Bianchi MAch 1 150 Scooter'ım Var Benzine Yağ Katmalımıyım ?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar benzin aldığımda yanında yağ da katmam gerekiyor mu bu motora ? 4 zamanlı motorlarda gerek yok diye okudum bi kaç yerde ama bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim ? Motor dünyasına yeni başladığım için bi bilgim yok. Mesela depoyu fulledim ( Depo 6,5 lt ) ne kadar yağ ve hangi ya katmam gerekiyor ? Şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
yağ koymayacaksın kardeşim. 4 zamanlı motorlarda benzine hiç bir şey katılmaz. yağı yağ haznesine koyacaksın o da motoru ve çalışan aksamları yağlamak için.
bak kardeşim elinizin altında internet var. uçsuz bucaksız bir bilgi kaynağı. kullandığın motorun kodu gy6 diye geçer. nette o kadar çok bilgi var ki bu motorlarla ilgili. sadece internete bakarak tamamen söküp toplayabilirsin. sana tavsiyem biraz araştır. ufak bir araştırmayla bir dahaki motor bakımını kendin yapacak hale gelirsin. tek ihtiyacın bir tornavida bir lokma takımı. kolay gelsin
-
Teşekkür ederim cevabınız için. Bende interneti kullanıyorum işte burayı tecrübeli ördüğüm için buraya soruyorum sorularımı. Peki bir sorum daha olsa size kayış kısmından yağ damlatıyor küçük küçük normalmidir o kısımdan yağ damlaması ?
-
eğer bakım sırasında fazla yağ konulduysa o yağı tahliye eder. ama kayış değildir o üstteki filtre kutusundan geliyodur. filtrenin arkasındaki tahliye hortumlarını kontrol et içinde yağ varsa boşalt.ayrıca filtre kutusunu da açıp bakabilirsin. yıkanabilen filtre süngeri vardır büyük ihtimal. onu pril le yıkayıp kurutup yeniden tak. yağ tıpasının çubuğundan yağ oranını kontrol et. yağ oranı çubuktaki göstergenin tam ortasında olması lazım.
eğer fazlaysa bi şırınga yardımıyla fazla yağı çek. bu arada kontrolü motoru yağın ısınıp tekrar süzülmesi için motoru 3 dk rolanide çalıştırıp üstüne 3 dk bekledikten sonra yap.
-
-
Arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim bir diğer sorum da bu motorların benzin deposu kaç litre oluyor acaba? Etiket değeri 6,5 lt diyor doğrumu bu değer ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)