Trafik cezasının eve gelmesini engellemek
Reklamlar
-
Arkadaşlar bi halt ettim.Bir gün içerisinde 20 dk arayla 2 tane ceza yedim.Cezaları plakaya yazmışlar.Motosiklet babamın üzerine tebligat kağıdının eve gelmesini nasıl engellerim.Cezayı babam öğrenmeden ödeyecem artık.(Evin zilini söktüm ama ev zemin kat camı falan çalar ve ya kargocu telefonla ararsa yine sıkıntı)
343 lira kaldırıma çıkma cezası
108 lira kask takmama cezası
Reklamlar
-
Postacıya rica et yapacak bir şey yok.
-
fatihscesur adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bi halt ettim.Bir gün içerisinde 20 dk arayla 2 tane ceza yedim.Cezaları plakaya yazmışlar.Motosiklet babamın üzerine tebligat kağıdının eve gelmesini nasıl engellerim.Cezayı babam öğrenmeden ödeyecem artık.(Evin zilini söktüm ama ev zemin kat camı falan çalar ve ya kargocu telefonla ararsa yine sıkıntı)
Eve gelmeden önce e-devletten haberin oluyor zaten ama. Gelsin ne olacak, yanlışlık olmuştur dersin. İtiraz etmiştim onu dersin.
-
En garantisi kurallara uy sorunu kökünden hallet.
-
Şubeye gidip senin bölgende dağıtım yapan elemanların telefonlarını al, rica da bulun böyle böyle bir durum var benim kağıtları hiç getirmeyin yırtın gitsin falan de bence. Hatta üç beş çay parası bırakırsan işlemleri daha güvenli hâle getirirsin (: geçmiş olsun.
-
Süper Moderatör
Resmi tebligatta tavsiye verilen şeyler olmaz, ama şu var genelde evde kimseyi bulamadık diyip muhtara bırakırlar. Muhtara söyle babana haber vermesin.
-
Hem kask yok hem kaldırıma çıkmış bir de babadan korkuyor.
Kafe önünde hatun düşürmeye calısıyormuşsun gibi geldi. Umarım dayağı yersin
-
Bir musibet bin nasihattan iyidir. Kaldırıma park etmek vb kural hatalarını hepimiz yapabiliriz. Fakat kask takmamak nedir abisi? Babana yaşatacağın acıyı düşünmek bile istemiyorum. Kasksız bakkala bile gitme ve Allaha emanet ol.
PTT ana dağıtım merkezinde senin adrese (cihet diye geçer) bakan dağıtıcı ile görüşebilirsin. Fakat tebligat kanununa göre imza alması lazım. Onu nasıl kabul ettirirsin bilemem.
-
fatihscesur adlı üyeden alıntı
Adrese henüz tebligat gelmediyse plakaya yazılan cezadan nasıl haberin oldu ? Tebliğ edilmeyen cezalar e devletten gözüküyor mu ?
Ayrıca ; eğer interaktif vergi dairesinden (ivd.gib.gov.tr) e-tebligat abonesi olursan adresine yazılı vergi ve ceza tebligatı gelmez. SMS ile sana bildirilir, sen de ivd'ye girip tebligatı okursun. ( pardon motor babanın üzerineymiş , işe yaramaz :( )
-
Bence babanla konuş, böyle bir halt ettim ama dersimi aldım de, artık sana ne derse sonucuna katlan.
-
Aynısını yazacaktım. Sıvama yani. Mutlaka zor ama bu saatten sonra sana artı puan kazandıracak tek yol bu. Baban eninde sonunda öğrenecek. Senden öğrenmesi en temizi. Yoksa öğrendiğinde karşısında sen olmayacaksın, kendinin aptal yerine konduğunu düşünecek.
Zili de yerine takmanı tavsiye ederim.
-
Simsar adlı üyeden alıntı
Şubeye gidip senin bölgende dağıtım yapan elemanların telefonlarını al, rica da bulun böyle böyle bir durum var benim kağıtları hiç getirmeyin yırtın gitsin falan de bence. Hatta üç beş çay parası bırakırsan işlemleri daha güvenli hâle getirirsin (: geçmiş olsun.
O kağıtları yırtmak suçtur.
-
- babasını mı vursak baba?
-
Soyadınız gibi davranmışsınız, soyadınız gibi sonucunu yaşayın. Babanıza kendiniz söyleyin.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
O kağıtları yırtmak suçtur.
Ayrıca suça teşebbüs etmek de suçtur die ekleme yapman lazımdı hoka reiz. Biraz paslanmışsın. Zaar milletin ecdadına tebligat göndere göndere güçten düşmüşsünüzdür
-
Süper Moderatör
kurubuz adlı üyeden alıntı
Adrese henüz tebligat gelmediyse plakaya yazılan cezadan nasıl haberin oldu ? Tebliğ edilmeyen cezalar e devletten gözüküyor mu ?
Evet görünüyor, ceza kesilip hazırlanınca sisteme düşüyor. Ama postaya verilmesi ve tebl,ğ eidlmesi daha uzun sürüyor.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Benim asıl merak ettiğim baban evin zilini söktüğünü öğrenince ne tepki verecek.
Yani yapmışsınız bir hata üzerine bir hata üzerine bir hata şimdide son hatamı nasıl yaparım diye buradan destek beklemek çok doğru gelmedi bana Umarım babanız kısa sürede olanların farkına varıp yapacağınız yeni hatalarınızın önüne geçer.
-
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Ayrıca suça teşebbüs etmek de suçtur die ekleme yapman lazımdı hoka reiz. Biraz paslanmışsın. Zaar milletin ecdadına tebligat göndere göndere güçten düşmüşsünüzdür
Yok yani işin içindeyim. Kağıdı yırtan postacıyı resmi evrağı kaybetmekten mahkemeye verebilirler.
-
Moderatör
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)