kısmet olur ise tavsiyelerinizle ilk motorumu alacağım. biraz kısayım biraz da zayıf yani 1.55 ve 42 kadarım ve motorum olsun istiyorum
kısmet olur ise tavsiyelerinizle ilk motorumu alacağım. biraz kısayım biraz da zayıf yani 1.55 ve 42 kadarım ve motorum olsun istiyorum
O kadar çok alternatif var ki...
Mesela 250 cc ye kadar chopperlar ideal olur ama yerinde olsam (tabii maddiyat da yetiyorsa Ktm Duke 125/ 200/ 390 lara bakardım.
Ybr 125 ile baslayin. Alim satimi kolay. Parcasi bedava. Binek ati gibi kolay ve kullanislidir
sym fiddle 2
Tam msx 125 size göre, scooter istersenizde burgman 200 olabilir.
42 degildir o 42 olsa duramazsin
Üzerine biraz daha koy, kilo al.
Sukuter bakabilirsin ilk motorun olacaksa. Yada tarzın nedir bilemedik ama 125 cc ss birşeyler olabilir.
Ekipman + eğitim unutmayalım.
İyakşamlar
Önce ekipmanları tamamlayin. Sonra scoter tarzı bir motorla başlayın.
Boyunuz ve kilonuza uygun ufak tatlı şirin bi okadarda güzel ve ilgi odağı olan kendi kullandıgım HONDA MSX125 i şiddetle öneriyorum , 175 75kg yim 2kişi 115 gördüm tek basımada 120 falan tabi fazla zorlamadım 1 kerelik hız denemeleriydi .
Motorun özelliklerini kendiniz araştırın , ortalama suan ki 0 fiyatı 9 bin tl civarına geliyo dolardan falan dolayı fakat sahibindende 6.5 7.5 bin arası güzel temiz motorlar var 2nci el alabilirsiniz veya sıfır bütceniz yeterse , istanbul trafigi için birebir uzun yol da yapan cok motor harika tek kelimeyle kullanımı çok kolay araba bilginiz varsa trafik okuyabiliyosanız e tabi ekipmanlarıda almayı unutmayın
not= Bir kız içinde ybr falan gidecegini sanmıyorum
fiddle da alabilrsiniz oda çok hoş bi motor
honda pcx 125. sele yüksekliği iskemle kadar.
choopper düşündüklerim arasındaydı bi bilene sormak lazım yine de
chopper zorlar ama ilk bi sukuter alın kucuk bişi sonra eğitimle zorda olsa yüksek motorlarda kullanabilirsiniz
Ehliyet ekipman tamam ise eğer;
-scooter. Çinli scooter, parçası ucuz, servis ağı geniş scooter. Cebi üzmeyecek, bozulduğunda, düşürüp çizdiğinde iç gitmeyecek scooter.
-Cruiser. Çinli Cruiser, parçası ucuz, servisi geniş, titreşimi bol hızı az Cruiser.
Ben Çinli almam, cebim cüzdanım kolay Üzülmez derseniz cycle-ergo.com adresine ölçülerinizi girerek hangi motorda nasıl duruyorsunuz öğrenebilirsiniz.
kısa ve acemi; ybr 125
balık etli; cbf 150
armut tipli; cbf 250
baklavalı; cbr 250
obez; honda shadow
uzun; transalp
kemikli; crf 250
vs.vs.vs.
250 lik chooper başlangıç için fazla gelir, almayı düşündüğünüz motora önce binip hem yüksekliği tedirgin ediyormu diye, hem de ağırlığı sorun çıkarırmı diye çalıştırmadan ileri geri, sağa sola hareket ettirerek küçük bir demo yapınız. mümkünse eğitim de alırsanız güzel olur
250 lik önerileri dikkate almayı düşünüyosan ekipman olarak öncelikle bir paraşüt al.
sanırım ben yapamıcam :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)