Selamun Aleyküm, merhaba arkadaşlar, bu siteyi sık ziyaret ediyorum ve sonunda kayıt oldum direk kendimi tanıtayım
istanbul/büyükçekmece semtinde ikamet ediyorum.
mayıs 93 doğumluyum
mondial 150 zc scooter sahibiyim.
bilgisayar programcılığı bölümünü okuyorum fakat bitirince elektrik bölümüne yönelicem, gece gündüz PC başında kod yazmak benim doğama aykırı. Şu anda alttan dersim var ve okula sadece sınav için gidiyorum ve boş durmamak için inşaatta mermer işi yapıyorum ve gayet eğlenceli. sırtta çimento taşımalar, basamak taşlarıyla sabah siporu falan iyi büyük motorları rahat kullanmak için inşaatta antrenman yapıyorum(şaka yaptım
forumda işime yarayan ilk bilgiden bahsetmek istiyorum; dün saat 12:15 gibi motorumu çalıştırcaktım ama olmadı, motorum boğuldu. şantiyede baya yankı yapıyordu marş motorunun sesi ve 10 dk boyunca ben uğraşırken toplam 7 kişi olduk. 7 kişi bir motoru çalıştıramadık boğulup duruyordu. sırayla ayak marşına basıyorduk yoruldukça, sonra karbüratörü kurcalamaya başladık. Bir ara bujiyi sökmeye yeltendik sonra vazgeçtik. Sonuç olarak saat 13:11 gibi motoru çalıştırmayı başardık 7 kişi :D
bugün aynı sıkıntı oldu ama bu sefer evdeyken oldu kimse yoktu bende çalıştıramadım, internetten çözüm yoluna bakarken burada buldum çözümü motor boğulunca piston gömleği yoğun benzinle dolduğundan buji kafası ıslanıp ateşleme yapamayabiliyor muş ve çözüm olarak kontağı kapadım, biraz ayak marşına bastım ve sonra kontağı açıp ilk el marşını verirken gazı tam açtım ve motor çalıştı. motorun durmaması için gaz vermeyi fazla düşürmedim çünkü piston odası daha ısınmadığı için tekrardan boğulma aşamasına geliyordu, motor ısınınca düzeldi zaten.
yani uzun lafın kısası bakalım daha sizden neler öğreneceğim
günlük işe gidip gelme mesafem yaklaşık 30 kilometre. istanbul/kumburgaz ile istanbul/beylikdüzü arası mesafem bu kadar. yolumun yaklaşık 25 kilometresi d-100(e-5) yolunda olduğu için yokuşlu virajlarda ciddi sorun oluyor. istanbul/büyükçekmece semtinin meşur bir yolu var yılan gibi ve eğimi yüksek olduğundan scooter ile 50 km üzerinde o virajı almak çok riskli ama arabalar 60 dan aşağı hızla almıyor bu virajı ne hikmetse, hatta yol ıslak ise orayı anca 30 la falan dönebilirim diye düşünüyorum. "esd" ler sağ olsun emniyet şeridinden de gidemiyorum plakaya ceza gelir diye. allah korusun bir gün o yolda yere serileceğim.
çokta yazı yazmayayım sonra okuması ayrı, anlamsı ayrı bir dert olur
ne kadar çok smile kullanmışım
merhaba cümleten