henüz 1000 km deyim. 500 km şehirler arası gitmek istiyorum. tavsiyeleriniz?
henüz 1000 km deyim. 500 km şehirler arası gitmek istiyorum. tavsiyeleriniz?
Sadece 1 adet lastik tamir köpüğü al devam et desem pek yardımcı olmuş sayılmam. o yüzden motor ne nereden nereye gideceksin yazarsan daha güzel olur
cbr 250. izmit-izmir
Bence daha çok erken, tecrübeniz çok az uzun yol yapmak için.
İlla yapacağım diyorsanız, aydınlık saatlerde yol yapın.
Lastik tamir kiti ya da tamir köpüğü bulundurun.
Zincir yağı, ıslak mendil, güneş gözlüğü ya da güneş vizörlü kask ve bolca mola da lazım.
1- Yanınıza bir kaç parça alet alın. Pense, tornavida, kurbağacık tarzı anahtar ve birkaç tane vida alın, nolur nolmaz yolda düşen bir vida hayati önem kazanabiliyor.
2- Arkadaşların dediği gibi bir lastik tamir kiti bulundurun.
3- Full ekipman çıkın, eldiven, kask, korumalar vs vs.
4- Varmak için değil yolda olmak için yola çıkın, yoksa varmak için sürekli ve dengesiz gaza basacaksınız ki, bu da dikkatinizi dağıtıp hata yapmanıza sebep olur.
5- Yine arkadaşların belirttiği gibi gündüz saatlerinde yola çıkın ve gündüz geri dönmeye bakın.
6- Her yorulduğunuzda mutlaka mola verin asla ertelemeyin, dur şu benzinliği de geçeyim, sonrakine geleyim de o zaman dinlenirim demeyin. her molada mutlaka bişeyler için (Özellikle kaybedilen mineral için maden suyu öneririm)
7- Motorun selesi uzun yolda sizi rahatsız edecekse, altınıza bulabiliyorsanız jel minder, bulamıyorsanız rahat bir şeyler alın, keza 1 saatten sonra bazı seleler uyuşmaya sebep olabiliyor. O zaman o yol bitmez.
8- Arkanıza artçı almayın. 1000 km. artçı için çok erken bence. (Hele otostopçu falan görürseniz asla almayın) (olmaz ama ben yine uyarayımda )
9- Mutlu gidin mutlu dönün. Hayırlı yolculuklar
Daha motora hakim olmadan ilk rodaj yağını değiştirip çıkmak senin için tehlikeli. 1000km motosiklet üstünde ( motor ne olursa olsun )anne karnından çıkarken yenilen ilk şaplakla gelen ağlamadır. Kısacası hiçbir şey değildir. Kendi sağlığın için gitme derim...
Kusura bakma biraz argo tabir oldu ama diyetteyim. Aklım başımda pek değil
Amaç gezmekse istediğin yerde dur. Hızlı gitmek istiyorsan ve dayanıklıysan hiç durmadan bile gidebilirsin cbr 250 ile. Daya 110 kmye devam. Köprüyü kullanma feribotla geç bence. Arkadaşların dediği gibi patlak için köpük al. Onun dışında bir sürü alet edevat almana gerek yok. Sonuçta Allah korusun bir gaz teli debriyaj teli bile kopsa değiştirmen zor olur. Telefon şarjı için ekipmanın olsun. Ayrıca minimum 500 tl ile çık yola. Tekerin düz bassın
Forumda buula ilgili birçok konu açıldı. Arama kısmını kullanarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Benim önerim bol su için ve çok dikkatli olun. rüzgara dikkat edin. Büyük araçların rüzgarları bazen kuvvetli olabiliyor.
Uzun yolda insanı yoran şeyler:
1. Devamlı güneşe karşı sürmek.
2. Ani kuvvetli rüzgar.
3. Diğer araçlardan fırlayan taşlar.(Bu taşlar özellikle nişanlanmış gibi tam vizöründe patlar. O yüzden kaskını her zaman tak ve vizörü kapalı tut. Çünkü uzun yolda sürüşün bittiğinde zaten göreceksin vizörün böcek mezarlığına dönüyor.)
4. Benzinlik, dinlenme yerleri gibi alanların girişlerine dökülen çakıl taşlar. (Bir anda kendini yerde bulabiliyorsun)
1000 km tecrübeyle yanlış iş yapıyorsunuz. Yine de "uzun yola çıkacağım" derseniz kulak tıkacı kullanın, güzergahınız çok rüzgarlı, rüzgar uğultusu sizi yoracaktır. Kulak tıkacıyla bir nebze olsun rahatlarsınız. Sırt çantası ağırsa omuzlarınıza yük bindirebilir, kolunuzu da uyuşturabilir o nedenle artçı selesine sıkıca bağlamak daha iyi bir çözüm olur. Bol bol sinek,böcek çarpacak vizörünüze o nedenle temizlik için ıslak mendil ya da farklı bir temizleyici yanınızda olsun. Sık sık mola verin ve molalarda su için ve kan dolaşımınız için ufak ufak kültür fizik hareketleri yapın. Dandik benzincilerden de benzin almayın. En önemlisi de asla acele etmeyin ama karanlığa da kalmayın.
İlk uzun yoluma motoru aldığım ay çıkmıştım. İlk haftada civardaki ilçeler vs.
Kendine hız konusunda hakim olamayacaksan çıkma şimdiden. Yolu güzel görüp dayanamayıp basarsan tehlikeli olur.
tecrüben çok az olduğu için özellikle tek şerit yada 2 şeritli yollarda yüksek hızdaki hafriyat kamyonları tırlar gibi büyük araçlar seni korkutabilir buna dikkat et
olmadı biraz sür sıkıntı olursa geri eve dönersin kendini zorlamaya gerek yok
1000 km az; bakma 2bin küsür tecrübedeyim 9 aydır cok az kullanıyorum ancak 40 km lik izmir - manisa arasında bile gidip gelmiyorum kendime güvenip.
Tüm tecrübemi şehir içi yaptım; trafiğe alışkınım uzun yola değil.
Şahsi fikrim uzun yol için erken oldugu ancak kendıne guvenıyorsan yap.
şehirler arası ortalama 100- 120 gidiyorum zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------
şehirler arası 100- 120 km/s gidiyorum zaten.
dün 150 km sürdüm. cbr da dedikleri gibi titreşim çok oluyor sanırım ellerim biraz uyuşuyor.
tamir kiti yanımda olsa da olası bir aksilik karşısında çok bir şey yapabileceğimi sanmıyorum.:/
uzun yolda belim bayağı ağrıyacak gibi gözüyor. sele jelini pek duymamıştım bakmam lazım. sık mola ve açma germe işe yarayabilir.
rüzgara karşı nasıl bir önlem alırım bilemiyorum? biraz kasılmak gerekecek heralde.
sinek, böcek bunlara alıştım vizörün tam ortasına çarpan taş ve türevlerine de keza :D
çakıllardan çok korkuyorum. ve yağ mı su mu olduğu belli olmayan yerdeki lekelerden.
cevap veren herkese teşekkür ederim
rotamı ufak ufak uzatarak devam etsem daha iyi olacak sanrım :/
Yazılan tavsiyelerde artı hava durumunu kontrol et yağmur varsa yağmurluk full ayak, eldiven için dahil. Güneş varsa güneş kremi yüzün için. Şehir ler arası yolda sollama ve takip mesafesine dikkat et ve kendi şeridinin p2 noktasında yani ortasında en sağında durupta arabaların silme yanında geçmelerine izin verme, aynalarını sürekli takip et ve radarlar dikkat et arkadaşım 1000 TL ceza yedi
Evet vizörünü kapt arkadaşların dediği gibi uzun yoldayım çekirge çarptı yeşil yeşil kan revan içinde kaldı çekirge patates oldu vizör leş
maksimum 100 km de bir mola verin, yorulmasanız bile mola verin, eliniz ayağınız uyuşuyor bi yerden sonra anlamıyorsunuz.
mümkünse ceketi kapatan uzun eldiven takın, yolda börtü böcek içinize kaçabilir, bi keresinde koldan arı girmişti benim cekete, içeride bayılmış hayvan, ceketi çıkardıktan bi 5 dk sonra uçup gitmişti.
kaskın vizörü sürekli kapalı olsun, her türlü toz toprak böcek gelebiliyor.
hava durumuna göre giyinin, sıcakta pişik, soğukta hasta olmayın.
500 km nin ardından zinciri temizleyip yağlayın.
Balıkesir merkezde mola verecek olursanız, çayımızı kahvemizi için
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)