Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Istanbuldan selamlar

REKLAM ALANI
    kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Merhaba arkadaslar, Istanbuldan selamlar! Ismim Kivanc 26 yasindayim ve ogrenciyim. Onceliklen turkcem biraz bozukdur af buyurun 4 sene evvele kadar hep yurt disinda yasadim. Kucuklukten beri araba ve motor sevdalisiyim fakat ailevi sebeplerden dolayi hic motorum olmadi bu yaz sonu motor almayi planliyorum, yasim itibari ilen ailem razi oldu.

10 senedir aktif olarak araba kullaniyorum, sadece 4 senesi istanbul trafiginde allaha sukur hic maddi hasarli kazam olmadi. cesitli performans arabalarim SUV lerim hatta minibus bile kullandim. yaklasik 1 senedir motor arastiriyorum edinebildigim kadar bilgi edinmeye calisiyorum motor, ekipman ehliyet vs vs.. forumu da takip ediyorum fakat bi turlu kayit olmadim, gelelim yaptiklarim.

Ehliyet: A2 ehliyetim temmuz sonu gibi cikicak (B sinifi ehliyetim olmadigi icin teorik sinava giricem, yurt disi ehliyetimi kullanmakta idim)
    Gelisim surucu kursuna kayit oldum (kadikoyde)
    Egitim: Honda GS1 egitimine katildim Nisan sonunda, motor almadan once diger seviyelerede katilmayi planliyorum
    Ekipman: henuz yok sadece bir tane dainese botum var, Egitimlerde motor dusme riski oldugu icin almistim.

Motor: buyuk ihtimalle 600rr.. yada 250r yada cb650r (kesin kararimi egitimlerimi bitirince karar vericem). Helva muabbetleri acilcak biliyorum ama aldigim ve alacagim risklerin farkindayim. Motor u sifir almayi planliyorum, temiz makina bulmak zor oldugu icin.. ben cok titiz ve pimpirikliyimdir

Size bir de sorum olucak:
    Ekipman konusunda sorum olucakti, Istanbulda ekipman nerde bakmaliyim nerelere ugramaliyim, Yurt disina bizzat gidip alirsam daha mi iyi olur (siklikla yurt disina cikiyorum)? Bildigim kadariyla kiziltoprak ve feyizoglu var (bide online magzalar)
    Not: Ekipman ve egitime sinirsiz butcem vardir, onerilere acigim

Araniza katilmaktan cok memlun oldum herkeze iyi forumlar dilerim!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Hoşgeldin,
    Satın alınabilecek tüm ekipmanlar sonuçta ithal ürünler olduğundan bence hepsini yurt dışından almanda fayda var. Fiyat karşılaştırması yapmak için marka ve modellerin Türkiye'deki satış fiyatlarına bakabilirsin. Mototal, Mototaş, Motomax, Özen Motor, Moto AVM gibi mağazaların internet sitelerinden inceleme yapman mümkün. Tabii bir de hangi ülkeden alacağın önemli. Özellikle İngiltere kur nedeniyle pahalıdır, mesela İtalya'dan 200 Euro'ya alacağın bot İngiltere'de 200 Sterlindir. Buna dikkat etmek gerekiyor. İçinde R geçen ve CC olarak 600'ler civarında bir motoru asla ilk motor olarak önermem, bunu da söylemeden edemeyeceğim

Motosikleti
    Tesekkur ederim, hos buldum

Dediginiz gibi fiyat arastirmasi yapip oyle satin aliyim. Sanirim Istanbulda Kiziltoprakta hersey var oraya ugrayip arastirmam lazim.

Bende kimseye onermem orta sinif bi supersport makina, Fakat ben altimda guc olmadigi surece kullandigim araba yada motordan haz alamiyorum :/ yanlis anlasilmasin kesinlikle hiz yapan bi insan degilim fakat altimda guclu bir makinanin olmasi bana haz veriyor.. Elimden geldigi kadar riskleri azaltmaya calisicam

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı kivancern adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesekkur ederim, hos buldum

Dediginiz gibi fiyat arastirmasi yapip oyle satin aliyim. Sanirim Istanbulda Kiziltoprakta hersey var oraya ugrayip arastirmam lazim.

Bende kimseye onermem orta sinif bi supersport makina, Fakat ben altimda guc olmadigi surece kullandigim araba yada motordan haz alamiyorum :/ yanlis anlasilmasin kesinlikle hiz yapan bi insan degilim fakat altimda guclu bir makinanin olmasi bana haz veriyor.. Elimden geldigi kadar riskleri azaltmaya calisicam
    Yalnızca Kızıltoprak değil, Hasanpaşa da bu konuda bir alternatif merkez. Ayrıca http://www.motosikletaksesuarlari.com/ ya da Feyizoğlu'nun mağazalarına da gitmenizi öneririm.

Hız meselesine gelince, kısa bir örnek vereyim gerisi size kalmış, bu başlangıç motoru sohbeti bir süre sonra anlamsız oluyor çünkü. Kuzenim yaklaşık 10.000 km tecrübe sonrası CBR650F aldı. Birinci haftasında yaklaşık 20 km/h ile giderken highside yaşadı. Bu motorların yurt dışındakinden farkı şu ; Avrupa Birliği yasaları gereği hepsinin beygir gücü düşürülmek zorunda, bizde is full beygir geliyor motorlar. Ağırlar, güçlüler hem de çok güçlüler. Siz, hız tercih etmeseniz de gazı açtığınızda yüksek devirde üretilen güç, yen, kullanıcı için her zaman tehlikelidir, sürerken de dururken de...

Motosikleti
    tesekkur ediyorum! Bahsettiginiz riskler konusundada haklisiniz

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    cbr 250r iyidir hocam hoşgeldin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)