Tekrardan hoşgeldiniz;
motosikletçiliğe
yeniden başlama azmine
hayata...
tekeriniz düz bassın..
Tekrardan hoşgeldiniz;
motosikletçiliğe
yeniden başlama azmine
hayata...
tekeriniz düz bassın..
Geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda iyileşirsiniz. Muhtemelen çok yavaş olduğunuz için düştünüz. Bol bol yarım debriyaj, arka fren çalışırsanız düşük hızlarda denge sorunu yaşamazsınız.
Çok teşekkür ederim. Dedikleriniz tümüyle doğru. Ayağım hergün biraz daha fazla şişiyor. Öyle şanssız bir kazaydı ki. Evet soğuma var, ama heves devam ediyor. Daha çok çözüm yolları üzerinde düşünüyorum. Ekipman tam olmalı, eğitimi tamamlamalı, buna ilave edilecek nitelik ve özellikler üzerinde düşünüyorum, bu keyifi uzun süre nasıl daha uzun süre yaşayabilirim diye... Asla sürat ve viraj derdinde değilim, akrobatik hareketler peşinde de değilim, tek derdim o özgülüğü yaşayabilmek. Gerekirse köylere gidebilmek, biraz dağa tepeye çıkabilmek ama işe de arabasız gidebilmek. Kafamı kurcalayan husus ise olduğum yerde düştüğümde bana bu kadar zarar veren makine, biraz hızlı iken neler yapmaz??? Bir de ikinci bir makine mesela otomobil ile muhattap olsam başıma neler gelir?
Aslında düşmek düz durmaktan daha zor hareket halinde iken bunu biliyorum ama henüz bir deneme yapmadım düştükten sonra. O sebeple aklımda sadece o son sahne var motor ile ilgili...
NC 750 nin DTC (Otomatik) olanı var abi ondan alırsın eğer vitesle uğraşmak istemiyorsan.
Bazı scooter motorlar benim de çok hoşuma gidiyor ama sürerken o hissiyatı yaşayamıyorum. Motor bacaklarımın arasında olmalı. Scooter a 1 defa bindim uçan halı gibi hiç bir yerden tutunamıyomuşum gibi. 40 ile giderken yaşadığım korkuyu heyecanı hiç bir şeyde yaşamadım. Açıkçası zevk de almadım.
Bu açıdan bakacak olursak, benim gibi hem bacaklarımın arasına alıp at gibi bineyim hem de otomatik olsun diyorsan NC 750 DTC olabilir abicim.
Geçmiş olsun bende 45 yaşında genç ve yeni başladım bir hevesle ehliyeti almadan mt25 aldım bayi ile evin arası 500 metre tam eve gelmiştim viraja girerken ön frene asıldım hop yerdeyim ehliyette sekizi 3 kere yaptamadım hocaya ben bırakıyorum dedim yok yok devam dedi ayağımı gene yere değdirdim tmm oldu parkura çık dedi aldım ehliyeti. Hiçbirşey hevesinizi kırmasın ufak tefek düşmeler yatmalar olacak elbette Allah büyük kaza vermesin işallah.
Ben ehliyeti motosikletimi almadan 1 sene önce almıştım. Motorumu da aldıktan sonra ileri sürüş eğitimi almaya karar verdim. Tabi kulübüm İzmir Motosiklet Kulübünün bu konudaki katı kuralı da hemen almama vesile oldu ki iyi ki oldu. Neyse O zaman kadar hiç yatmayan motorum eğitime gideceğim sabah motoru garajdan çıkartırken betonun yosunlu kısmına denk geldi ve devrildi. Neyseki kendimi korudum ve motorumu da tutmaya çalışıp yumuşak düşmesini sağladım.
Bir kaç saat daha düşmeyeydim iyidi.
https://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/71788-ikarus-sendromu.html
Ben de düştüm 15 gün önce ve ekipmanı boşladığım zamanda düştüm. Giymiyodum veya koluma takıyodum kaskı. Bana iyi bir ders oldu. Motorla akrobatik hareketler yapıyordum scooterdi bu arada. Artık hiç bulaşmıyorum çünkü düşünce acıyor
Avm otoparkında düştüm, yerde yağ damlatmış dönerken pat kaydı düştüm kafamdaki kask kolumdaydı, motosiklet montumu giymiştim. Omzumun üstüne düşerek 2-3 metre sürüklendim. Kalktığımda ayağım ve diz kapağım soyulmuştu koşu şortu vardı kısacık. Kafamı yere vurmadım diğer tarafa doğru kaldırmıştım düşerken.
Mont olduğu için omzumda hiç bişey yoktu pantolonda olsaydı sıkıntısız olacaktı.
Bana büyük bi ders oldu, trafikte de sakinleştirdi beni.
Şuan cbr 250 kullanıyorum çoğu zaman genç scooter kullanıcıları tokatlıyor beni. Benle yarışmak isteyen motorlara ve araçlara hiç uymuyorum. Sakin sakin yoluma devam ediyorum.
Ufak tefek düşmeler iyidir en azından bana öyle etkisi oldu ve büyük bir kazadan kurtardığına yüzde yüz eminim. Eskisi gibi deli kullanmıyorum.
Tekeriniz düz bassın.
Geçmiş olsun , hatayı kendinde arama sakın . Hata sende olsa dahi şunları düşün ; sürücü kursu motorları genelde bakımsız , kötü lastikli oluyor . Üstüne bir de düşük cc olduğu için ince tekerli . Bunlar birleşince düşmüşsün , en azından ben öyle düşündüm. Sende benim gibi düşün motivasyonunu yitirme
Geçmiş olsun. Motosiklet yapıyor böyle. Eminim her binen bir süre sonra "hee, o kadar da bi şey değilmiş yav, ben hiç düşmem ki" diyordur eminim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)