Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Herkese Tekrardan Merhaba

REKLAM ALANI
    anilozerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Öncelikle merhabalar.
    Aslında motosiklet tutkum çok önceden vardı ve bunu geçen sene ehliyet alarak resmiyete dökmüştüm.Daha önceki açtığım konularımda da ekipmanlarım ve motor hakkında görüşlerinizi almıştım.Fakat o zaman yurt dışından iyi bir iş teklifi almamla bir anda ekipmanlarım bazamın altındaki yerini aldı ve tabi ehliyetimde sadece cüzdanımda durdu.(Aynı zamanda B sınıfı ehliyet sahibi olduğum için). İşin kısası 1 senelik yurt dışı macerama 5-6 aylık bir ara verdim ve tekrar Türkiye ye döndüm.Tabi döner dönmez hemen ekipmanlarımı bazamın altından çıkarttım.Motor aramaya başladım ve 22.07.2015 tarihi intibari ile bir ybr 125 sahibi oldum.2 gündür trafikte dikkatli bir şekilde kullanıyorum.2 günlük süreçte kendimde bulduğum eksikler:
    * Virajlara çok yavaş giriyorum (hem lastiklere güvenemediğimden hemde yeni olduğum için).
    * Frenleme de ufak defek sorunlar yaşıyorum.Bazen duramıcakmış gibi hissediyorum.(Henüz duramadığım olmasa da).
    * Sinyali açık unutuyorum çoğu zaman sonradan farkediyorum.
    *Bazı yollarda sağ şerit çizilmiş oluyor ve böyle yolda sağ şeridi kullandığımda motor geziyor ve sanki düşcekmiş gibi hissediyorum.
    * Kırmızı ışıklarda genelde otomobil gibi duruyorum(önümdeki otomobilin sağ teker hizasında).

Bunların dışında sürekli aynalarımı kontrol ediyorum ve 70-80km hızı geçmiyorum hiç.Şu sıralar trafikteyken motorlar otomobillerden daha çok dikkatimi çekiyor ve şunu görüyorum.Motosiklet kullanıcıları çok kötü.Ben kırmızıda dururken yanımdan birden ışıkta hızlı bir şekilde geçen başka bir motorcu oluyor veya şehir içerisinde sağdan sağdan ilerlerken yanımda kalan 1-2 metrelik sağ kısımdan bir elektrikli bisiklet geçiyor.
    Kasksız ekipmansız motosiklet sürücüsü çok fazla.
    Motosikletimi aldığım ilk gün montum yanıımda değildi ve sadece kask ve dizlik taktım ve ilerledim.Bu iki ekipmanla ilerlerken ne zaman kollarımı çığlak görsem hemen düşersem bu kollarım nasıl olur diye korktum.Şuan tüm ekipmanlarımı giyinmeden asla motor üzerine çıkmıyorum.
    Ama tabiki en kısa sürede eğitim almam lazım bununda farkındayım.Şimdilik çok dikkatli ve yavaş bir şekilde ilerliyorum .

Bunun dışında bir sorum olucak.Motosikletimin lastiklerini değiştirmem gerekmekte.Bunu izmir içerisinde nerede yaptırabilirim ?. Cevaplarsanız çok sevinirim.

Motosikletim de budur.Çok uzun bir yazı olduğu için herkesten özür diler iyi geceler dilerim .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    anilozerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Kimse ilgilenmediğine göre biraz fuzuli bir konu olmuş sanırım.
    Silinebilir. Teşekkürler cevaplarınız için

Motosikleti
    mondial x treme, mondial 100 uag (calindi)
    İzmirde motolastik.com var. Oradan bulabilirsin. Altin elbiseli adamin tum videolarini izle yardimci olur baslangic asamasinda.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)