Öncelikle herkese selamlar. Samsundan Arif ben. 182 boy 72 kilo 35 yaşım var. Bir motosiklet alma merakı beni buralara sürükledi. Gerçi bu konuda gayet kararsız olduğum göz önüne alınırsa çok kısa da sürebilir diye düşünüyorum. Öncelikle motora yabancı değilim. Gençliğimde Peugeot 103 motorum vardı. Sonra babam bu motor ile kaza yapınca sattık bir daha da motor almadık. 2010 gibi bir elektrikli bisiklet maceram oldu. 250w bir bisiklet alıp 20 dk yürüme mesafesinde ki işime gidip geldim. Sonrasında oda beni kesmemeye başladı. güç yoksunluğu beni soğutan konu oldu. Şu an Samsun yaşıyorum. Buranın trafiği biraz iş saatleri esnasında sıkışık olur. Bilenler bilir park konusu büyük sıkıntıdır. Merkez sokakları dardır. Ben 5 yıldır motor üzerine binmediğimden bir arkadaşımın yine 3000 lik elektrikli bisikletine binip biraz 2 teker geliştirmeyi planlıyorum. Malum Motosiklet tutkunlarının en büyük sorunu trafikte çok da fazla taşıt muamelesi görmemektir. Samsun'da bu iş nasıl olacak biraz kestirmem gerekecek. Ayrıca A2 ehliyetim yok bu arada bu sorunu da halledeceğim.
Gelelim ikinci meseleye. 2 aydır motorlara bakıyorum. 250 lik bir chooper almak asıl amacım. Bu forum bana çok şey kattı. Az çok markaları öğrendim hatta bugün bir kaç bayi gezdim. Regalin 250 spyder gerçekten çok müthiş duruyor ancak V motor olmaması beni biraz uzak tuttu, baktığım bayide RKS roadster vardı. Çok uygun fiyata da bırakırım dedi ama ben bilemedim hangisini alayım. Regal e 11500 (2015 sıfır) RKS (2017) 12500 fiyat verdi. Başka bir bayide lifan 250b gördüm. 2015 model 8500 fiyat verdi. Kararsızım hangisini tercih etmem gerektiği konusunda. Bakalım onda da forumda ki arkadaşların tecrübeleri ile aşacağımı sanıyorum.
Daha ilk konumda bu kadar kafa ağrıttım kusura bakmayın. Herkese İyi akşamlar.