Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zundapp Motorum Var Ama...

REKLAM ALANI
    a_tunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba Arkadaşlar. Ben Konya merkezden Ali. Ben siteye henüz dün üye oldum. Benim babamın da kullandığı eski bi motorsikletimiz var. Benim için manevi değeri çok büyük. Hepsinden önemlisi babamın birçok anısı var bu motorda. Motor zundapp. Öyle zannediyorum ki 72-76 model arası bişey. Şu anda bu motor bizim evin bodrum katında yatıyor. Motor inik vaziyette. Yani motor çuvalda. Şase ayrı bi şekilde. Yaklaşık bi 15 senedir ayağa kalkmadı. Çocukluğumunda bu hurdanın üzerinde gırın gırın diye bu oynardım. Benim içinde sanırım babamdan dolayı olsa gerek çok acayip bi manevi değeri var. Babam hep bu motorla olan anılarını anlatırdı. Dedem seni evlendireceğim dediğinde "avrat istemem. bana motor al" demiş, motoru alınca da "-ben avrat istiyorum" diye tutturmuş. Neyse sanırım çok uzun bi mesaj oldu. Sonuca geleyim. Ben bu motoru ayağa kaldırmak istiyorum. Eğer babam binmek isterse ona vercem. Eğer istemezse o zaman kendim bineceğim. Nasıl bi motordur orasını bilmiyorum teknik açıdan. Ama paranın para zamanı muhabbetini yaparak babam Jawa'nın sıfırından daha pahalıya almıştım ben bunu der hep. Sizden bu konuda tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum. Sizce bunu ayağa kaldıracak delikanlı bi usta var mıdır? Açıkcası maddi durumumda çok sağlam değil. Bana motoru ve motorcuyu seven babacan bi motorcu amca felan tavsiye edebilir misiniz? Birde yaptırmalı mıyım sizce?

YAKINDA MOTORUN FOTOĞRAFINI ÇEKİP BURADAN SİZLERE GÖSTEREYİM. ACABA HANGİ MODEL.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Hoşgeldin

free_eagles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    B rh +(pozitif)

delitay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok.....
    öncelikle hoşgeldin. motorun nesi var da çuvalda yatıyor üstad?
    yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
    ve bir orman gibi kardeşcesine...

babam motoru aldığında ruhsatsız almış. daha sonra şaseyi değiştirerek motora ruhsat almak istemiş farklı bi şese ile. ama trafik o yıllarda buna bi sürü prosedür uydurmuş. hatta git ruhsatsız bin demişler. öyle zannediyorum ki 1974 vy 73 model olması lazım. messengerım tunc@datmedya.com eklerseniz daha rahat konuşabilir, değerli bilgilerinizden faydalanmak isterim

bu hafta sonu motorun şasesini zımparayalacağım. bi güzel temizledikten sonra şaseyi götürüp fırınlı bi antistatik boyaya vereyim diyorum hafta arasında. ama motor aksamı en az 15 senedir çuvalda duruyor. onun temizliğini nasıl yapabilirim bilmiyorum. ne bileyim mesela gaz ile mi temizlemeliyim, yoksa tiner tarzı bi sökücü ile mi? veya motor aksamını yağlayıp öyle bekletmeli miyim bilmiyorum.

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    hoşgeldin
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

HoŞbulduk KardeŞ

ibrahimkuscu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150zat
    hoşgeldin.
    [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Blue"]Mutlu Olun Ama Memnun Olmayın. Jim ROHN[/COLOR][/SIZE][/FONT]

ninya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax 250 z plus
    motoru tamamen benzinle bi temızle cıkan sonucu yaz bıze

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Hocam düzcede antika motor toplayan Tahsin usta var çokda iyi bir insan. götürebilirsen mükemmel toplar. Resimleri gönderirsen sorarızda ona nedir nasıl olur diye.
    zündapp ilk bindigim motorlardandır.
    Yaşa ve Yaşat

acaba şu tazzikli sıcak su veya gaz ile yıkama yapan, hani şu araç motorlarını felan yıkayan yerlerden birine götürüp yıkatsam mı daha iyi olur yoksa evde kendim bi elimde fırça bi elimde benzin kovası ile mi yıkasam?

ODUNCU kardeş. sen zundapp kullanmışsın. bilirsin. sence bu motor nasıl bi motordur. eğer messengerın varsa beni ekle sana oradan benim şaseye benzeyen modeli göndereyim. zaten avatar resmimdeki zundapp bizdeki modele çok benziyor. hatta onun aynısı. bana teknik bilgi verir misin biraz? mesela kaç zaman, kaç cc vy kaç HP bi motor var zundapp'larda? bildiğim kadarıyla rus malı ve döküm gövde var bunlarda. bendeki en fazla 74 model felandır. üzeri olması imkansız. messengerın : tunc@datmedya.com

http://www.datmedya.com/zundapp_1.jpg
    http://www.datmedya.com/Zundapp_1966.jpg
    motor bunlara çok ama çok benziyor. belki de bu model olabilir.

okram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sky Team
    Hoşgeldin

1150gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW 1150GS
    sen once trafige kayit ettirebilirmisin onu arastir derim. Ondan sonra yapmaya baslarsin. Motorun butun parcalari tamammi. eger eksik bir sey yoksa sana bir de motoru toplama kitabi bulmak lazim. Eger tam modelini bulursan ben bir arastirip sana servis kitabini bulmaya calisirim. Ondan sonrasi kolay. Yavas yavas toplarsin.
    [COLOR="Red"][SIZE="1"]Ne Mutlu Turkum Diyene[/SIZE][/COLOR]

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    hoşgeldin aramıza

crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    hoşgeldin.
    zundapp iyi motordur, güzel motordur.
    trafik işlemlerini bir araştır, modelini bulabilirsen kitabını bulalım ve öyle toparlamaya başla derim.

kolay gelsin
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

modelini buldum. motosikletin ve motorunun fotoğraflarınıda buldum. fotoğraflara ve teknik detaylara bakıp yardım eder misiniz

http://www.datmedya.com/zundapp.htm

burada sanırım ihtiyaç duyabileceğiniz bilgiler vardır.

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    hoşgeldin arkadaşım, umarım rahat rahat binersin bir gün motoruna...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Bence sen bu işi biraz da ustalardan yarım alarak tek başına başarabilirsin.Önce temiz bir plastik leğen veya o tarz bir şeyin içersinde bütün motor aksamınlarını beklet.Bu;hem küflenmeye yüz tutmuş kısımları temizler,hemde parçaların birbirine tekrar alışabilmesi için yardımcı olur.Motor ekipmanlarını birleştirdikten sonra da uygun bir yağ ile bir güzel yağlarsın.İçinden çıkamadığın işler için de mütevazi,yardımsever bir ustadan yardım alırsan bu işin altından alnının akıyla çıkabilirsin.Hem bu sayede motoruna alışmış olursun ve bi problemde nerden kaynaklandığını hemen anlarsın.Sana başarılar

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hoşgeldin.. yalnız Zundapp rus değil alman yapımıdır iyi kaliteli makinedir .

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler