Tüm Forum Sakinlerine Merhaba
Reklamlar
-
05 Haziran 2015, 17:21
Arkadaşlar merhabalar, siteyi bir süredir takip ediyorum gerçekten çok güzel bir forum bende sizlerin arasına katılmak istedim.
İstanbul 1982 doğumluyum, son zamanlar bu Triumph tarzı motorları yakından inceliyorum ve gerçekten çok etkilendiğim bir model.Sizin siteniz sayesinde bu konuda bir çok topik okudum ve ister istemez bir sempatim olmaya başladı.Bu vesile ile siteye kaydoldum ve genel tüm konuları okumaya başladım.
İstanbulda yaşadığım için belki bahane değil ama hiç motor kullanma şansım olmadı, bir iki kere kullandım scooter ama öyle 3 5 dakika en fazla. Ailem de hiç sıcak bakmıyordu bu sebepten dolayıda hiç motor sahibi olamadım maalesef. Geçen bir arkadaşla konuşuyorum kendisi çocukluğundan beri motor sürüyor CBF 150 tarzı kuryelik v.s de yapmış, Kendisine sordum motor almak istiyorum ne önerirsiniz yada ne tavsiye edersiniz. Dedi ki evlimisin, evet evliyim dedim o zaman hiç bulaşma bu saatten sonra yaşta olmuş 32 33 girme motor olayına çünkü kimse destek olduysam çok ağır yara aldı yada kaybettik dedi. Motor süren bir kaç kişiye sor dedi hemen hemen hepsinde bir darbe yara sağlık problemi illaki vardır dedi.
Şimdi ne yapmalıyım yani motor kullanmak demek illa başına bişey gelicek anlamına mı geliyor, dünyada yüzbinlerce insan motor kullanıyor hepsi bu tarz mı düşünüyor yani motor kullanıyorum ama sakattayım yanlış birşey yapıyorum gibi bir algı mı var. Hani neden bir insan motor mu aman uzak dur ne işin var gibi bir tavsiyede bulunsun.
Ben zaten küçük scooter gibi bir motor istiyorum yavaş gitsin farketmez sadece o duyguyu yaşasam yeter ama o tarz bir motor bile almamı onaylamadı. Belki çok iyi ifade edemedim kendimi ama sizlerinde bu konu hakkında düşünceleri, tavsiyeleri varsa ise yazarsanız çok mutlu olurum. Almanyada dayım var 45 50 yaşlarında bir motor grubu var 15 20 kişilik gruplarla turlara çıkıyorlar şehirler arası kendisi hayatı motor ancak o bile istanbulda motor sürmemi onaylamadı.
Cevap yazacak yada yazmayacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum ve tüm forum sakinlerine selamlarımı sunuyorum.
Reklamlar
-
05 Haziran 2015, 17:31
Hoşgeldin, klasik bi durum evli olana motosiklet tavsiye edilmez.
son günlerde benim için de motor sakat bişey bırak diyen çok olmaya başladı,
he he deyip geçiyorum tabi, herkes kaza yapabilir evet belki sonuçları geri dönülmez bir hal de alabilir,
sen üzerine düşen gerekli dikkat ve önlemi alırsan bunu azaltma şansın var elbette, bundan ötesi de seni ilgilendiren bi durum değil bence, sonuçta herkes ölebilir, sakat kalabilir.
riski yüksek bi alete biniyoruz hiç bişeyde keyfi olmayan, bence risk/keyif oranına göre motosikletin tercih edilmemesi saçmalık :D iş dönüşünde paket olup trafikte beklemiyosun, hafta sonları istediğin heryere sürüyosun, bu işi ilmiyle yapıp kendini geliştirebiliyosun, bi çok artısı var bana göre,
çalıştığım yerde bi abi honda deauville aldı mesela, evli ve çocuğu var.
bizim ülkede milletin dediğine fazla kulak asmıcan kardeş, motosiklete biniyosan herşeyi göze almışsındır ve farklı çalışan bir karakterin vardır.
bu özgürlüğe diş geçirecek bir medeniyet tanımıyorum.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
05 Haziran 2015, 17:44
abeciMotoru adlı üyeden alıntı
Hoşgeldin, klasik bi durum evli olana motosiklet tavsiye edilmez.
son günlerde benim için de motor sakat bişey bırak diyen çok olmaya başladı,
he he deyip geçiyorum tabi, herkes kaza yapabilir evet belki sonuçları geri dönülmez bir hal de alabilir,
sen üzerine düşen gerekli dikkat ve önlemi alırsan bunu azaltma şansın var elbette, bundan ötesi de seni ilgilendiren bi durum değil bence, sonuçta herkes ölebilir, sakat kalabilir.
riski yüksek bi alete biniyoruz hiç bişeyde keyfi olmayan, bence risk/keyif oranına göre motosikletin tercih edilmemesi saçmalık :D iş dönüşünde paket olup trafikte beklemiyosun, hafta sonları istediğin heryere sürüyosun, bu işi ilmiyle yapıp kendini geliştirebiliyosun, bi çok artısı var bana göre,
çalıştığım yerde bi abi honda deauville aldı mesela, evli ve çocuğu var.
bizim ülkede milletin dediğine fazla kulak asmıcan kardeş, motosiklete biniyosan herşeyi göze almışsındır ve farklı çalışan bir karakterin vardır.
bu özgürlüğe diş geçirecek bir medeniyet tanımıyorum.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, neden bu kadar ön yargılı yaklaşıyorlar anlayamıyorum ki hani motor kullanan kişilerde böyle söyleyince bir çelişiyor insan neden böyle oluyor nasıl yani falan diye ister istemez. Mesela insan yaptığı yada sevdiği bir şeyi başkasına da teşvik eder tavsiye eder ama burada bir ters orantı var. Ben büyük ihtimal böyle küçük ama gururlu bir motor almayı düşünüyorum mantıklı olarak düşününce kaza bu başkası tarafından illaki darbe alabilirsin yada seni görmezler v.s. ama büyük olasılık sürat,dikkat ve kontrolsüz sürüş ile ilgili diye düşünüyorum.
-
05 Haziran 2015, 17:45
Merhaba,
Ben bu toplumu çözebilmiş değilim açıkçası.
Motosiklete en başında karşı çıkan herkes siz motor sahibi olduktan sonra kaç basıyor bu, kaç para verdin,kaç kuruş yakıyor gibi soruların cevabını aldıktan sonra bizde mi alsak dedikten sonra yanınızdan ayrılıyor.
Evet motosikletin riski arabaya göre fazla ama trafikte herkesin başına ciddi problemlere yol açan olaylar gelebilir, bunları da elimizden geldiğince minimuma indirmeye çalışıyoruz. Biz önlemimizi aldıktan sonra gerisi kader.
Eğer siz motosiklet almaya karar verdiyseniz kimseye kulak asmayın bence
-
05 Haziran 2015, 18:17
Motosiklet dururken 32 tekere güven olur mu arkadaş zinhar yasaklanmalı!
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ba...kazasi-1373707
Bi sürü insan yaralı kıyamam onlara mı desem ne desem kaldım öyle.
Umarım anlaşılmışımdır :D
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
05 Haziran 2015, 18:27
ozgranl adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Ben bu toplumu çözebilmiş değilim açıkçası.
Motosiklete en başında karşı çıkan herkes siz motor sahibi olduktan sonra kaç basıyor bu, kaç para verdin,kaç kuruş yakıyor gibi soruların cevabını aldıktan sonra bizde mi alsak dedikten sonra yanınızdan ayrılıyor.
Evet motosikletin riski arabaya göre fazla ama trafikte herkesin başına ciddi problemlere yol açan olaylar gelebilir, bunları da elimizden geldiğince minimuma indirmeye çalışıyoruz. Biz önlemimizi aldıktan sonra gerisi kader.
Eğer siz motosiklet almaya karar verdiyseniz kimseye kulak asmayın bence
Haklısınız bence de, tedbiri al takdiri ALLAH a bırak mantığıyla olmak en doğrusu olacak. İlginiz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------
abeciMotoru adlı üyeden alıntı
Birazdan paydos edip metrobüse binicem, bakalım eve gidebilecek miyiz. Metrobüs de kaza olunca da çok sakat oluyor çünkü ne kemer ne kaçma şansı yok, tıkış tıkış insanlar birbirini giriyor. Banada nasip olursa sloganım: Motor iyidir iyidir motor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)