Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aranıza yeni bir Motosikletci adayı katıldı

REKLAM ALANI

Merhabalar ;

Arkadaşlar öncelikle büyüklerime ve küçüklerime saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.
    Yaşım 22 Mesleğim Otellerde aşçı olarak görev almak. Bursada yaşıyorum
    Uzun zamandır motosiklet üzerine düşünüyordum.Fakat otomobil kullandığım için bir türlü harekete geçip motosiklet üzerine bir aktivitede bulunamadım.Belki de ihtiyacım yoktu.

Fakat son zamanlarda yollarda motosiklet gördükçe farklı bir bakış açısıyla bakmaya hatta baya etkilenerek izlemeye başladım.

Motosiklet ehliyetim yoktu fakat bu sabah verdiğim ani kararla gittim kursa yazıldım haftaya direksiyon dersi başlıyor 3 hafta sonrada a2 ehliyeti inşallah elimde.

Şimdi bana yeni başlayacak biri olarak ne tarz motosiklet önerirsiniz ? Yeri geldiğinde uzun yola da çıkabileceğim bir motosiklet olmalı yani standart bir insanı fazla yormayacak tarzda. Bütçe konusuna gelicek olursak kendime ait otomobil var artık sıkıldığım için gerekirse satmayı bile planlıyorum.5-10 yıllık otomobile bineceğime 2018 motosiklete binebilirim o paralara.

Ben Honda CBR250 veya Yamaha YZF R25 düşündüm. Şekil olarakda hoşuma giden 2 motosiklet. Fazla araştırmadım tabi ( araştırmaya devam edicem )

Otomobilden motosiklete geçişin bazı zorlukları olduğunu biliyorum yani zorlukları seven biriyim hayal kırıklığına da uğramayacağıma %99 eminim. Cevaplarınızı bekliyorum hayırlı akşamlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    agility 125
    ilk kez kullanacaksan cbr250 yzf r25?wtf!! sen hayırdır? al hele altına 50 cc bi sukuter. bi dengede dur hele. bi sıkıştırsınlar hele. bi tanı bi et.

daha önce yazlık yerlerde scooter kullanmışlığım var.Denge kurmada sıkıntım yok

efemontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2018 Mondial Extreme Maxx 200
    Bence otomobilini sarmadan önce 4-5 bin liraya ybr, cbf, cb 125 tarzında, parçası bol tamiri kolay olan bir motosiklet al. Bu sezon onunla iyice alıştıktan sonra kış gelmeden arabayı satıp sezon biterken 250 cc motosiklet al. Hem mantıklı hem güvenli hem de ekonomik olan yol budur.
    Aracını satıp r25 aldığını farz edelim: virajda düştün ve amortisör borularını yamulttun, karenajları kırdın falan. 3-5 gün motora binemezsin ve belki de 3-4 bin lira masraf çıkar. O yüzden seni üzmeyecek düşük cc bir Japon alıp kısa süre de olsa keyfine bakmanı öneririm.

aslında biraz görüntü bakımından da güzel olduğu için cbr 250 yada r25 düşündüm. Büyük motor tercih etmeyi planlıyodum.Zaten motosiklete tamamen alışana kadar çok hız yapmayacağımada eminim.Sonuçta canımıda tehlikeye atmak istemiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Abs li 200-250lik uygundur bence , tabi kendini biliyorsan .. Ben ybr125>rx3i evo > duke200> duke390 > mt07 sıralamasındaki motorları 5 ay içinde sahiplendim . 1 kez bile düşmedim çok şükür , tabi bunda bi kaç etken var onlarıda şöyle sıralayım ;
    Yaşım 29 ,1 oğlum var her zaman gaz açarken bu aklımdadır.
    200bin km arabayla Ankara'da trafik tecrübem var sürücü profilleri ve trafikte konumlanmayı az çok biliyorum.
    1.87 boy 85 kg , sokakta vücut geliştirme ile uğraşıyorum oldukça güçlüyümdür.

Öyle viraj yapayım , teker yapayım , uçayım kaçayım derdim yok . Hep güvenli sürüş önceliğim .
    Velhasıl kelam kendinden eminsen 200-250lik uygundur , ancak tavsiyem abs siz motora binme. Binilmez mi ? Tabiki binilir ama abs özellikle bizim gibi acemiler için büyük avantaj ☺

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ben ise enduro al diyorum.

A2 ehliyet kaç cc sürüyor bilmiyorum. Boyunda uzunsa al bi enduro dağın taşın keyfini çıkar. Şehir içindede kullanılır tabi.

Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs li 200-250lik uygundur bence , tabi kendini biliyorsan .. Ben ybr125>rx3i evo > duke200> duke390 > mt07 sıralamasındaki motorları 5 ay içinde sahiplendim . 1 kez bile düşmedim çok şükür , tabi bunda bi kaç etken var onlarıda şöyle sıralayım ;
    Yaşım 29 ,1 oğlum var her zaman gaz açarken bu aklımdadır.
    200bin km arabayla Ankara'da trafik tecrübem var sürücü profilleri ve trafikte konumlanmayı az çok biliyorum.
    1.87 boy 85 kg , sokakta vücut geliştirme ile uğraşıyorum oldukça güçlüyümdür.

Öyle viraj yapayım , teker yapayım , uçayım kaçayım derdim yok . Hep güvenli sürüş önceliğim .
    Velhasıl kelam kendinden eminsen 200-250lik uygundur , ancak tavsiyem abs siz motora binme. Binilmez mi ? Tabiki binilir ama abs özellikle bizim gibi acemiler için büyük avantaj ☺
    Motosiklet için aynı fikirleri düşünüyoruz.Bende amacım hız yapmak veya gaza gelip şekil yapmak değil. Amacım tek parça sağlam şekilde ve güvenli şekilde yolculuk etmek.Aslında Ekarademir isimli arkadaşın dediği gibide dağın taşın keyfini çıkarmak istiyorum.Yazın marmaris bodrum gibi yerlerde oluyorum genelde ve araba gerçekten o topraklarda zevk vermiyor. Benimde toplamda arabayla 60.000 km yolculuğum mevcut.Genelde şehirler arası çok yolculuk yapmışlığım vardır. Allaha şükür 4 senedir araçla trafik cezam veya kazam mevcut değil. Dediğiniz motorlarıda hemen araştırıyorum. Teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı ErenCBKCN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet için aynı fikirleri düşünüyoruz.Bende amacım hız yapmak veya gaza gelip şekil yapmak değil. Amacım tek parça sağlam şekilde ve güvenli şekilde yolculuk etmek.Aslında Ekarademir isimli arkadaşın dediği gibide dağın taşın keyfini çıkarmak istiyorum.Yazın marmaris bodrum gibi yerlerde oluyorum genelde ve araba gerçekten o topraklarda zevk vermiyor. Benimde toplamda arabayla 60.000 km yolculuğum mevcut.Genelde şehirler arası çok yolculuk yapmışlığım vardır. Allaha şükür 4 senedir araçla trafik cezam veya kazam mevcut değil. Dediğiniz motorlarıda hemen araştırıyorum. Teşekkürler
    Kardeşim senin ilacın 2017 absli crf250l yada crf rally . Benimde aklımda olan modeller bunlar.Bende şehir merkezinde yaşıyorum ama köyüm 70km mesafede , dağa tepeye asfalta f/p olarak crf gider .

Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim senin ilacın 2017 absli crf250l yada crf rally . Benimde aklımda olan modeller bunlar.Bende şehir merkezinde yaşıyorum ama köyüm 70km mesafede , dağa tepeye asfalta f/p olarak crf gider .
    şimdi duke ile crf ye baktım görüntü ve imaj açısından beni tatmin etmedi. Şimdi belki kullanım amacı olarak crf güzele benziyor ama şekil olarakda hacimli bir motor bakıyorum.

Aslında kafamda ben CBR 250 yada YZF R25 olarak belirledim gibi. Fakat 2 sinin arasındaki fiyat farkı oldukça fazla ve R25 almak için bu farkı vermeye değermi. Yeni R25 2018 de abs mevcut 2018 CBR 250 de abs yok sanırım. Yani sırf abs ve biraz daha psi için R25 mi almalıyım diye kararsız kaldım.

Dostum, geçtiğimiz haziran ayında bir heves ettim motosikletlere, senin gibi kafamda iki model: cbr 250 ve r25.
    3 ay kadar ikinci el araştırdım ve bu sürede motor 3 defa Zamlandı :D
    Artık ikinci elden vazgeçtim son zamdan etkilenmeden 19.500 TL’ye Bergama’dan son kalan motosikleti aldım.
    Neyse, ben İzmir merkezdeyim; motor Bergama’da ve benim scooter dahil hiç tecrübem yoktu. Sağolsun bir arkadaşa getirttim motoru garaja koydum. Tabi ehliyette yok :D
    O ara kursa gidiyorum, kursta ilk yuki200 lik motorla alışmaya çalışırken, dedim olmayacak bu iş. Sonra kursta günden güne alıştım motora. İlk direksiyon sınavında kaldım ikinciye anca geçebildim :D
    Bu Arada r25 hala istirahatte hiç dokunmadım.
    Günden güne ekipmanda tamam olunca, İş yerinde trafiksiz alanda ufak ufak başladım alışmaya..Şimdi kendime güvenim geldi, lakin; buradan öğrendiğim kadarıyla “en tehlikeli” dönemdeyim.( kendine güven gelen=oldu bu iş diyen acemiyim)
    O yüzden kaptırmak istemiyorum kendimi. Havalarda soğuk, yazın gelmesini bekliyorum. Yani şuanlık tatlı su motorcusum diyelim :D
    Sözün özü; r25 kesinlikle muhteşem. Yaşım 32. Ama sana tavsiyem küçük motor tecrübesi bence daha iyi olur. En azından ölçülü gidersin. R25 gerçekten agresif. ( ya da ben daha büyüklerini tecrübe etmediğim için öyle geliyor :D)
    Kazasız belasız sürüşler dilerim

GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Barkım abinin videolarını izle tam senlik. Adam boşuna çekmedi sonuçta o videoları

Alıntı eskmeta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum, geçtiğimiz haziran ayında bir heves ettim motosikletlere, senin gibi kafamda iki model: cbr 250 ve r25.
    3 ay kadar ikinci el araştırdım ve bu sürede motor 3 defa Zamlandı :D
    Artık ikinci elden vazgeçtim son zamdan etkilenmeden 19.500 TL’ye Bergama’dan son kalan motosikleti aldım.
    Neyse, ben İzmir merkezdeyim; motor Bergama’da ve benim scooter dahil hiç tecrübem yoktu. Sağolsun bir arkadaşa getirttim motoru garaja koydum. Tabi ehliyette yok :D
    O ara kursa gidiyorum, kursta ilk yuki200 lik motorla alışmaya çalışırken, dedim olmayacak bu iş. Sonra kursta günden güne alıştım motora. İlk direksiyon sınavında kaldım ikinciye anca geçebildim :D
    Bu Arada r25 hala istirahatte hiç dokunmadım.
    Günden güne ekipmanda tamam olunca, İş yerinde trafiksiz alanda ufak ufak başladım alışmaya..Şimdi kendime güvenim geldi, lakin; buradan öğrendiğim kadarıyla “en tehlikeli” dönemdeyim.( kendine güven gelen=oldu bu iş diyen acemiyim)
    O yüzden kaptırmak istemiyorum kendimi. Havalarda soğuk, yazın gelmesini bekliyorum. Yani şuanlık tatlı su motorcusum diyelim :D
    Sözün özü; r25 kesinlikle muhteşem. Yaşım 32. Ama sana tavsiyem küçük motor tecrübesi bence daha iyi olur. En azından ölçülü gidersin. R25 gerçekten agresif. ( ya da ben daha büyüklerini tecrübe etmediğim için öyle geliyor :D)
    Kazasız belasız sürüşler dilerim
    Önerilerini dikkate alacağım kesinlikle. Ama işte görüntü açısından da fos olsun istemediğimden dolayı 2 si arasında seçim yapıcam. Yanlız r25 i 19500 e aldıysan iyi almışsın şuan 26 mı 28 mi ne yazıyor sitede. abs li modeli.

19 küsüre bulabilirsem r25 abs li bende direk ondan alırım cbr 250 de abs olmadığından

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

Alıntı GLADiUSS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barkım abinin videolarını izle tam senlik. Adam boşuna çekmedi sonuçta o videoları
    Barkın abinin çoğu videosunu izledim izlemeyede devam ediyorum zaten. Allah mekanını cennet eylesin.

Bende o kadar uyarıya rağmen, görüntüye aldanıp aldım. Pişman da değilim açıkcası.
    Eylülde %20 zam geldi. Ben ekimde aldım motorumu. 19.500 dan 23.400 oldu. Sağolsun Bergama bayisi eski fiyattan verdi.
    26 küsür iyi bir para , bence şuan ikinci el daha mantıklı geliyor senin için. Hayırlısı olsun.

Motosikleti
    MONSTER 696 DUCATİ
    Merhaba bence düşük cc ile hiç uğraşma al r25 i keyfine bak banada aniden gelen istek üzerine temmuz gibi ehliyetimi aldım ardından ktm rc200 aldım abs siz di 1.5 ay kullandım sattım daha sonra sıfır duke 250 aldım onuda 1.5 ay anca kullandım toplam 7-8 bin km yaptım sonrasında satıp 1 ay önce r25 aldım. Daha da değiştiremem maddi sıkıntılardan dolayı frenlemesini beğenmedim ve çok yakıyor onuda beğenmedim nolacak ne yakacak dedim fakat 6-7 litre yakınca anladım ne kadar yakacağını. Sana tavsiyem iki motor arasında kaldıysan kesinlikle r25 titreşimsiz ve agresif değil gazı sonuna kadar köklemediysen çiçek gibi ama yerinde olsam ktm rc250 abs ye bakardım çok keyifli motor hala aklımda :D

mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Azıcık beyni olan ve bu sayede kendini riske atmaması gerektiğini bilen insanların rahatlıkla sürebileceği motorlar bunlar. Ben de CBR250 ile başladım. İlk 5 dakika gaz ve debriyajın hassasiyetini yokladım. Sonra sakin sakin gezdim.Beyni olmayıp gaz kolunu sonuna kadar açma meraklılarına mobilet de fazla.

Lakin işin abs boyutunu göz önüne al bence. Bahsettiğin gibi kendine hakim olabilen biri bile olsan malum ülkemiz yolları ve trafikteki 2 ayaklı hayvan sayısının (Yolda gezen değil ha, araç kullanan) çok fazla olması gibi sebeplerden abs şart. Benim bütçem yetseydi abs li bir motosiklet alırdım.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kendime göre artı ve eksilerini yazayım.

-CBR 250 daha ucuz,daha az yakıyor,tek silindir,oturuş pozisyonu çok daha rahat,parça ve servis daha bol,emin değilim ama parça fiyatları da daha ucuz olabilir,2.eli biraz daha hareketli.
    -R25 daha pahalı,daha güçlü,oturuş pozisyonu CBR a göre birazcık daha rahatsız,birazcık gazlamaya kalktın mı yakıt tüketimi 5 lt leri hatta daha fazlasını görebiliyor,güzellik göreceli bir kavram ama sanırım CBR den daha yakışıklı bir motosiklet,2018 modelinde ABS var,Yamaha'nın parça ve servis Honda kadar bol değil.

Aşağı yukarı artıları,eksileri bunlar.Kendi ihtiyaçlarına göre değerlendirip,seçimi ona göre yapman gerekli.Bu ABS evet güzel ve gerekli bir şey ama sizi ölümsüz yapmaz.Sadece ABS ye güvenip yola çıkmak pek mantıklı değil.Tabii bunların yanında en azından bir kask,mont,dizlik şart.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)