Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhaba, Ilk Motorumu aldim-Bir haftadir Serviste :(

REKLAM ALANI

Merhaba Arkadaslar,

1 ay kadar once ilk motorumu alarak araniza katilmis bulunuyorum.
    Ilk tercihimi hani hem cok yavas kalmasin hem de cok hizli olup kendimi oldurmeme musade etmesin diye 2001 model Aprilia RS 125 yonunde kullandim. Yalniz bu motorun sorunu iyi durumda olanini bulmanin zor olmasi. Netekim ben de bulamadim :( 1 hafta kadar once giderken debriyaj bosaldi. Servise attim, servisci beyabi pek ilgilenmek te istemiyor orda yatiyor benim garip. Debriyaj halatinin kopmadigini biliyoruz. Boyle bir motorda acaba halat kopmadan debriyajin bosalmasini gerektiren ariza ne olabilir? Tecrubesi olan var mi? Masraf cok cikarir mi?

Not:Hemen ne yapmisin sen demeyin lutfen. Oncesinde 10 saat 250 cc ustunde ve vw 20 saat de 650 cc Gladius ustunde profesyonel hocadan ders aldim, ondan sonra ilk motorumu edindim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Oncelikle gecmiş olsun heves edip almışsın ama cok yanlış bşr tercih yapmışsın.rs125 2 zamanlıdır bakımı zor cok yakar acemıye gore cok guclu yani ne desem bilemedim.hazır sezon acılırken tamir et elinden cıkar bence.kendine daha uygun sorunsuz bir motor bul
    rottendog bunu beğendi.

porsche911tt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm200
    Kimse sana demedi mi bunların parça sorunu olduğunu sadece krankı 1500 euro ve bunların iki zamanlı olduğunu, yani sık servis görür, ama çok performanslı olurlar, bu motoru almak aynı anda hem kafana sıkmak hem asmak gibi bişey kaçınılmaz son olarak sen de elden çıkarmak zorunda kalacaksın,bir araba parası da yedirsen sonu yine servis bir an önce yol ver derim, kafadan atmıyorum, rs125 ve tuono ile sahibi olmadan baya vakit geçirdim ordan biliyorum, kaliteli ama gereksiz bir motor, bir dünya motor içinden en kazığını nasıl buluyorsunuz parana yazık
    rottendog bunu beğendi.

Tavsiye icin tesekkur ederim. Debriyajla ilgili yasadigim sorunu daha once yasayan var midir acaba? Debriyaj oyle bosa cikinca aklima kablonun kopmasindan baska bisey gelmiyor. Ama debriyaj saglam :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------

Hocam motora 1000 euro verdim. Krankina o kadar vermem. Cok zorda kalirsam 2. el parca bulur takarim. Ikinci elde cok sorun yok benim bulundugum yerde. Bi donem kendim sokup takmaya alisana kadar serviste beklemesi zoruma gidiyor. Tavsiye icin tesekkur ederim.[COLOR="Silver"]
    porsche911tt bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)