Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Selam

REKLAM ALANI

Hekese merhaba,

Motorlara farkında olmadan ilgi duymaya başladım 600cc amatorlügü atana kadar yeterli olurmu, tabi ne önerirsiniz. umarım fazla komik olmamıştır ama yeniyim işte. haa yaşımda 21 bu arada.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

yamaha yzf r1'e ne dersiniz başlangıc için fazlamı olur??
    birşey daha motorda 1. ve 2 el arası hem fiyat hemde kalite çok farkedermi?

yuh be arkadaşım!1000 cc al bari.başlangıç için 600 cc motor çok fazla.kesinlikle alma, sonu büyük bir sakatlık hatta ölüm olabilir.

bence 250 cc bir motor yeterli.

yeni ve 2. el motorların fiyatları arasında 2 katına yakın fark oluyor genelde.2. el almak daha mantıklıca.hele yeni başlayan biri için.zira motoru yatırmayan en azından indiği zaman park etmeye falan çalışırken devirmeyen motorcu yok gibidir.önce ustalaş sonra yeni motor alırsın.

işin temelinden başlayıp yavaş yavaş sınıf atlaman daha mantıklı .scoter la 125 lik vitesli motorlarla başlamalasın.

ok. simdi ise scooter alarak basladik diyelim ne kadar zamanda terfi etmeli.

birsey daha hic caddelerde scooterla gezen gormedim yaa :? bu insanlar direk bilmem kac cclik motora nasil cesaret edip oturuyor anlamadim

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı silmaril adlı üyeden alıntı

birsey daha hic caddelerde scooterla gezen gormedim yaa :? bu insanlar direk bilmem kac cclik motora nasil cesaret edip oturuyor anlamadim
    Dogru valla sadece cesaret isimi delilik falan mı nedir bu durum

Alıntı silmaril adlı üyeden alıntı

istanbulda oturuyosan bi boğaza çık bebek ortaköy artasında bi gez scoterlı bir çok insan görebilirsin özellikle son 1 2 yılda bayanlarda baya kullanmaya başladı .çok büyük rahatlık .bende kullanıorum işimi scoterla hallediorum sağa sola scoterla gidiorum .insanlar küçümsüolar scoter ları .aa pizzacı motoru fln die dalga geçiolar .ama bilseler nekadar rahat olduğunu trafik derdi park derdi yok .

scoter deyip geçmeyin çok ciddi scoterlar var .mesela runner 180 baya güzel gidio .kullanması çok zevkli özellikle trafikte . hepsinin zevkine varın.scoter ı çözün vitesli 125 lik 250 lik motora geçin onuda hallettikten sonra temeliniz baya bi oturmuş olur sonra 600 lük sınıfına geçiş yapabilirsiniz ama yinede çok dikkatli olmalısınız .

hmustak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Astra nJoy Sport (r6 tercih ederim)
    CBR 600 bence çok iyi bir başlangıç motoru... R1 çok güçlü, özellikle virajlarda elini ayarlayamazsan GÜÜÜMMM! İllede Yamaha dersen R6 al ama almak için BENCE kışı bekle

hmustak, dostum şaka yaptığın zaman belirt ki ciddiye alanlar olabilir.cbr 600 nasıl bir başlangıç motoru olabilir anlayabilmiş değilim.ileride f-16 kullanacaklar için falan olabilir belki.

silmaril, öncelikle bisiklet ve araba kullanmayı biliyormusun.eğer biliyorsan scooter falan kullanmaya gerek yok.direkt 125 yada 250 cc'lik bir motorla başlayabilirsin.ben öyle yaptım ve şu güne kadar hiç kaza yapmadım.ancak elbette ilk denemelerini boş bir alanda yapman gerekli.bu işin okulları falanda var.yinede ben kendi adıma, çok yeteneksiz ve beceriksiz bir insan değilseniz ve araba kullanma olayını yalayıp yutmuş biri iseniz herhangi bir okula gitmeye gerek olmadığını düşünüyorum.bu işi gerek internetteki yazılarda gerekse medyada aşırı abartıyorlar.boş yollarda yapılan denemelerle ve kontrolsüz hızlara çıkılmadığı sürece bu iş kendi kendine öğrenilebilir.sadece bazı ileri sürüş tekniklerini internet üzerinden takip edebilirsin.

hmustak naptın sen abi yaa cbr 600 yakından gordum korktum yaa

jawa,
    bisiklette kendi çapımda extrem sporla ugrastım yani fena değil, arabayada gelince onda acemiyim a2 ehliyet egitimi tatminkar olurmu?

açıkcası r1 yada 6 biraz fazla gelir sanınırım (cc olarak açıkcası tedirginim) . birşey daha gerçi elle tutulur bir veriye rastlayamadım ama boyum 170cm tam taban olarak yere basabilecegim ölcü için ne yapmalı ???

eh, araba konusunda acemiysen elbette kendi kendine biraz zor olur.zira bisikletten farklı olarak vites değiştirme olayı araba ile benzerlik arz ediyor.a2 ehliyeti için ciddi bir kursa gitmeni öneriyorum.

birkaç motosiklete binerek boyunu denemeni tavsiye ederim.buradaki kriter motorun selesine oturup hiç çalıştırmadan ayaklarınla ileri geri yapıyorsun.eğer çok zorlanıyorsan boyu sana göre değil demektir.

hmm arkadasim daha önce motora binmedin mi?...

ilk defami atiliyorsun olaya ? eger yeni basliyorsan 125cc bi makina al titan filam gibi yada yeni cikan honda Twister 250cc 6 fites güzel makina racing görünümü war hos bisi ondan sonra buyut isi derim sonra HonDa Cbr 600F senin icin cok iyi olur diye düsünüyorum...
    Son Karar 900rr O Kadar!

Motosikleti
    motor sporlr /mzik/sinema v.s.

merhaba

merak ettim motor aldınmı?.
    aldın ise ne aldın?

metemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİ 250 MCT
    sitenin ilk tanışma başlığını hortlatarak geçmiş zamana bi dönüş yapalım istedim
    ...tın tın giderim abi....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler