başlığı görünce hem güldüm hem sevindim, dedim herhalde bu adamın aramızda olmasının bize faydası olacak. sonra meğersem foruma yeni üye olan birisiymiş :D
evet durum böyle, ben her şeyden kendisine pay çıkartmaya çalışan biriyim, bakalım, senide zamanla tanıyacağız, belki sende çıkarcı birisin?
edit: yuh artık ya, insanlar neden böyle yapıyor anlamıyorum, bak şimdi "çıkarcı" kelimesinin anlamına baktım ve sonuç; "yalnız kendi çıkarını düşünen, çıkarını kollayan, çıkar düşkünü kimse." peki bu tezi beraber çürütelim mi?
ben çıkarım için şöyle şeyler yapayım, akrabağa ziyaretlerine hep gideyim, sohbetler edeyim ve herkesle aramı iyileştireyim, zamanla yeni bir telefon ihtiyacı olduğumda akrabağalardan yardım isteyeyim, onların faturalı hattı üstüne aldırayım telefonu misal. sonra yeni bir araba almak için yine onlardan yardım isteyeyim beraber araba bakmaya gidelim, sonra yeni bir televizyon almak için yine yardım isteyeyim ve yine benim için işi gücü bırakıp yardıma gelsinler.
ve yıllar sonra artık benim faturalı hattımın kredisi açıldığında onlar benden telefon istediğinde ben almayayım, onlar yeni araba alacakken ben yardıma gitmeyeyim, ve yine yeni bir elektronik eşya seçiminde benden yardım isteseler ben yine gitmeyeyim. bu durumda ben "çıkarcı" mı oluyorum?
bu işin sonucunda hepsi benle bağını koparır ve bir daha bana yardım etmezler, eee bu nasıl çıkarcılık?
asıl çıkarcı adam her daim yardım eder ve yardım ister, hem maddi hem manevi.
çıkarcı kelimesine yükledikleri kötü anlam tam olarak "
aldatma" kelimesine aittir ve çıkarcı kelimesine itham edilen bu anlamı ben kabul etmiyorum çünkü anlam kendi kendini çürütüyor.
bindiği dalı kesen kişi bindiği daldan çıkar sağlayabilir mi? e ozaman o bindiği dalı kesen kişiye neden çıkarcı diyorlar? çünkü onu söyleyen kişilerin kafası o kadar basıyor
işte ben böyle biriyim doktor
tedavi durumum nasıl? ümit var mı?