Merhaba arkadaslar, Istanbuldan selamlar! Ismim Kivanc 26 yasindayim ve ogrenciyim. Onceliklen turkcem biraz bozukdur af buyurun 4 sene evvele kadar hep yurt disinda yasadim. Kucuklukten beri araba ve motor sevdalisiyim fakat ailevi sebeplerden dolayi hic motorum olmadi bu yaz sonu motor almayi planliyorum, yasim itibari ilen ailem razi oldu.
10 senedir aktif olarak araba kullaniyorum, sadece 4 senesi istanbul trafiginde allaha sukur hic maddi hasarli kazam olmadi. cesitli performans arabalarim SUV lerim hatta minibus bile kullandim. yaklasik 1 senedir motor arastiriyorum edinebildigim kadar bilgi edinmeye calisiyorum motor, ekipman ehliyet vs vs.. forumu da takip ediyorum fakat bi turlu kayit olmadim, gelelim yaptiklarim.
Ehliyet: A2 ehliyetim temmuz sonu gibi cikicak (B sinifi ehliyetim olmadigi icin teorik sinava giricem, yurt disi ehliyetimi kullanmakta idim)
Gelisim surucu kursuna kayit oldum (kadikoyde)
Egitim: Honda GS1 egitimine katildim Nisan sonunda, motor almadan once diger seviyelerede katilmayi planliyorum
Ekipman: henuz yok sadece bir tane dainese botum var, Egitimlerde motor dusme riski oldugu icin almistim.
Motor: buyuk ihtimalle 600rr.. yada 250r yada cb650r (kesin kararimi egitimlerimi bitirince karar vericem). Helva muabbetleri acilcak biliyorum ama aldigim ve alacagim risklerin farkindayim. Motor u sifir almayi planliyorum, temiz makina bulmak zor oldugu icin.. ben cok titiz ve pimpirikliyimdir
Size bir de sorum olucak:
Ekipman konusunda sorum olucakti, Istanbulda ekipman nerde bakmaliyim nerelere ugramaliyim, Yurt disina bizzat gidip alirsam daha mi iyi olur (siklikla yurt disina cikiyorum)? Bildigim kadariyla kiziltoprak ve feyizoglu var (bide online magzalar)
Not: Ekipman ve egitime sinirsiz butcem vardir, onerilere acigim
Araniza katilmaktan cok memlun oldum herkeze iyi forumlar dilerim!