Herkese Merhaba.. ve Motosiklet Tavsiyesi.
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Honda her zaman tavsiye edilir bunu unutma.. dylan 150 topiğine bakarsan ordan detaylı bilgilere ulaşabilirsin..
-
bence sana daha güçlü bişey lazım
-
hoş geldin arkadaşım.Ben 37 yaşındayım.Burada 40 ı devirmiş arkadaşlarımız da var.O yüzden geç kalmış sayılmazsın.
-
Süper Moderatör (BBRR)
-
hoşgeldin
-
-
Aramıza hoşgeldin
Umarım kalıcı ve aktif olursun
[CENTER][B]Asla birilerinin umudunu kırma, belkide sahip oldukları tek şey o´dur.[/B][/CENTER]
-
aramıza hoş geldin umarım formda aradığını bulur kalıcı olursun
[COLOR="Red"]MOTORCU OLMAK SADECE HIZ YAPMAK DEĞİLDİR-[/COLOR][COLOR="Blue"]ÖNÜNDEKİ ARACINDA NE YAPACAĞINIDA BİLMEKTİR[/COLOR]
-
17 Temmuz 2006, 00:23
hoşgeldin. ben de ne alacağıma karar veremedim, biz beraber 250cc lik birşey bakalım bence
-
17 Temmuz 2006, 02:21
hoşgeldin
ben de 33 yaşındayım. ben 6 ay öncesine kadar bir şeyin iki teker üzerinde gidebileceğine bile inanmazdım. şimdi motoruma binmek için mazeret (hanıma durmadan dışarı çıkmayı izah etmek lazım) üretiyorum durmadan.
motor almak konusunda eminim ki burada çok tecrübeli arkadaşlar vardır ama ben kendi yaptığımı söylüyeyim: önce motor için ayıracağın parayı belirle sonra bu parayla alabileceğin motorları (sıfır veya ikinci el) belirle,sonrasında bunlardan en çok hoşuna gideni al.
en iyi motor bindiğin motordur.
-
17 Temmuz 2006, 10:39
ben de 49 undayım ve aramıza hoş geldin bu pazar MT Eskişehir ekibi Kütahya daydı.Scooter la gelen arkadaşlar arazi şartlarından dolayı beyin sarsıntısı geçirdiler Madem araziye de çıkma durumun var ve yeni başlıycan en azından17 inç ebatlı tekerlekleri olan yarı otomatik cup modellerini ,olmadı yamaha ybr 125 i tavsiye ederim
-
18 Temmuz 2006, 01:27
Hoşbulduk çok saolun arkadaşlar. Arabam için bikaç yere ilan bıraktım. İnşallah çabuk satılır da motoruma kavuşurum. Bugün honda bayiine uğradım aybaşında fiyatlara zam geleceğini söyledi.. Hayırlısı artık...
-
19 Temmuz 2006, 06:53
hoşgeldin..
-
19 Temmuz 2006, 08:37
Hoşgeldin ama keşke benzin zamları yüzünden de tutkun olduğu için bu camiaya girseydin daha çok sevinirdik.
Fikrimi sorarsan 250cc tercih et derim daha sonra çabuk pişman olma!
-
19 Temmuz 2006, 09:19
Arkadaşım ben bir Honda Beat kullanıcısı olarak Honda'yı helede Dylan ı tavsiye ederim. Ama o paraya daha güzel bişey alınır bence. Yani motor güzel ama fiyatı çok fazla. Mesela daha ucuza bi CG125 alırsın, ama tabi o vitesli olduğu için biraz zorlanırsın ama alışınca scooterden daha avantajlı.
BİBER MUHAKKAK YAKAR, "YA GİRERKEN YA ÇIKARKEN"... By NaZmİ
-
19 Temmuz 2006, 10:15
Ben de 34 yasimdayim, bu yil ilk motorumu aldim. Ilk baslarda biraz agir geldi ama artik alistim.
Süratle işimiz olmaz diyorsunuz ama 90-95'i gecemeyen bir motorla rahat edemezsiniz. Neden mi? Kamyonlarin, dolmuslarin, otobuslerin tacizine ugrarsiniz da ondan.
Bir kamyonun arkasina takilirsiniz, motorun gucu yetmeyecegi icin sollayamazsiniz ve surekli egsoz solumak zorunda kalirsiniz.
Ya da 90'la sag seritten giderken 100'le kaptirmis gelen bir dolmus yolcu almak icin sizi gormez onunuze kirar. Ya da 90'la giderken, sol seritten sapaga girmek isteyen bir otomobil sizi gormez sapagin giris noktasinda bulusursunuz, carpabilirsiniz, ya da onunla beraber yolunuzdan ayrilip sapaga girmek zorunda kalabilirsiniz.
Ya da 90'la sag seritten giderken yine bir dolmus/taksi gelir surekli korna calar, selektor yapar bosu bosuna gerilirsiniz..
Derim ki en az 130-140 yapabilen bir motor alin, gerektiginde bu gucu kullanin, ama genel olarak yine istediginiz gibi 90'la gidin. Cunku malesef trafik kurtlarin oldugu bir orman, kuzu kuzu kullanmak pek saglikli degil. Savunma mekanizmalarinizin olmasi gerekiyor.
Obur turlu inanin 2 ay sonra motordan soguyacaksiniz, degistirmek isteyeceksiniz.
En fazla 100 yapabilen bir motorla tabi ki yine gidilir.. Ama daha zor olur.
Sonuc : 250cc altinda birsey almayin
Scooter'lar guzel gorunmesine ragmen cukurlarda korkutucu olabiliyor, aynen dediginiz gibi hem suspansiyon hem de lastiklerin kucuk olmasindan...
Bence sizin motorunuz Honda CBF 250. iki kisi de rahat kullanabileceginiz bir motor...
-
19 Temmuz 2006, 10:20
Sevgli orhan kardeşim... Ben 48 yaşında eski bir motokross yarışçısıyım. Film yönetmenliği yapıyorum. Ben Adana'da Mondial 150 Zat aldım. Servis dışında bir sorunum olmadı. Motorla şu an Uzun mesafeli yollara da gittim... Her binişimde Eşim arkada olur. Yani motor toplam 300 kg ağırlıkla çalışıyor. Kendi ağırlığı dahil. Rodaj kurallarına uydum. Şu an Bu motor 300 Kg ağırlıkla Çeyrek gaz ve çeyreğin üzerinde 90 Km hız yapıyor.Dik yokuşlarda zorlanmadan çıkıyor. Ama tabii benzini hiç değiştirmedim hep ayni yerden alıyorum. Gözümün tutmadığı benzinciden almıyorum. KM bakımlarını aksatmadan yaparım. Çok da iyi oturuyor. Tekniğine uygun kullanınca Birçok motoru geçiyorum. Tabii herkes dumur oluyor... Sonra soruyorlar nasıl kaça aldın nerden aldın vs. Eğer maddi imkanın kısıtlı ise yada motora fazla para bağlamak istemezsen benim tavsiyem Mondial Zat 150 olur. Kullandığım ve emin olduğum bir motor. Parçası servisi bol ama iyi bir servis bulmalısın. Km'lerce uzak olsada oraya getirmelisin. Bu arada motorunla bir sorun olursa mondial ana firma hemen ilgileniyor. Ama anlattığına göre sana en uygun motor bence Mondial Zat 150 dir. Ben aldığımda 2.900 YTL idi. Şimdi 3.900 YTL oldu. Plaka + Ruhsat + Vergi dahil. Değeri artan bir motor.Fabrikasıda Kuruldu. Üretime başlamak üzere. Daha ne olsun ki... Sevgiler kazasız mutlu günler...
[B][I][COLOR="Red"]Yanlışlarıyla Mutlu olanları, Doğrularınızla Rahatsız etmeyiniz...[/COLOR][/I][/B]
-
19 Temmuz 2006, 11:37
Entellektuel arkadaşımızın önerisini dikkate alacaksanız ve Mondial zat 150 almayı düşünürseniz iş arkadaşım 2 ay önce aldığı Zat 150'yi satiyor. Gerçekten problem yaşamadı, motor daha 1 yaşında değil ve 3000km civarında. Tamamen problemsiz bir alet. 2500 istiyordu ama pazarlık payı var.
Satma sebebi ise önceki mesajımda yazdıklarım.. Sadece şehir merkezinde kullanacaksanız daha buyuk bir motora ihtiyac duymazsiniz ama uzun yol ya da trafigin hizli aktigi yollar icin tavsiye etmiyorum.
Bu arada baktim, arkadasimin motorundan daha uygun fiyata da satilik zat150'ler varmis, arkadasimin verdigi fiyat yuksek kalmis! http://www.sahibinden.com/pls/sahibi...t?AdId=2353785
-
19 Temmuz 2006, 13:46
abi hoş geldin ben bursadan volkan.kalıcı olur ve iyi vakit geçirmen dileğiyle.bu arada honda hayat onda uutma ama sana daha güölü bi makina şart gibi gözüküyor bence.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler