Arkadan tamponla dürtme suretiyle taciz
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, bugün zincirlikuyuda başıma gelen bir olay hakkında tavsiyelerinizi merak ediyorum. İşten çıkıp eve gitmek üzere esentepeden birinci köprüye giderken hsbc binası önünden sağa dönmek üzere sağdan ilerliyorum. Haliyle trafik yoğun olduğu için araçlar dura kalka ilerlerken ben de sağlarından 10-20 km hızla dümdüz gidiyorum. Bir ara ömümde yer alan konşler sebebiyle duracak kadar yavaşladım fakat sabit hızla sürüsüme devam ediyorum. Tam bu sırada arka lastiğimin solundan bir tamponun ittirmesini hissettim. Arkamı döndüm ve ne yapıyorsun tarzı el hareketi yaptım adama. O da bişeyler söyledi ama o aracın içinde olduğu için bişey duymuyorum tabi. İçimden ya sabır diyerek devam ettim ama aynı şeyi tekrar yaptı. Bu bence kasıtlı kazaya sebebiyetli tehlikeli hareket, abartacak olursak da adam öldürmeye teşebbüs. Bu dega sağda durup adama bağırmaya başladım senin derdin ne , ne yapmaya çalışıyorsun diye. Adamın cevabıne verecek bir yanıt bulamadım. Niye sağdan kenardan gidiyormuşum. Cevap vermeden sorduğum soruya ekledim, beni kasıtlı olarak düşürmeye mi çalışıyorsun, amacın nedir diye. Bu sırada önümüz açıldı ve arka trafik sıkıştığı için millet araçlarından inip 'yürüsenize kardeşim vs doluşmaya başladılar. Adam camını kapatıp konudan kendini soyutlarken herkes bana yüklenmeye başladı. Durumu anlatmaya çalışırken kimse halimden anlamak istemedi tabi, herkes evine gitme derdinde. Vs vs en son tüm sinirimle lanet olsun hepinize ve anlayışsızlığınıza deyip. Devam ettim. Polisi aramak aklıma geldi ama nasıl ispatlayacaktım? Genelde olay bir hasar yada kaza ile sonuçlanmayınca polis de birşey yapmıyor. Böyle bir durumda olsanız siz ne yapardınız? Yine böyle bir öküze rast gelirsek ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler cevap yazan herkese.
Reklamlar
-
Geçmiş olsun dostum. Yazdıklarını okuyunca düşündüm de hakikatten yapacak bir şey yok gibi inip kavga etmek dışında.
Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
Ataol Behramoğlu
-
Matalgan adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, bugün zincirlikuyuda başıma gelen bir olay hakkında tavsiyelerinizi merak ediyorum. İşten çıkıp eve gitmek üzere esentepeden birinci köprüye giderken hsbc binası önünden sağa dönmek üzere sağdan ilerliyorum. Haliyle trafik yoğun olduğu için araçlar dura kalka ilerlerken ben de sağlarından 10-20 km hızla dümdüz gidiyorum. Bir ara ömümde yer alan konşler sebebiyle duracak kadar yavaşladım fakat sabit hızla sürüsüme devam ediyorum. Tam bu sırada arka lastiğimin solundan bir tamponun ittirmesini hissettim. Arkamı döndüm ve ne yapıyorsun tarzı el hareketi yaptım adama. O da bişeyler söyledi ama o aracın içinde olduğu için bişey duymuyorum tabi. İçimden ya sabır diyerek devam ettim ama aynı şeyi tekrar yaptı. Bu bence kasıtlı kazaya sebebiyetli tehlikeli hareket, abartacak olursak da adam öldürmeye teşebbüs. Bu dega sağda durup adama bağırmaya başladım senin derdin ne , ne yapmaya çalışıyorsun diye. Adamın cevabıne verecek bir yanıt bulamadım. Niye sağdan kenardan gidiyormuşum. Cevap vermeden sorduğum soruya ekledim, beni kasıtlı olarak düşürmeye mi çalışıyorsun, amacın nedir diye. Bu sırada önümüz açıldı ve arka trafik sıkıştığı için millet araçlarından inip 'yürüsenize kardeşim vs doluşmaya başladılar. Adam camını kapatıp konudan kendini soyutlarken herkes bana yüklenmeye başladı. Durumu anlatmaya çalışırken kimse halimden anlamak istemedi tabi, herkes evine gitme derdinde. Vs vs en son tüm sinirimle lanet olsun hepinize ve anlayışsızlığınıza deyip. Devam ettim. Polisi aramak aklıma geldi ama nasıl ispatlayacaktım? Genelde olay bir hasar yada kaza ile sonuçlanmayınca polis de birşey yapmıyor. Böyle bir durumda olsanız siz ne yapardınız? Yine böyle bir öküze rast gelirsek ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler cevap yazan herkese.
Plaka kapalı gezeceksin yada söküp arka çantaya koyacaksın. Böyle bir durum tekrar ederse motoru kaldırıma yada ters şeride girebilecek, daha doğrusu arabaların seni sıkıştıramayacağı bir yere çekip adamın ön camını yada aynasını söküp kibarca eline vereceksin. Arabadan inerse allah ne verdiyse, kaçarsa sende ters yöne girip yada kaldırıma çıkıp kaçacaksın.
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Plaka kapalı gezeceksin yada söküp arka çantaya koyacaksın. Böyle bir durum tekrar ederse motoru kaldırıma yada ters şeride girebilecek, daha doğrusu arabaların seni sıkıştıramayacağı bir yere çekip adamın ön camını yada aynasını söküp kibarca eline vereceksin. Arabadan inerse allah ne verdiyse, kaçarsa sende ters yöne girip yada kaldırıma çıkıp kaçacaksın.
Kibarca )
-
Biber gazı taşıyıp camından sıkın böyle durumlarda. Ama o arada motoru araba ezemeyecek bi yere çekmelisin.
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Haklısın, bence de kibarlığı elden bırakmamak lazım
-
Motoru güvenli biyere çekip, adamı güvensiz biyere çekeceksin en temizi.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Yorumlarınızın hepsi için teşekkür ederim fakat ben ilahi adalete inanırım. Ben yanlış yaparsam yarın birgün beteriyle cezalandırılmak istemem. yasal yollardan bişey yapamayacağımı anladım mesajlarınızdan. ya bir kamera daha alıp arkaya takacağız, ya da Allah'a havale edeceğiz. Sanırım bize yakışanı bu olur.
-
Fiziksel temas doğrudan tacizdir. Yine sabırlıymışsın. Ben indirip döverdim.
-
İyi güzel biber gazı ateşsiz silahlar kategorisine giriyor. Yani adamda astım falan varsa cinayetten bile yargılanabilirsin.
-
Adam da onu istiyordu muhtemelen, aynı şeyi iki defa üst üste yaptığına göre... Bi planı vardı muhtemelen ama ben istediğini vermedim ama ahhhh keşke bir polis olsaydı orada, adam öldürmeye teşebbüsle suçlardım, en azından o gece nezaretteydi kesin
-
şimdi inip bişi yapsa idin, o adamda aracın içinde ise, okadar şahidin arasında senin bu işten sıyrılman çok zor olurdu, tahrik etmiş seni gel bişi yap ayağına muhtemelen kapısıda kitlidir onun yani sadece aracına zarar verebilirsin, ve suçlu çıkacaksın, dişardan bakanlar senin motorundan inip o adamın aracına saldırdığını görecekler.
-
Geçmiş olsun. Yapabileceğin şu vardı; Aracın plakasını alıp burada duyurmak. Farklı bir olayda aracın plakası ile birlikte olayı forumda paylaşmıştım. Forumdaki arkadaşlar plakadan aracın kayıtlı olduğu firmanın telefon ve mail lerini tesbit etmişti. Firmaya telefon ve mail yağmuru epey etkili olmuştu. Yine bir kebapçı lüks arabasıyla trafikte maganda ve zorba rolü oynamaya kalktığında arkadaş videoyu paylaşmıştı. Restoranların internetteki değerlendirme sitelerine kadar heryere yorumlar gitmişti. Arabayı satışa koyunca ilan numarası da deşifre olunca adamı pişman edecek sonuçları olmuştu. Olayın orada kalmayıp kendisine ulaşılması karşısında bu davranışı tekrarlamak için biraz düşünürler.
-
arkadaşlar işte bu noktada kamera bu yüzden lazım eğer kameranız olsa idi, tüm yaşanılanlar kayda girmiş olacaktı. Adamın plakasını yüzünü ve sözlerini bile kayda alsanız bu elinizde büyük bir koz olur. Bakın TCK. 179/2 NE DİYOR
Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yani kanun yok değil var sadece ispat hususunda sıkıntı var bunu da delillendirmek gerekiyor Olayın olduğu mıntıkanın polis merkezine giderek plakasını verdiğiniz araçtan şikayetçi olduğunuzu belirteceksiniz. Savcı talimatı doğrultusunda görüntüleri karakola teslim edin teslim ettiğinizi ifadenizde de belirtin. sonra bırakın paşam uğraşsın.
-
DogukanT adlı üyeden alıntı
İyi güzel biber gazı ateşsiz silahlar kategorisine giriyor. Yani adamda astım falan varsa cinayetten bile yargılanabilirsin.
Arkadan motora değdirmek de cinayete teşebbüs diyip nefsi müdafa diye savunma yaparsın. Ayrıca bazı ülkelerde adalet senin dediğin kadar güzel çalışmıyor malesef.
-
Motosikletçi adam "bana göre" akıllı olanı yapan adamdır.
Bu durumda;
Kaskına bir kamera takıp her gün hanzo belgeseli çekebilirsin
Ben emniyet şeridine her gireni, kırmızıda geçeni vs. çekip trafik şube müdürlüğüne yolluyorum mesela.
-
Şiddete hiç gerek yok bir iki kere tampon sürtme olayı başıma geldi tepki göstermedim yok sayıp yoluma devam ettim . yollarda yüzlerce piskopat var. umursamamak lazım ha baktın sen umursamadıkca herif devam ediyor o zaman çivi çiviyi söker hesabı inersin motordan torpidonda ağır hasar vericek ne varsa herifin camına geçirir adamın aklını alırsın
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)