Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2 yeni motor heveslisi

REKLAM ALANI

Ben ve kız arkadaşım bir süredir motor almayı düşünüyorduk ve yakın zamanda da ehliyet için kursa yazıldık. bir çok yazı okuyoruz güvenlik, ekipman vs. hakkında. Burayada bilgi almak ve öğrendiklerimizi aktarmak için kaydoldum.

Kamp yapan bir çiftiz ve kısmet olursa bizi şehirler arası taşıyacak bir motor aldığımızda motorumuzla kamplara gitmeyi planlıyoruz. Forumda Moto kamp kısmının olması çok güzel.

saygılar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Aramıza hoşgeldiniz. Tavsiye istememişsiniz ama yine de söylemek istedim neden bilmiyorum. Eğer uygun fiyatlı bir motosiklet arıyorsanız işinizi görecek motosiklet Mondial RX3i evo. Linkteki başlıktan motosiklet hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Şimdiden tekeriniz düz bassın, kazasız belasız uzun yıllar keyifli sürüşler dilerim.

tavsiye isteyerek kalabalık etmek istememiştim fakat ilk etapta daha düşük cc'li scooter istiyoruz. günlük olarak işe gidiş geliş mesafesi toplam max. 40 km olacak. Ne önerirsiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Alıntı Medjerda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tavsiye isteyerek kalabalık etmek istememiştim fakat ilk etapta daha düşük cc'li scooter istiyoruz. günlük olarak işe gidiş geliş mesafesi toplam max. 40 km olacak. Ne önerirsiniz?
    Toplam kilonuz ve boyunuz ile orantılı olarak değişir. Sürekli artçılı (yolculu) sürüş yapacaksanız artçı (yolcu) konforu önemli unsur. Bu bağlamda maxi scooterlara yönelmeniz daha mantıklı olacaktır. Maxi scooterlar nispeten ağır ve büyüktürler fakat daha güçlüdürler diğer scooterlara nazaran. Ama motosiklete yeni başlayacaksınız ve ilk 6 ay boyunca artçı almak tavsiye edilmeyen bir davranış. Bu yüzden ufak, ucuz, kolay satılabilir, yedek parçası ucuz bir scooter ile başlarsanız iki tekerin nasıl işlediğini en hafif şekilde öğrenmiş olursunuz. Eğitim almanızı da şiddetle tavsiye ederim. Üzerinizdeki acemiliği atlattıktan sonra ise maxi scooterdan veya bahsettiğim model motosiklet ile sevgiliniz ile uzun yolculuklara rahatlıkla çıkabilirsiniz. Scooterlar hakkında pek bilgim olmadığı için marka model tavsiyesi vermek bana düşmez, bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ben de acemi sayılırım henüz 8500 km tecrübem var. Forumumuzda çok tecrübeli ve bilgili insanlar var, aklınıza takılan olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

Ekleme yapmak isterim. Motosikletten önce ekipmanlarınızı (Kask, dirsek omuz sırt korumalı mont, korumalı eldiven, korumalı ayakkabı, dizlik veya motosiklet pantolonu) tamamladığınızdan emin olun lütfen bu işin şakaya gelmeyeceğinin bilincinde olarak bu işe başlayın. Yalnızca sizin değil artçınızın da tam korumalı olarak yola çıktığından emin olun. Arkanızda taşıdığınızın insan olduğunu ve onun hayatının sizin sürüşünüze bağlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın, motosikletinize alışmadan onu taşımayı teklif dahi etmeyin.

Teşekkürler geri bildirimleriniz için. Bu dediklerinizi aklımıza kazıyoruz tabiri caizse. Umarım kısa zamanda da işin altından kalkabiliriz.
    zabuzaretta bunu beğendi.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Düşük cc uzun yolda iyi olmaz diyenler olacaktır. Bence çokda önemli değil. Ride2world var. Karı koca Amerika'yı geziyorlar. Altlarında YBR125 var. Bir sürü yükle geziyorlar hemde.

Forumdan biri var yasliveacemi adında. Oda 100cc ile gayet güzel geziler yapıyor. İlgiyle takip ediyorum.

Hayırlı olsun bu arada. Allah kaza bela vermesin.
    zabuzaretta bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)