis olmama ragmen hala ogrenecek cok sey oldugunun yeni farkina vardim. FZ-6 da oldukca yaramaz bir makine, kaldi ki sen 600RR'dan bahsediyorsun. Lutfen buradaki uyarilari ciddiye al, once ufak bir makineyle basla (mesela CBR125 sanirim herkesin onaylayacagi ve senin zevkine uyacak bir model), yapacagin KM ve edinecegin tecrubeye gore bir ust modele ne zaman gececegine sen karar ver artik. Aksi takdirde bu genc yasinda (hepimiz oralardan gectik) 600RR gibi bir makinede anlik bir doldurusa gelme, heyecan, panik veya dalginlik sonucu bir daha hicbir motora binemeyecek hale gelmen isten bile degil.
-
Okuduğum bir makalede insan beyninin karar verme mekanizmasında etkili olan bölümünün 25 yaşına kadar gelişimini tam tamamlayamadığı ,
Hatalı veya yanlış kararlar alma eğilimiminin en fazla olduğu yaşların da 15-25 arası olduğunu okumuştum .
18 yaşındaki bir genç herhangi bir virajda veya düz yolda yanına gelen ve aragaz veren bir arabaya vereceği tepki ile 28 yaşındaki insanın vereceği tepkinin çok farklı olabilmesi de bunun sonucudur .
18 yaşındaki bir gencin kanı fokurdar . Her an heyecanına hormonlarına yenik düşebilir . Daha fazla risk alır aldığı riskin düzeyini tam olarak algılayamaz . Kendi parasını kazanıp almadığı için motoruna daha fazla yüklenebilir . Herhangi bir arabaya veya motora geçilmenin eziklik olduğunu zannedebilir . Daha agresif ve saldırgan olma eğilimi gösterebilir .
+
ilk motor olarak cbr600rr almak zaten bir hata .
18yaş + Cbr 600 RR = Ateşle barut yanyana durmaz patlar Hemde duvara
-
aramızdan bir dostumuzun daha acı haberine az kaldı eğer cbr 600 alırsan sana burda sevdiklerin bi topik daha açıcak ama şimdikinden çok daha farlı olucak başlık ''İYİYDİ HOŞTU AMA ÇOK BOŞTU RAHMETLİ'' gibilerinden.bunu göze alıyorsan buyur sevgili dostum honda bayine.
bir zamanlar benimde bir dl 1000'im vardı:salut:
-
18yaş + Cbr 600 RR = Ateşle barut yanyana durmaz patlar Hemde duvara belkide kamyon dibi onu allah bilir
hayallerimizi buraya yazmanın manası ne hemde babanın ole bir motor alıpta sana vercegini sanmiyom hem fiyatı bakımından hemde senin saglıgın açısından
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
-
25-26 yaşından önce kimseye racing motosiklet kesinlikle tavsiye etmiyorum...şu delikanlılık bir geçsin, biraz sorumluluklarla yüzleş sonra al. En azından canının ve seni sevenler için kıymetini bilerek kullanırsın...
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
-
ben vitesli motor tecrübem yokken hatta motor tecrübem yokken 600f aldık. yaklaşık 10 ay boyunca kazasız sorunsun kullandım taki mart ayına kadar... yolda giderken karşımdaki virajın keskinliğini hesap edemedim orta röfüje paralel girdim. şükür ediyorumki kazayı motor ve ben ucuz attlattık. yaklaşık 45 gün kas ağrısı çektim. motorda allahtan takla atmadı yan yattı sol grenaj çizildi sinyal,ayna kırıldı. bence o motordan uzak dur en azından 1-2 yıl küçük hacimli daha uslu bir motor kullan. bana böyle söylemişlerdi ama bir kulağımdan girdi ötekisinden çıktı. kaza yaptığımda anladım ne demek istediklerini ama kesin karalı isen motoru aldığında alışana kesinlikle hızlı gitme ani ivmelenmelerden kaçın virajlara dikkat et. daha yaşın çok genç...
-
Merhaba
Ben aranıza bugün katıldım ve forumlara girer girmez yılların klasik sorusu ile karşılaştım.Umarım kardeşimiz önce eğitim, sonra ehliyet,sonra akıl vede daha sonra motorunu alır vede kazasız belasız kullanır.
Saygılar
-
sana taziyeler bölümünü okumanı önemle ve siddetle tavsiye ederim. haddimize mi düşmüş dersen bu camiadaki her olayda bizlerde üzülüyoruz. bu lafları gençliğine ve sabah mahmurluğuna veriyorum.
başlangıç için 250 cc üzeri bile almamanı öneririm. ehliyetini al, eğitimini al ve en az 5000-10000 km yol yap ki ikinci motoruna geçebilesin.
-
Fazla......................
"Motosiklet Özgürlüktür."
-
fatalix adlı üyeden alıntı
Saol bea kardeş doğru düzgünce bir sen laf ediyorsun saol...!
sen önce ilk girdiğim yer nasıl mantığı ile foruma doğru dürüst bir göz at, bakalım neler varmış de
böyle saçma sapan sorular sormazsın zaten, sorarsan da kimseye laf etmeye hakkın olmaz
denklem basit çünkü
saçma soru=saçma cevap
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
-
-
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
efsane_35 adlı üyeden alıntı
18yaş + Cbr 600 RR = Ateşle barut yanyana durmaz patlar Hemde duvara belkide kamyon dibi onu allah bilir
hayallerimizi buraya yazmanın manası ne hemde babanın ole bir motor alıpta sana vercegini sanmiyom hem fiyatı bakımından hemde senin saglıgın açısından
işte bizim insanımız böyle gelişmiyor neden türkiyeden yarışcı çıkmıyor. delirtmeyin insanı.18 yaşında kullanılmazmışda 25 yaşından sonraymışta yok yok 50 yaşında başlasın herkez.deneyimi profösyonelliği olan kullanılır racingi yaşın önemi yok yarışçılar o yüzdenmi 17 26 yaş arası.alla alla ya saçmalıyosunuz arkadaşlar yetenekleri çiğiniyosunuz.bazı insan 17 yaşında nakedle başlar 18 inde bakarsın racing alır çatır çatır kullanır ama racinge dediğim gibi biraz deneyim gerek.arkadaşım böyle dedim diyede alma zaten bu lafım senin için geçerli diil daha önceden deneyimli arkadaşlara . keşke tr de 7 yaşlarında kroslardan başlatılsa. krosu yaş büyüdükçe hacminide büyültsek ve 15 yaşında racing motoru armut gibi yer. 18 yaşında moto gp de. böyledir.bu.benm yaşım uysa 125 cc veya 250 cc de yarışcam ama yaşım büyük girsem iyi derece alıcağımı düşünüyorum.ama geçti bak bende 600 cc bi racing alacam ama alana kadar yani para birikene kadar 1 sene daha tecrübe kazanacam.600 kategorisinde yarışmak için hazırlancam.işte neden gerideyiz demeye hakkınız yok sizin.parasızlık dersen var gençleri küçümsemek dersen var olmaz arkadaşlar böyle.böyle giderse hiç bişey olmaz.
-
paylasimciturk adlı üyeden alıntı
işte bizim insanımız böyle gelişmiyor neden türkiyeden yarışcı çıkmıyor. delirtmeyin insanı.18 yaşında kullanılmazmışda 25 yaşından sonraymışta yok yok 50 yaşında başlasın herkez.deneyimi profösyonelliği olan kullanılır racingi yaşın önemi yok yarışçılar o yüzdenmi 17 26 yaş arası.alla alla ya saçmalıyosunuz arkadaşlar yetenekleri çiğiniyosunuz.bazı insan 17 yaşında nakedle başlar 18 inde bakarsın racing alır çatır çatır kullanır ama racinge dediğim gibi biraz deneyim gerek.arkadaşım böyle dedim diyede alma zaten bu lafım senin için geçerli diil daha önceden deneyimli arkadaşlara . keşke tr de 7 yaşlarında kroslardan başlatılsa. krosu yaş büyüdükçe hacminide büyültsek ve 15 yaşında racing motoru armut gibi yer. 18 yaşında moto gp de. böyledir.bu.benm yaşım uysa 125 cc veya 250 cc de yarışcam ama yaşım büyük girsem iyi derece alıcağımı düşünüyorum.ama geçti bak bende 600 cc bi racing alacam ama alana kadar yani para birikene kadar 1 sene daha tecrübe kazanacam.600 kategorisinde yarışmak için hazırlancam.işte neden gerideyiz demeye hakkınız yok sizin.parasızlık dersen var gençleri küçümsemek dersen var olmaz arkadaşlar böyle.böyle giderse hiç bişey olmaz.
yarışmak isteyen gençlere ilk motor olarak 100+ HP verin ve sokağa salın, deneyim kazansınlar diyorsun yani.
bak arkadaşım ben araba pist yarışlarında yarıştım, keza boy şu anda motosiklet yarışlarını sürdürüyor.bu işin ne kadar detaylı, komplike olduğunu gayet iyi biliyoruz.bu işler senin dediğin gibi olmuyor malesef türkiyede, acı ama gerçek.
haa arkadaş deseydi ben şu yaşta şu kategoride krosta yarıştım, şunca zamandır motor kullanıyorum pistlerde, şimdi ise race ile yoluma devam etmek istiyorum o zaman ok...
biz yetenekli gençleri doğru yoldan kazanalım istiyoruz, yanlış yoldan kaybetmek, diğer tarafa uğurlamak değil.
-
Ya niye bu kadar sorun ediyorsunuz tamam ben yeni katıldım ve ilk konu olarak sizinle tanışmak için bir konu açtım ve yazın sonunda almayı düşündüğüm motoru söyledim kimileri dalga geçti kimileri saolsun güzel cevap verdi kimileri daha yenisin ne laf ediyorsun dedi neyse bu kadar sorun olacaksam beni ban layında tartışma çıkmasın
-
fatal error yaparsın..
gerek yok baska cumleye
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sound adlı üyeden alıntı
Yavaş yahu.. Ben 250 cc likten korkuyorum şahsen.. Bi arkadaş 1 yıl popcorn 90 kullandıktan sonra 250lik chopper aldı,1 ay içinde 6 kaza yaptı ve son kazadan sonra tövbe etti motora.. Böyle bişey yaparsan senin tövbe etme şansın da olmayabilir bence..
bende popcorn 90 la başladım şimdi cbr 125 te 2 adet kazam bulunmakta
34 AF 4401 [COLOR="Red"] H İ K O[/COLOR]
-
yanlış düşünüyosun ilkönce deneyim olacak.ben demiyorum direk racing alsın laflarımı iyi okuyun sonra yorum yapın yetenekli deneyim kazanmış her yaştaki insan kullanır boy geç bile kaldı iyimi sanıyosun 31 yaşında şu an göz önüne al.
-
tamam işte, neyi sorun ediyorsun ki o zaman
burada konuşulan konu kafadan 600rr ile başliim mi diyen birisine verilen yanıtlar
konu başka yere sapmasın, yetenekli deneyim kazanmış her yaştaki insandan söz edilmiyor burda
zaten ben boy iyi yaptı da demedim.oda bende bu işleri yaptık, ne kadar meşakkatli olduğunu biliyoruz dedim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)