Merhaba arkadaşlar uzun süreden beri motosiklet bakıyorum bu iş araba gibi değil bir çok motor markası var kimi japon al diyor kimi farketmez çinde olur diyor ben enduro seviyorum b sınıfı ehliyetim var buna a veya a2 ekletmeyi ve sonra enduro olmassa cross düşünüyorum enduroların fiyatlarına baktım 97 95 model eski africa twinler, suziki xf650 ler falan alınabilir fiyattalar... Max 10 11 bin bütçem var bu paraya eski model japon enduro alınabiliyor ancak mondial rx3i yeni modelleride bu fiyatta ve gayet hoş görünüyor, Kafamda şu soru var eski model japonların yedek parça durumu nedir? enduro ülkemizde pek yaygın değil bu sebeple bunların parçalarının bulunma ihtimali biraz az mondial ise yeni model olduğu için eski japonlara göre avantajlı diye sanıyorum sizce durum nedir 95 97 yada 2000 japon enduromu yoksa 2016 mondial mi daha avantajlı hem arazide gidip hemde tur düşünüyorum... Ehliyet konusuna gelirsek internetten baktım a2 için 600 cc 35kw falan diyor bazı sitelerde sadece 35kw diyor bildiğim kadarıyla xf650 650cc ama 35kw a2 ile bu kullanılır mı? çünkü her kurs a vermiyor a sınıfı motoru yokmuş olanlarda yüksek fiyat çekiyor.