Dostlar, ilk motoruma kavuştum sonunda
Reklamlar
-
24 Haziran 2005, 01:54
Arkadaşlar herkese merhaba. Bundan altı ay önce motosiklet diye bir şeyin bile varlığından haberdar olmayan ben, her nasılsa birden bu sevdaya tutuldum ve bir kaç ay içinde eğitim falan derken bu dünyaya girdim ve ilk motorumu ( Honda CBF 250 ) bu akşam teslim aldım. Hala inanamıyorum bir motosiklet sahibi olduğuma ama niye bunu yıllar önce yapmamışım diye de hayıflanıyorum. Gerçi motor alma imkanına daha yeni kavuştum diyebilirim. Evlilik, çoluk, çocuk derken insan kendi keyfi için para harcamaya pek fırsat bulamıyor. Son ana kadar hala tereddütlüydüm ama bugün aletin selesine oturup hafiften yüzüme çarpan, gömleğimin içini dolduran rüzgarı hissedince bunun hayatta kesinlikle yaşanması gereken bir keyif olduğunu anladım. Allah pişman etmesin ama şu anda çok mutluyum. Darısı bir motor sahibi olma hayaliyle yanıp tutuşan diğer sevdalıların başına.
Bu akşam motoru teslim alır almaz bizim site civarında, Kağıthane dolaylarında ara sokaklarda 15 km yol yaptım. Honda' dan iki gün eğitim almıştım ve bunun bugün çok faydasını gördüm. Ancak trafikte kullanmak çok farklı, ilk bir kaç dakika elim ayağıma dolaştı. Sıfır motoru çizicem, deviricem diye ödüm koptu. Zamanla stresimi attım, daha rahat kullanmaya başladım ama gerçekten çok zor iş. Niye büyük motorla başlamamak gerektiğini çok iyi anladım. Teslimat sırasında depoya sınırlı miktarda benzin koydukları için benzinciye gitmek zorundaydım, bu da az da olsa trafiğe girmeyi gerektiriyordu, ve beni biraz ürkütüyordu açıkçası.
Bir problem yaşamadan gittim geldim ama ani ve ustaca bir hareket gerektirecek durum olsa kaza yapma ihtimalim çok yüksek. Bu yüzden trafiğe çıkana kadar site etrafında motosiklet kontrollerini refleks haline getirinceye kadar pişmeye çalışacağım. Zaten ehliyeti bir buçuk ay sonra alacağım. O zamana kadar yoğun trafiğe çıkmayı düşünmüyorum.
En çok aynalara alışmakta zorlanacağa benziyorum. Araba gibi değil, görüş alanı çok kısıtlı ve tam arkanızı göremiyorsunuz. Belki de ben aynaları iyi ayarlayamadım, bilmiyorum, ama arkamı tam olarak görememek bende biraz stres yarattı. Eğitim sırasında arka frenin önemini ve kullanışlılığını kavrayamamıştım ama trafikte, yokuşta kalkışta falan çok işe yarar ve vazgeçilmez bir kontrol sağlıyor. Hafif frenaj gereken durumlarda genelde arka freni kullanıyorum. Bir de arabadaki tecrübenin vitesli motorda çok faydası oluyor. İlk başlarda çok bozuk zeminlerden, çukurlardan çok yavaş geçerken hep motoru stop ettiriyordum. Sonradan arabada otomatikman farkında olmadan yaptığım hareketleri hayal edip motora uyguladım. Yani çukur içinden çok yavaş geçerken debriyajı sıkıp motoru rahatlatmak gibi hareketlerle stop ettirmemeye başladım.
Şimdi motoruma doya doya binmek için hafta sonunu iple çekiyorum.
Aşağıda size birkaç resim gönderiyorum.
Sevgiler, saygılar.
Koray
Reklamlar
-
24 Haziran 2005, 02:04
abi amacın nedir. soylermisin? beni özendirmekmi?
-
24 Haziran 2005, 02:40
phoneix mrb hayırlı olsun.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.çok yakışmış maşallah diyelim.
Bir motosiklet almadan asla; kendime, yolları özgür kılamayacağım.
-
24 Haziran 2005, 02:48
phoneix, hayIrLı olsun dostum. Motorun cok yakIsmIs.. Siyah da seksi durmus soylemeliyim.. KAzasIz belasIz surusLer diLEgiyLe.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
24 Haziran 2005, 10:04
Süper Moderatör
Hayırlı olsun kardeş, Allah kaza bela vermez inşallah.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
24 Haziran 2005, 10:18
koray abi harbi içindeki renk griymiş ama abi siyahta çok felaket duruyo hayırlı olsun abi kazasız belasız sürüşler
etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........
-
24 Haziran 2005, 10:31
Gülegüle kullan... Allah kaza bela vermesin... Kasksız, montsuz, dizliksiz çıkma, Kimseyi üzme
-
24 Haziran 2005, 11:22
şekill
Hayırlı olsun abi sanada yakışmış ya birde cok guzel yazmıssın walla aklıma ilk motorum geldi.
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
24 Haziran 2005, 11:35
Hayırlı uğurlu olsun, allah kazasız belasız kullanmanı nasıp etsin.Yazın gerçkten çok güzel ve şu debriyaj gaz olayı dediğin gibi arabadakiyle aynıdır motorda da, 10 sene kadar araba sürdüm ve bisiklet sürmeyide biliyorum, bunun getirisi olarakta vitesli bir motoru sürerken hiç zorlanmıyorum doğrusu motorunda çok güzel nazar deymesin
-
24 Haziran 2005, 11:47
hayırlı ugurlu olsun abi ,bende hastasıyım o motorların ahhh ahhhh twister,cbf deli oluyoooooommmmmmmmmmmmmmmmmm
herşey sende biter, yeterki sen karar ver
-
24 Haziran 2005, 12:28
hayırlı oslun kullan
-
24 Haziran 2005, 12:43
Hayırlı olsun darısı tüm motorsuz dostlara...Kazasız Sürüşler...
-
24 Haziran 2005, 14:50
güle güle kullan allah olmayanlara nasib etsin (yani bize de)
-
24 Haziran 2005, 20:44
phoneix, hayIrLı olsun kardeşim. Motorun ve sen muhteşem ikili olmuşsunuz Siyah da hani yakışmış kardeşime.Allah keyifle, kazasız belasız sürmek nasip etsin,darısı olmayan arkadaşlarımın başına
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
26 Haziran 2005, 14:35
phoneix,
arkadaşım süper olmuş motorun tam düşündüğüm gibi.Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin.
PM için de çok teşekkürler.Görmemiştim.
Asfalta yapışmadan motorcu olunur mu ki?
-
26 Haziran 2005, 14:48
hayırlı olsun kardeş. Kazasız belasız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler