mcx 150 iyidir.... Hoşgeldiniz...
mcx 150 iyidir.... Hoşgeldiniz...
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Maşallah...
Hepinize çok teşekkür ederim hoş buldum Zuzuuw dediğiniz bujiden inşallah burada bulabilirim. Bulamazsam internetten alırım. Yakıt tasarrufu konusunda öneriniz var mı peki?
Sorduğunuz sorulardan haberimin olabilmesi için benim yazdığım herhangi bir mesajı alıntı yaparsanız böyle şans eseri görmem sorularını
Yakıt tüketimi için yapılabilecek fazla birşey yok hocam. 25 TL ile 150 km gidebiliyorsanız iyi demektir. Ancak ben sürekli çok gaz açarak kullanırım, eğer gaz elciğini 1/4 oranından fazla çevirmezseniz, ortalama 60 km/h hızla sürerseniz tabiki çok daha az yakacaktır. 25 TL ile 190 km gördüm ancak 16T dişli ve ortalama 40 km hızla giderek. Birde ben en fazla 2 km kullanıyorum motoru, yurttan okula git gel için. Bu sebeple de çok yakar, sakin bir gazlama ile ben 15 kuruş yakacağınızı tahmin ediyorum. 3,2 litre ortalamanız olacağını düşünüyorum.
ÜZerindeki lastikler CST marka ise, aman hocam bir 250 - 300 lira daha verip pirelli yada michelin alın. Islak kuru geçişi çok kötü o lastiklerin. Ne frenleme kalıyor, ne yol tutuşu. Bir ayakkabı parası, canınızdan mühim değil. En kısa sürede lastik değiştirin ve 25 bin km kadar masrafsız kullanın o motoru.
Ben olsam sırf garanti için servise gitmem. Sizin için ufak bir hesap yapalım. Benden 75 TL gibi bir fiyat alıyorlardı yağ, buji vs değişimi için.
koydukları yağın litresi 10 lira, açık yağ. Buji 2 lira, şampiyon marka. 15 liralık masraf için 75 TL veriyorsun sırf garanti devam etsin diye.
Bu motorda bozulacak 1 tane parça var o da ibre. 60 liraya sıfır ibre alırsınız kalyoncumotor.com sitesinden. Yani 1 kere servise gittiğiniz zaman verdiğiniz fazla para motorun ibresini çıkarıyor. Bu yaz 60000 km binseniz 4 kere servise gidersiniz. 4*60 = 250 lira yaklaşık para cebinizden fazlası ile çıkacak ve koydukları yağ ve buji beş para etmez olacak.
250 lira olmayan garantiye para vermektense, garantiyi yakıp parayı cebinizde tutun derim. Benim motorumun aküsü şişti, garanti karşılamadı. Arkadaşımın sıfır motorunun tekeri yamuk gidiyordu, 2 ay sonra sonra yine radyal olmayan bir lastik yolladılar fabrikadan. Benim ibrem bozuldu, 4 ay sonra, yalan değil tam 4 ay sonra garanti bana ibre yolladı. Servis bana dedi ki ben şimdi bu ibreyi takarsam fabrika br bahane bulup parasını benden kesecek, hiç gönlüm razı değil dedi. Bende lanet olsun diyerek taktırmadım fabrikanın yolladığı ibreyi ve kendi hatam sonucu ibreyi bozdum yazıp imzaladım. Ulan ben ibreye ne yapabilirim ki ? ÜZerinde mi zıpladım?
Tüm bunları hesaba katarsak garanti olayının yalan dolan olduğunu anlamışsınızdır. BEn olsaydım servise fazladan para vermek yerine o parayı cebimde tutar günü birinde arıza çıkarsa aylarca beklemeden direk kendim yaptırır geçerdim. Bu arada 25-30 bin yapan 5-6 tane arkadaşım var ve hiç birisi motor arızası görmedi. Yani sizin başınıza çıkabilecek en büyük masraf ibre ve o da 60 TL.
İyi nutuk çetikm haaa, selametle.
Komik olduğunuzu sanıyorsunuz sanırım. Motor parçası anlamında soyledim onu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------
Rodaj döneminde olduğum için zaten 5000 devirin üzerine cikmiyorum o da 5. Viteste 60 km/saat demek zaten. Şehir içinde kullanıyorum genelde ama 750 kmye ulasip bakımını halledince uzun yol dusuncem var yaklaşık 240 km. Otobanda gideceğim bu yolu da. 90-100 km hızla tahminen ne olur yakıt tüketimin? Umarım 4 litrenin üzerine çıkmaz 100 kmde
Sabir denen şey de sizde yoksa zaten konusmamiz anlamsız. Bakım dediğim şeyi serviste yaptirmamayi dusunuyorum zaten. Ayrıca gaza basmayinca az yakacagini zaten biliyorum. Bu kadar basit bir şeyi anlamak için uzman olmak gerekmiyor. 1 sene içinde toplamda 3 motosikletle 5000 km yapmış biriyim. Yakıt tuketimini konusunda sormustum hava filtresi buji vs değiştirilen ve yakıta etkisi olan parca var mi diye. Umarım anlamissinizdir. Tavsiyeler için tekrar teşekkürler ve iyi aksamlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)