Selamlar,
Cevaplardan anlayacağınız üzere aslında yaş konusunda azınlığın değil, çoğunluğun içindesiniz, ben de aynı yaş grubunun bir üyesi olarak iki çift söz söylemek istedim.
Öncelikle bu güzel dünyaya hoşgeldiniz. "Neden bu iş için bu kadar geç kaldım" diye hayıflanacağınız günler yakın görünüyor
Aklınızda hiç soru işareti, içinizde hiç tedirginlik olmasın. Motosiklet kullanmaya 20-25 yaşında başlayacak olan kardeşlerimizden çok daha şanslısınız. Her ne kadar motosiklet kullanmanın zor yanları teknik hakimiyet, refleksler, kıvraklık, esneklik gibi görünüyor olsa da motosiklete binince anlayacaksınız ki bunların hemen hemen hiç önemi yok, bu özellikler motosiklet kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra meleke haline geliyor. Sizin çok büyük 2 avantajınız var. Araba tecrübesinden gelen "trafiği okuma" ve "bakışı düşürmeme, ileriye bakma" konuları. Bunlar, hiç çaba sarf etmeden otomatik olarak yerine getireceğiniz, yeni başlayanların sağlamakta zorlandığı ve trafikte sizin işinizi çok kolaylaştıracak özellikler. Kısacası hiç düşünmenize gerek yok.
Motosiklet seçimi konusuna gelince, kendi fikrime göre 200NS gerçekten mükemmel bir seçim olarak görünüyor. 200cc oluşuyla ne 2 ay sonra sıkılıp değiştirmek istecek kadar güçsüz ne de fazla tepkiler vererek sizi zorlayacak kadar güçlü. Motor bloğu, mekanik ve elektrik aksamı basit, yakıtı ve işletme maliyetleri uygun, servisi yaygın, satışı kolay, ergonomisi olağan ve bu özellikler için fiyatı oldukça uygun.
Şimdiden tekrar hayırlı olsun diyorum. Çok hoşunuza gidecek bir dönem var önünüzde, keyifli yollar diliyorum.