Merhaba;
1 ay içinde motosiklet almaya karar verdikten sonra, tür ve model belirleyip, baştan aşağı ekipmanları alıp motosikletimi evimin önüne çektim.
Sürücü kursunda haftalık aldığım dersler ve bisiklet dışında dışında tecrübem hiç olmadı.
Ama kurs motosikletiyle kendimi öyle özgür hissettim ki bir an önce ehliyetimi alıp motosikletime kavuşmak için gün saydım.
Bir aylık süre içerisinde tüm motosiklet ve ekipman videolarını neredeyse izlemişimdir. Bununla birlikte çok güzel içerikli eğitici videolar izledim. Buradan Altın Elbiseli Adam neden bu kadar seviliyormuş çok çok iyi anladım.
Gel gelelim ilk gün apartman girişindeki ufak bir rampada gaz ve fren dengesinde heyecan yapıp yere yapıştım. Ekipmanın önemini daha ilk gün çok iyi anladım. Çünkü olduğum yerde düşmeme rağmen ayağım motosikletin altında kaldı ama bana hiç bir şey olmadı çok şükür. Motosikletimde ise ufak bir kaç ezilme var.
Aklıma ilk gelen motosiklet sakın alma, tehlikeli vs diyen ailemi haklı çıkarma hissi oldu. Şimdi ellerine iyi bir koz geçmişti. Eşim de inşallah seneye kadar hevesini alır da satarsın diye dua ediyor. Bu durum kendime güvenimi bir nebze de olsa azalttı.
Bayiden motoru alıp eve gelene kadar ilk 10 dakika çok tedirgindim. Virajlarda nasıl dönüş yapacağımı bile bilmiyordum. Hatta la bu gidon neden dönmüyor falan diyordum. AA bak şöyle şöyle yapınca dönüyor. Biraz da yatmak lazım diye diye mantığı biraz anladım. Bir de Barkın abi nin dediği gidonu çok sıkma rahat bırak kendini söylemi hep aklımdaydı. Toprağı bol olsun.
Ben istiyorum ki bu süreçteki tecrübelerimi benim gibi yeni başlayanlarla paylaşayım.
1) Öncelikle motosiklet almadan önce mutlaka eğitim alın. Bu eğitimde belki iyi bir motosiklet sürücüsü olmadığınızı anlayacak ve vazgeçeceksiniz.
2) Motosiklet türünü belirleyin. Ben burada vitesli motosiklet seçmeyeceğim için direkt olarak A2 otomatik vites sınıfını seçtim.
3) Ekipmanlarınızı tamamlayın. (Tecrübem yok ancak bütçenize göre en iyi motosikleti almak yerine, gerekirse daha düşük cc motosiklet tercih edip çok daha iyi ekipman alın. Daha sonra motosikletinizi yükseltirsiniz.)
4) Kursa yazılın.
5) Ehliyetinizi alın.
6) Motosikletinizi satın alın.
7) Tecrübesi olan herkesin tavsiyesini alın.
Ben maalesef ilk yapmam gereken eğitimi en sona bıraktım. (yollar karlı ve buzlu olduğu için hala motorumu çıkartamadım.) Ama havalar düzeldiğinde ilk işim eğitim almak olacak. Bunu da şu anda bulabildiğim tek scooter eğitimini veren Smart Riding Acamdemy den alacağım. Yamaha nın eğitimi 1.500 KM yol yapmış kullanıcıları kabul ettiği için bunu eliyorum. Eğer İstanbul da tavsiye edeceğiniz bir akademi varsa tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.
Şimdi yapacaklarım ise;
1) Özgüvenimi yeniden kazanmak.
2) Güvenli sürüş eğitimi almak.
3) Eşimin gönlünü almak.
Bu kadar uzun uzadıya yazdım. Forum kurallarına göre doğru yerde ve doğru şeyler yazdım mı emin değilim ama en kendimle ilgili bilgileri en sona bıraktım.
Ben 1981 doğumluyum (ileride okunur belki diye yılı yazıyorum). Honda Forza 250 sahibi oldum. (İsmi boncuk)
Belki biraz geç girdim bu dünyaya ama hiçbir şey için geç değil.