Lakin ki öyle değildir.
Ehliyet kursu eğitimi ile motosiklete başlayan herhangi bir bireyin 250 cc'den daha güçlü bir motosiklet ile makul ölçüde güvenli olduğunu iddia etmek zor.
Eğer eğitim motoru ile alınacak başlangıç eğitiminin ötesinde, Motto Akademi, Kaan Tuna, ART veya benzeri bir yerden özellikle kişinin kendi motoruyla alacağı profesyonel bir eğitim alınırsa o zaman Honda CB500F, tek silindirli F650GS veya 390 Duke gibi 47 beygir civarında bir motosiklet göze alınabilir.
Haa, zamanım var imkanım var Motto Akademi'den başlangıç sonrası verilen adaptasyon eğitimi alırım deniyorsa (Ankara'da o imkanları var mı bilmiyorum) o zaman kişi canının istediği motorla başlar. 1 ay boyunca kapalı alan pratiğini hocalar gözetiminde yapar. Böylece Versys 650, MT-07, CBF 600, ER-6n/Z650 gibi orta segment bir motorla başlanması makul olur.
Hangi koşul altında olursa olsun 90 beygir üzeri bir motosiklet ile başlamak akıllıca olmaz.
ABS iyi bi'şey. ABS'li motor tercih edilirse daha iyi.
Kaan Tuna'ya bir danışılabilir. Belki de ondan bir eğitim alınıp, nasıl bir motosiklete hakimiyetin yetebileceği hakkında profesyonel bir görüş istenebilir.
Şöyle 250 cc ABS'li oturaklı bir motor olsaydı da önerseydik. Benim bildiğim 250 Duke veya 200 Duke'ün ABS'li olanları var.
Yeni başlayan başlığına yazmışken
şuna link vermezsem için rahat etmez.