Bir süredir bu forumda zaman zaman bana rastlıyanınız oluyordur. Foruma ilk girdiğimde kendimi tanıtmak için buraya da yazmıştım ama sistem huysuzluk edip tanışma yazımı bir türlü göndermedi, sonunda da bir şekilde yazdığımı uçurunca tekrar yazmayı gözüm yemedi. Bu ara yeniden dadanınca, tanışmak için yeniden yazmayı uygun gördüm. Buyrun bakalım:
Adım Levent Z. 45 yaşındayım. Mühendisim. Evliyim. 11 yaşında bir fıstığım var. Yeşilköy H.V.F.P.İ, Daçka, M.E.M.L. ve İDMMA/YÜ sıralarında dirsek çürüttüm. Motorum henüz yok. Ancak 1977-79 arası lise yıllarımda, o zamanın klası olan 4 zamanlı, 5 vitesli, 125 cc Bebimot montajlı Honda'm vardı ve liseye onunla gidip, geldim. 1980 itibarı ile 4 tekerlikli araç sürücüsüyüm. 78 model, B ehliyetim var, ancak A2 ise 2005 model. Evet, o zaman motorumu ehliyetsiz sürmüştüm ve bununla hiç övünmüyorum ama itiraf etmeliyim ki o zamanlarda ehliyet alabilmek pek öyle kolay değildi. Cidden çok zordu, daha doğrusu vermiyorlardı.
Sonunda hanımı ikna ederek, bugünlerde bir scooter alacağım. Tercihan maxi tiplerinden.
Sözümü bitirmeden deneyimli bir sürücü olarak motor sürücüsü dost ve kardeşlerime 1-2 uyarı yapmak istiyorum:
Öncelikle her türlü güvenlik malzemesini kullanın, hem de gücünüz yettiğince en iyisini.
Kurallara uyun, hız yapmayın, dikkatli kullanın ve bilinki bunlar sizi kazadan korumaya yetmeyecektir. Çünkü trafikte her koşulda DİĞER sürücü öğesi vardır ve sizi doğrudan etkileyecektir. Sizin doğru kullanmanız yetmez, sürekli olarak diğer sürücülerin ne yaptığını ve ne YAPABİLECEKLERİNİ izlemeniz ve bilmeniz gerekecektir.
Bunun dışında iki küçük ek; 1) arkadan otolara yaklaşırken sürekli yer değiştirmeyin, diğer sürücü tarafından görüntü dışına çıkar ve yok farz edilebilirsiniz, 2) Virajlara girerken mutlaka yavaşlayın ve unutmayın ki genelde araçlarımızı viraj çıkışlarında durdurmayı, beklemeyi ve yolcu indirip, bindirmeyi çok seviyoruz, üstelik de geniş girmesi gereken viraja dar, dar girmesi gereken viraja geniş girmeye meyilli çok fazla usta sürücü mevcut (bu uygulama sürücülerimizin büyük bir bölümünün sürekli yaptığı 3 hatadan biri).
Yolunuz açık ve kazasız olsun. Dostlukla.
Levent