Herkese merhaba hem tanışalım hem tavsiyeleri alayım
Reklamlar
-
Değerli arkadaşlar her keze merhaba diyerek sözüme başlayayım.
kayseri'de yaşıyorum ve motor tutkunu bir arkadaş çevresine üye olmak istiyorum. yaşım 35 1,80 boyunda 95 kg birisiyim, henüz bir motor sahibi değilim. faka acemi'de değilim. 2009 da a2 ehliyetimi almıştım. üstelik öğrencilik yıllarımda da motor tamir atölyesinde 2 yaz çalışmıştım. motor tutkum o yıllardan gelmekte.
Yakın zamanda da motor alma fikrindeyim. Aklımdan geçen 600cc bir makine almak süper sport ola bilir, yada Sport Touring, düşük bir ihtimal Chopper düşüne bilirim. oluşan arkadaş çevreme ve onların tavsiyelerine göre karar vereceğim.
Motordan beklentilerim ; 150-200 km hıza ulaşa bilsin. süper sport görünümlü olsun, kayseri'de tamir ve bakımda sıkıntı çekmeyeceğim bir marka olsun, genel itibari ile çok masraflı olmasın. kalbimdeki makine hayabusa fakat birden ona binmek çok doğru olmaz sanırım. hafta sonları ürgüp yolunda biraz hız yapıp keyiflene bileyim. Deri tulum ve aksesuarları giyindiğim de kendimi yarışçı gibi hissede bileyim.
10-15 bin TL gibi bir bütçeyle bunları yapa bilir miyiz. Neyi Nere den Alırsak uygun olur.
Evet kısacası yukarıdaki gibi. Şimdi kayseri'den tanışıp görüşebileceğim uygun arkadaşlar arıyorum. İstanbul da ki arkadaşlardan da uygun motor ve ekipmanları nerden alacağımız konusunda yardım ve önerilerini bekliyorum
SMMM Recep KEZİK
Reklamlar
-
Öncelikle hoş geldiniz, ben uzman değilim sorularınıza uzman arkadaşların cevap vereceğini düşün yorum. Şimdi den hayırlısı olsun.
-
Hocam saygısızlık olarak algılamayın benden büyüksünüz fakat her keze diye bir şey yoktur. Herkes dir doğrusu çok kafaya takarım böyle şeyleri : )
-
Hoş geldiniz.
Merve nin Doğum Günü Parti si Klibi. Gibi olmuş başlık.
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...parti-si-klibi
-
Sykkuno adlı üyeden alıntı
Hocam saygısızlık olarak algılamayın benden büyüksünüz fakat her keze diye bir şey yoktur. Herkes dir doğrusu çok kafaya takarım böyle şeyleri : )
Aynen kardeşim
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
HERKESE MERHABA HEM TANIŞALIM HEM TAVSİYELERİ ALAYIM BEN DE MOTOSİKLET İSTİYORUM.
Ayrıca, bileşik cümlenin başında isteş bir fiil kullanıp daha sonra 1. tekil şahısa çevirmişsiniz. Bu nedir yahu ?
( Hem tanışalım, hem de tavsiyeleri alalım )
Biz TDK tarafından denetlenen bir forumuz, böyle başlıklara müsemma göstermemiz mümkün değil.
Piliiz yani.
-
Yine işine geldiği gibi yazmıssın zuzucum
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
HERKESE MERHABA HEM TANIŞALIM HEM TAVSİYELERİ ALAYIM BEN DE MOTOSİKLET İSTİYORUM.
Ayrıca, bileşik cümlenin başında isteş bir fiil kullanıp daha sonra 1. tekil şahısa çevirmişsiniz. Bu nedir yahu ?
( Hem tanışalım, hem de tavsiyeleri alalım )
Biz TDK tarafından denetlenen bir forumuz, böyle başlıklara müsemma göstermemiz mümkün değil.
Piliiz yani.
Müsemma nedir yahu?
Müsamaha olacak..
'Acemi de değilim' kaç kilometreye karşılık geliyor?
30 bin km yaptıysanız mesela acemi sayılmazsınız..
Heyt usta oldum la.. dediğiniz an yere yapışmadan önceki andır.
200-250 cc civarı tekrar bir pişirin derim..
-
"1000lik ala bilirsiniz", zamanla 600-400-250-125 şeklinde adım adım düşürürsünüz
-
mterayes26 adlı üyeden alıntı
Yine işine geldiği gibi yazmıssın zuzucum
Anlamadım
-
MkD adlı üyeden alıntı
bu ne amk
_________
-
abilerim sadede gelip adama bilgi verecek misiniz siz varken bana düşmez o parayla onlar olmaz, bu kadar deneyimle 600lük ss olmaz diye, hem recep abi 10-15 bin lirayla ancak o yaşlarda ss alınabiliyor, aldığın motorun bi ayağı çukurda olması dışında ekipmanlara para kalmayacak bi deri tulum 1-2 liracık diye biliyorum. Fiyat 15 yine ama seni doyuracak motor r25tir ona da eğitim almadan binmeni kimse önermez.
Saygılar foruma hoşgeldin.
(Mobildeyim imla hataları olursa affedin.)
-
Merhaba
Bahsettiginiz hizlar bir acemi icin tehlikeli olsada, iyi bir egitim ile aşabilirsiniz. Yasiniz bayagi bir ileri, yani yeni yetme degilsiniz. Bu sebeple sinirlarinizi bileceginizi umut ederek size r25 oneriyorum.
Egitimi mutlaka aliniz.
-
Hoş geldin. Bizim forum böyle,Tdk işinide biz yapıyoruz.600 lük yerine 250cc ile başla ekipmanlarıda alırsın
-
Kavgaya girerken tutun beni gibi olmuyor mu? Adam olan insan 600 cc alacaksa alır, onaya veya öneriye ihtiyaç mı var? Artık yeni başlayan arkadaşlardan tiksiniyorum, benim o dönemde arkadaşlarıma sorduklarımdan da tiksiniyorum. Eğitim+Ekipman+Eğitmenin size uygun göreceği motosikleti alın. "3E". Forumu sürekli işgal ediyorsunuz. Kadına, erkeğe, travestiye motor tavsiyesi okumaktan, don gömlek alacakmış gibi selamdan önce boyunu kilosunu yazıp girenlerden nefret ediyorum.
-
s.a üstadım o bahsettigin kıriterlere uyan en saglam motor yamaha r25 olur bu motoru görmeni isterim ve bulundugun bölgede servisi araştırabilirsin.bulundugun bölge hakkında servis bilgim yok.
-
Merhaba
İstediginiz ekipmanlarin ortalama fiyatlari : tulum 2.000tl kask 1.000tl yarıs botu/cizme:900tl eldiven 400tl
Forumdaki arkadaslarin size uygun gordugu motor yamaha r25 :14.500
Bu arada tulum cok rahatsız onun yerıne ayrı mont ve pantolon alın ama birbirine baglanabilen olsun, bu fiyatlari vermemin sebebi butcenizi daha iyi ayarlamaniz icindir, ilk basta egitim alin sonra motora karar verin keyifli gunler
-
1000'lik biraz fazla gelir ama 600'lük idealdir
-
dikkat çekmek için birebir başlık :D
tamam tdk değiliz hiçbirimiz müsamahayı bilmeyebiliriz ama her kez i de bariz bi şekilde yazınca insan "türkçenin annesi ağladı" diye yaklaşıyor :d
tecrübeniz nedir belli değil açıkçası. motor elektrik mekanik kısmından anlayabilirsiniz fakat sürüş kısmı muamma. öncelikle şöyle bi 15 20bin km minimum tecrübeniz yoksa maksimum 50 beygire kadar olan motorlara bakmanızı tavsiye edeceğim. sonuçta motosiklete sıfırdan başlamıyorsunuz.. ama üstü kişiye ve kişiliğe göre tehlike arzedebilir. örneğin şöyle 200 beygirlik bir makina bana kesinlikle tehlike arz eder :D kendimi biliyorum arkadaş :D
velhasıl boş beleş sallayanları boşverin. sadece özen istiyor forum kullanıcısı arkadaşlarımız o kadar zamanla hayabusanız da olur inşallah kazasız belasız sürüşler iyi forumlar dilerim.
B.G.B.K Yiğit Can
BGBK (bkz. Boş Gezenin Boş Kalfası)
-
02 Haziran 2015, 08:22
Mexico adlı üyeden alıntı
Merhaba
Bahsettiginiz hizlar bir acemi icin tehlikeli olsada, iyi bir egitim ile aşabilirsiniz. Yasiniz bayagi bir ileri, yani yeni yetme degilsiniz. Bu sebeple sinirlarinizi bileceginizi umut ederek size r25 oneriyorum.
Egitimi mutlaka aliniz.
Sayın Mexico,
R25 inceledim çok hoş bir makineye benziyor görüntüsü oldukça çekici. Motor gücü ve beygir gücü düşük diye düşünüyorum ama bur da kendini bilen bilmeyen herkezinortak kanaatinin 250 ile başlanmasının doğru olacağı; fikrine saygı duyuyor ve 600 cc bir makine ile başlamanın çok sağlıklı olmayacağını anlıyorum.
konuyla ilgili 250cc seğmen tindeki diğer olasılıkları inceler iken altın elbiseli adam videolarından honda ve yamaha hakkındaki değerlendirmelerinde optimum değerlerin honda cbr250'de yoğunlaştığını anladım. Honda cbr250 kayseride servis ve tamir bakımından bir kaç olasılığı olan bir marka 1. sırada favorim honda cbr 250 oldu
şimdilik araştırmaya devam. öneri ve bilgilendirmeleri için teşekkürler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)