Tüm motosiklet.net ailesine selamlar dilerim.
Uzun süredir birçok bilgiyi edindiğim, yeri geldiğinde sorularıma açıklık getiren, yeri geldiğinde daha da fazla kafamın karışmasına sebep olan foruma kayıt olmaya karar verdim
İstanbul da ikamet ediyorum ismim Cevher. Yaşım 30 ve 2-3 senedir scooter kullanıyordum ve birgün (yaklaşık iki sene önce) arkadaşımın vitesli cbr 250 motorunu kullanınca kendi kendime sen motor kullanmıyormuşsun dedim ve araştırmalara başladım.
1. Açıkçası Racing tipinde motosikletlerden korktuğum için
2. Tarzıma uygun bulduğum için
3. Boyum 1.90 ve kilom 86 olduğundan dolayı bir racing tipinde motorun bana ufak gelebileceği sebebiyle (250cc ler için konuşuyorum tabiki)
cruiser tarzında motor almayı planladım.
Yaklaşık 2 sene boyunca araştırma yaptım. Defalarca yüksek cc ile başlanmaması gerektiğiyle ilgili videolar ve makaleler okudum tavsiyeler aldım
fakat konu cruiser olunca gerçekten düşük cc ler insanı ne görüntü ne ses olarak tatmin etmiyor ve dedim ki kendime
30 yaşından sonra yaptığın hatalar da senin doğrular da. (=
Maddi durumumum el vermemesine rağmen kendimi zorlayarak geçen ay 2013 model 7.500 km de
cillop gibi bir Harley Davidson xl883l Superlow aldım (=
Evet güçlü yüksek torklu 1den 2ye ufak bi kaçırmada yanlayıveriyor. Evet ağır.
Evet bakımı diğer motorlara göre sanıyorum daha maliyetli ama
hafta sonları üzerin 1-2 saatimi geçirirken yüzümde anlamsız gülücükler açıyor.
Trafik fermuar gibi açılıyor.
İnsanlar yanımdan aynı hızda ilerleyip biraz daha izlemek için yolu açıyorlar.
Sürüşü çok keyifli.
Arabayla bu ilgiyi görmek isteseniz milyon tl harcamanız gerekir.
Sıkıcı bir yazı olmamıştır umarım. Bu motorlara ilgi duyan soruları olan herkese cevap verebilir (az da olsa) deneyimlerimi paylaşabilirim.
Umarım herkes hayalindeki motora kavuşur ve dilediğince gezer.
Saygılar.