Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhaba saygıdeğer chopper ailesi aranıza yeni katıldım

REKLAM ALANI

Saygıdeğer abiler ve degerli kardeşlerim öncelikle merhaba chopper sevdam yaklaşık 2-3 yıldır sürmekte fakat ailemin izin vermesi maddi manevi bir çok sıkıntıdan dolayı motor alamadım.Uzun süre araştırdım tek tek forumları okudum hiç sıkılmadan gece 3-4 e kadar istediğim motoru araştırdım.Fakat bir türlü kafamdaki bazı kötü yorumları atamadım.Almak istediğim motor yamahanın virago xv250 modeli kesinlikle bu motoru istiyorum aynı zamanda motorlu araçlar teknolojisi mezunu olarak japona güvenim sonsuz.
    Gelelim niye virago ? abi yok böyle bir asalet yok böyle ses yani borber projelerinide çok inceledim ve sonuç kara sevda yani virago 250 olmalı şimdi ehliyet ve güvenli sürüş konusuna gelecek olursak daha önce motor tecrübem olmadı bir kaç hafta içinde motor ehliyeti alıp sürüş konusunda eğitim alacagım ardından kask ceket dizlik vs. malzemeleri alıp motor bakacagım yanlız piyasa malum insanımız 50 binde 93 modele masraflı motora 6-7 bin lira istiyor.bu durumda ehliyet kıyafet ve motora ayırmayı düşündüğüm bütçe max 10 bin lira
    Şimdi ilk motorum olacak ve ben bu motor hakkında onca iyi olumlu güzel hoşş şeyler okudum duydum fakat bir kaç arkadaşın abinin yorumu benim içime kurt düşürdü dedikleri '' o yaşta motor çok masraflı-parçası yok onun yerine 2014 model çin motoru al daha iyi '' dediler ve ben şuan yorumları okumaktan gözlerim pörtledi lütfen kullanan bir abimiz bir kardeşimiz yardımcı olur mu ? şimdiden sonsuz teşekkürler saygılarımla kazasız sürüşler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    merhabalar. seviyorsan alınır niye alınmasın. bizim millete kalsa kimse bişey alıp satamaz. ama mantık ve sevgi arasında gidip gelinir o ayrı. o modele takık değilsen kuba superlight veya falcon freedoma bak.

virago sorunun cevabı burda:
    http://www.motosiklet.net/forum/mark...ri-var-mi.html
    oguzhan6161 bunu beğendi.

evet yamaha virago xv250 olmasından yana gönlüm 535 büyük gelir diye bakmadım
    linkini attıgınız forum gibi bir çok forum okudum fakat bugün ki yamaha 2.el motorsiklet ve parça satan iş yeri sahibi öyle diyince içime kurt düşürdü

oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Choppercı değilim ama aramıza hoşgeldin Umarım en kısa zamanda hayalindeki choppera kavuşursun.

teşekkürler oguzhan abi hoşbulduk chopper'cı abilerimiz biraz yorum yaparsa kavuşacagım motora inşallah
    oguzhan6161 bunu beğendi.

oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı 186vedat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler oguzhan abi hoşbulduk chopper'cı abilerimiz biraz yorum yaparsa kavuşacagım motora inşallah
    Chopper kullanan abileri motosiklet marka ve model kullanıcı sayfalarından bulabilirsin misal ;

Ya bu linkten

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/

Ya da ;

Forumun ana sayfasında bulunan marka logolarına tıklayıp istediğin modelin kullanıcılarını bulabilirsin.

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    chopper rakı gibidir
    sen önce biradan başla
    186vedat bunu beğendi.

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Yani şimdi 15-20 yıllık ve artık üretilmeyen bir Japon motosikletini sırf Japonlar üretti diye almak abesle iştigal olur. Bu düşük hacimli Japon cruiser'ların kullanıcısı da yeni başlayanlar olduğundan size ulaşana kadar herhalde canına okunmuştur. Bilinçli kullanıcılardan yüksek hacimli motosiklet almak yeğdir. Öncelikle parça sıkıntısı mutlaka yaşarsınız. 10 seneye kadardır markaların bir model için yedek parça anlaşması. Kanunen böyle olmak zorundadır. Aslen sorunsuz bir motordur. Ama sizden önceki kullanıcıları önemli. Bu noktada hem canı çıkarılmış, hem de 15-20 yıllık bir motosiklete para ödemek nasıl bir yatırım mantığıdır onu siz düşünün. Ha diyebilirsiniz ki ben çok ilgilenirim, baştan yaparım gerekirse, herşeyini yurtdışından bulur getirir hallederim. O zaman bir şey diyemem. Ancak bu noktada da metal yorgunluğu devreye giriyor. Eski dökme demir şasilerin yerini bu zamanda çelik ve alüminyum şasiler almış durumda. Şu zamanlarda nasıl bir sorunla karşılaşırsınız tam kestiremiyorum ama kesinlikle karşılaşacaksınız.

Bu iş bir tutkudur. Gözüne kestirdiğin marka ve modeli alırsın genelde. Ama ülkemizde ne düzgün bir usta var, ne düzgün yollar, ne de düzgün yedek parça akışı.

Nacizane önerim, bırakın artık eski motosikletleri eğer ciddi bir tutkunuz yoksa. Çin üretimlerinin kalitesinden üstte ama Japonların üretim kalitesinden altta olan Kore-Tayvan markalarına bakın. Mesela Hyosung GV250, mesela Daelim Daystar 250. Kaliteli Çin üretimlerine de bakabilirsiniz ; mesela RKS Cruiser 250, Kuba Superlight 200, Lifan LF250-B gibi.

Elbette son karar sizin. Sahibi olduğum ve olmadığım pek çok motosikleti kullanma şansım oldu. Bir Japon veya Avrupa yapımı motosiklette bulacağınız kalite ve sürüş keyfine diyecek yok. Buna katılıyorum. Ama bağnaz kafayı biraz açıp ufku geniş tutmak gerek. Bir motosikletin ömrünün bir araba kadar olmayacağını ve çok ciddi özenle saklanıp korunması gerektiğini hepimiz biliyoruz.

Umarım işler dilediğiniz gibi gider. Şimdiden hayırlı olsun.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

evet rakı gibi ama diger motor kategorileri bana pek hitap ettiğini düşünmüyorum yani cross veya chopper olmasından yana gönlüm cross malum şehir içi kullanıma pek uygun değil o yüzden chopper almaya karar verdim
    Sayın hazzılhar abi dealim markayıda 3-4 yamaha satıcısı önerdi temiz km si düşük bir virago bulamaz isem tercihim dealimden yana olacaktır yaptıgınız yorumlar benim kararı etkilemesinde büyük rol aldı yaptıgınız yorumlar için sonsuz teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------

ordanda yorumlara baktım oguzhan abi çok teşekkürler ve V motor olarak önereceginiz başka bir model var mı

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öncelikle 10 lira bütçe varsa neden virago yapacağım en iyi iyilik beklemen gerektiğini söylemem olur çünkü viragoya odaklanmışın ne desem boş gelir şimdi

evet ehliyet kıyafet ve motor için ayırdığım bütçe 10 lira viragonun sesi V motor oluşu yani o yüzden sanırım V motor olarak başka mark tavsiyede alabilirim

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeş çin malı kore malı motorlardan uzak dur... epey bi titreme yapar onlar belli bir süre sonra motordan soğutur. yamahadan yana iyi karar vermişsin.. on numarra güzel motordur. sürebilirmiyim süresin kardeş.. sen hele önce bi niyetlen. ondan sonrası allah kerim.. bende ilk chopper ile başladım motor sürmeye... chapperden nakede binince naked bisiklet gibi geldi :D böyle birşey. kamyondan arabaya geçmek yada araba yerine kamyon sürmesini öğrenmek gibi birşey bu... parçalara gelince fazla kafana takma sabırlı biriysen rahatlıkla parçayı bulursun altını çiziyorum sabılıysan diyorum. parçayı yamaha servisinden temin etmenizde imkan var temin edilmemesi ve aksi durumlarda ali express gibi yurt dışından getirtirebilirsiniz. bir diğer konu ise chopper motor olduğu için motor aksamı haric diğer kısımlara universal parcalar kullanabilirsin. bunda pek sıkıntı olmaz.. gönül rahatlıgı ile al kardesim hayallerinin ve zevkinin peşinden git. herkesin dediğini dinlersek halimiz ne olur.
    186vedat bunu beğendi.

valla başka motoru pek istemiyorum desem yalan olmaz illaha yamaha virago serisi olmalı yani bu daha hiç kullanmadan aşık olmak gibi bir şey yakındanda inceledim süremedim tabi yabancı motoru olunca ama çok hoş ve çok istediğim bir motor fakat piyasa çok kötü ve yüksek mevlalar istenmekte hani alacagım elbet ama adam 92 model 60 binde motora 7 bin lira istiyor oda masrafı olan motora etrafta temiz bulursam kesin alacagım bi yandanda kışı bekleyip fiyatların taban yapmasınıda bekleyebilirim

Motosikleti
    Ya yanlış anlamasın kimse ama Harley-Davidson gibi vibrasyonun tavan yaptığı bir motosiklet sahibi olup Çin ve Kore motorlarına "titreme" yapar demek ne kadar tuhaf. Kötülemek için demiyorum. Sportster 48, Softail Slim gibi pek çok modelini teste gidip bizzat denemiş biri olarak söylüyorum. Ayrıca 1 senedir de GV250 sahibiyim. Uzun yola da gittim ve "vay anam elim uyuştu, vay babam ayağım çömdü" dedirtecek bir titreşim kesinlikle yaşamadım. Zaten her motosiklette vibrasyon vardır. Bazıları bariz hissedilir miktarda, bazıları da minimaldir. Seattle'da iken Boss Hoss trike kiralamıştım 6 aylığına. Has Amerikan kamyonu gibi alet. Kırmızıda durduğunda aynadan gördüğünü seçemeyeceğin kadar titreşime maruz kalıyorsun. Yapmayın kardeşim, kullandık bu motorları. Marka fanatizmi doğru bir şey değil. Sırf Yamaha diye övmemek lazım. Yamaha zaten kötü bir motosiklet yapmaz. Ama çağ değişti, bunu unutmayalım. Ben arkadaşa sakın alma, yapma, etme demedim zaten. Böyle bir motosikletin sahibi olup da ne gibi zorluklarla karşılaşabileceğine dair uyardım. "Sakın alma, uzak dur" demek ciddi bir tecrübe ister. Lütfen insanları kendi doğrularımıza yöneltmek adına yanlış yönlendirmeyelim. Objektif davranmaya gayret edelim.

evet dediklerinizde haklısınız şuanlık viragoyu begendiğim veya görünüş olsun yorumlar olsun yüzdelik oranda daha agır basmakta yamaha dealimi de inceledim yorumlarıda okudum fakat hayalimdeki motor V motor olması ve beni yolda bırakmaması uzun süreler beni idare etmesi gibi artıları olmalı bu kriterlere uygun ve yorumlar çerçevesinde aklıma yatan virago fakat fiyat km yaşı beni korkutuyor

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Milyar dolarlık yamaha fabrikasının yıllarca ürettiği motora kötü demek benim haddime değil
    Yedek parça sıkıntısı fazla çekmezsin ayrıca başka motorlardan uydurabileceğin parçalar da var ama temiz bulmak gerçekten çok çok zor..
    Temiz bulabileceğini sanmıyorum ama bulursan al tabii ki fiyatta sana uyarsa..

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı 186vedat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet rakı gibi ama diger motor kategorileri bana pek hitap ettiğini düşünmüyorum yani cross veya chopper olmasından yana gönlüm cross malum şehir içi kullanıma pek uygun değil o yüzden chopper almaya karar verdim
    Sayın hazzılhar abi dealim markayıda 3-4 yamaha satıcısı önerdi temiz km si düşük bir virago bulamaz isem tercihim dealimden yana olacaktır yaptıgınız yorumlar benim kararı etkilemesinde büyük rol aldı yaptıgınız yorumlar için sonsuz teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------

ordanda yorumlara baktım oguzhan abi çok teşekkürler ve V motor olarak önereceginiz başka bir model var mı

Vn 800 ve cross kullanıcısıyım , sabah unutmazsam her türlü sorunu cevaplarım girip iyi geceler
    186vedat bunu beğendi.
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @186vedat ; hoşgeldin ...

Başlangıç için 250 CC bir motor tercih etmiş olman çok olumlu. Umarım en kısa sürede hayalindeki motora hayırlısı ile kavuşursun.
    Cruser/Chopper motorlar, geniş gidon açıları ve ağırlık merkezleri gereği özellikle yeni sürücüleri, düşük sürat ve dar alan manevralarında biraz daha fazla zorlar, ancak ciddi bir eğitim ve bol pratikle bunları da aşacağını düşünüyorum.
    186vedat bunu beğendi.

Motosikleti
    Vedat kardeşim ses dışında senin bütün beklentilerini karşılayacak bir tane motor var piyasada. O da Hyosung GV250. Hem de klasik V-Twin olduğundan titreşim emsallerine göre çok çok daha az. Ben de her ne kadar satma arefesinde olsam da aktif bir kullanıcısıyım, tavsiye ederim. Eğer halen piyasada olsa kendisine alternatif olarak Kymco Venox 250'yi önerirdim. Çok iri ve kalıplı bir motosiklet. Ciddi bir kronik arızası yok. Bunu da bir alternatif olarak hanene ekleyebilirsin. Sana tavsiyem çok çabuk karar vermemen olur. Etraflıca düşünmen iyi olur.
    186vedat bunu beğendi.

zaman ayırıp değerli yorumlarda bulunan abilere çok teşeküürler viragoya şuan çok yoğunlaştım temiz bulamadım şimdiye kadar beklemekteyim aslında şimdiye kadar virago dışında pek model araştırmadım çünkü aralarında en çok begendiğim motor xv250 takıntı oldu resmen daha alamadan sürekli hayaller kuruyorum motor hakkında aslında ilk araştırma ve yogunlştıgım xv535 idi fakat agırlık ve motor hacmi olarak yenii başlayacagımı göz önünde bulundurursak bana büyük gelirdi o bakımdan 250cc beni yaklaşık 1-2 yıl idare eder düşüncesindeyim hala arıyorum temiz virago henüz bulmuş değilim bir tarafım ise kışı bekleyip piyasanınn ettiği değere düşmesini beklemekten yana.. tekeriniz düz bassın sağlıcakla kalın..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler