Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

daha çook yolumuz var..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Esselamu aleyküm abilerim ve kardeşlerim. Ben 19 yaşında ilahıyat okuyan bir kardeşiniz olarak aranıza inşaAllah yazın tam anlamıyla katılacağım. Adımdan da bellidir zaten, bilmiyorum ılahıyat okuyup da kaç kişi motora biner, binmek ister Benim bir yerde amacım ön yargıyı kırmaktır. Belli kesimler var ki bizi dünyadan kopmuş sanıyolar tamamen. Araba yerine bunu tercih etmek istedim bu yüzden. Aranızda da varsa ön yargılı arkadaşlar biz de insanız Ve Allah nasip ederse motorun yanına da TheImam yazdırmayı düşünüyorum ve amacım kesinlikle gösteriş değil dediğim gibi ön yargı kırmak. Camıdekıler elestırır orası ayrı :D Bir de motora bınısımde motovlog yapıcam kısmetse Acemiliklerımle hem öğrenip öğretmeye çalışacağım ınsaAllah yeni gelecek arkadaşlara Planlar bunlar ama bakalım hayırlısı ise olur aranızda sıkça olurum. Bence samımıyet motorcu olmakta.. Selametle..
    Oldjack bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ARçİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha crypton/Honda cbf150
    Ve aleykümselam hoşgeldin.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    aleyküm selam hoş geldin hocam seni motoru olmayanlar locasına alayım http://www.motosiklet.net/forum/moto...lmayanlar.html
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlahiyat okuyanlar motor süremez diye kim demiş
    Öyle bi önyargımı var varsa da çok saçma
    Aleyküm selam foruma hoşgeldin.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Forumumuzda bol miktarda ilahiyatçi arkadasimiz mevcut.
    Yani ilk degilsin.
    Tek teker yapan imamdan, köylüden dayak yiyen imama,
    motosikletiyle kiz kaçiran imamdan televizyonda hakkinda belgesel yayinlanmis imama kadar her çesit bünyemizde mevcut.

Zamanla tanisir kaynasirsiniz.
    Hatta bir tanesi söhret manyagi oldu çikti, hakkinda iki satir yaz hemen damliyor, baska zaman ara ki bulasin.
    Umarim hevesin çabuk sönmez.
    Hosgeldin.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Allah razı olsun hoş buldum ve sevindim gerçekten Allah hepimizi kazadan beladan muhafaza etsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Ben motoru eğlenceden çok araç olarak görüyorum ve öyle de kalır nefsime fazlaca yenik düsmem umarım, dünya malı dünyada kalır bağlanmamak gerekiyor fazla Hevesimin soneceğını sanmıyorum Allah rızası olduktan sonra bi işte

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı TheImam55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Esselamu aleyküm abilerim ve kardeşlerim. Ben 19 yaşında ilahıyat okuyan bir kardeşiniz olarak aranıza inşaAllah yazın tam anlamıyla katılacağım. Adımdan da bellidir zaten, bilmiyorum ılahıyat okuyup da kaç kişi motora biner, binmek ister Benim bir yerde amacım ön yargıyı kırmaktır. Belli kesimler var ki bizi dünyadan kopmuş sanıyolar tamamen. Araba yerine bunu tercih etmek istedim bu yüzden. Aranızda da varsa ön yargılı arkadaşlar biz de insanız Ve Allah nasip ederse motorun yanına da TheImam yazdırmayı düşünüyorum ve amacım kesinlikle gösteriş değil dediğim gibi ön yargı kırmak. Camıdekıler elestırır orası ayrı :D Bir de motora bınısımde motovlog yapıcam kısmetse Acemiliklerımle hem öğrenip öğretmeye çalışacağım ınsaAllah yeni gelecek arkadaşlara Planlar bunlar ama bakalım hayırlısı ise olur aranızda sıkça olurum. Bence samımıyet motorcu olmakta.. Selametle..
    hoşgeldin kardeş. Nerde okuyosun. itikadi mezhep ne ? bi arkadaş ilahiyata başladı bu ilahiyatçılar değişik oluyo ateist bi arkadaş var bildiğin aynı olup çıktılar.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Hoş buldum şimdi abi ben samsun ondokuz mayıs üniversinde okuyorum ve mezhebim amelde Hanefi itikadi ehli sünnet tir. Yani dediğine şaşırmadım aslında ilahiyatçı tefsırcılerden hadıscılerden vs de uçuk düşünceliler çıkıyor. Bız ıtımat etmıyoruz tabı. Yıllardır belli olan seyler var ve değiştirmeye calısıyorlar. Sahih hadıslerı bıle yok sayan var. Amacları dıkkat cekıp unlu olmak bence. Bir sorun olduğunda ben açar cübbeliyi dinlerim o hep kaynaklı konuşur ve arastırırım da doğru çıkar Din işinde doğru kalmak zordur bunlar gibiler yüzünden aklı karışıp dinden uzaklaşan çoktur. O yüzden sen Kurana ve hadislere bakacaksın o ateıst arkadaş gerçekten de varsa kolay atanma durumu var dıye girmiştir ilahıyata ) yoksa Kuranı okuyup dönen kaç ateist var abi

Scarty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aleykum selam hoşgeldiniz.Ben daha ilahiyat okumuyorum son sınıf imam hatipteyim sinavda ters köşe yaptıkları için mecbur açıktan okuyacagim , fakat ayni fikirlere sahibiz bende bir on yargı olduğunu düşünüyorum ve motovlog isini dusunmuslugum de var.
    Tekrar hoşgeldiniz.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Hosbuldum kardeş evet bir kaç arkadaşımdan öğrendim sınav zormuş ama ımamhatıpten çok okul puanı geliyor ben düz liseden kazanmıştım. Kısmet işi tabi ön yargı konusunda evet ya batıcaz ya çıkacağız bakalım. Görsünler bakalım islama gerı kafalılık diyenler.. :/ motovlog yaparsam da telefonla olur z2 gibi telefon varken şimdi kamera parası çıkmaz benden :D

Scarty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni yeni action camler çıkıyor , 100 dolara bile var ben şimdiden başladım biriktirmeye bakalım ne kadar çıkacak Evet kısmet isi çok istiyordum çalışmıştım da fakat yoruma dayalı çıkınca afalladim başka bolum okumakta istemiyorum o yüzden bir şekilde ilahiyat kazanıp ona gideceğim son secenegim açıköğretim.

disturbed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence senin kendine karşı önyargın daha fazla. Önce onu kır ��
    emc2 ve umuttuna bunu beğendiler.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Hee iyiyimiş 100 dolar bir şey degil gibi Başka türlü öğrenmek zor ya bence gidip yaşanmalı o okul ınsaAllah gırersın güzel bir okula

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------

Nefsime karşı evet fazla ön yargım var :/ iyi, uslu olsa sorun olmazdı ki

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Hoş buldum şimdi abi ben samsun ondokuz mayıs üniversinde okuyorum ve mezhebim amelde Hanefi itikadi ehli sünnet tir. Yani dediğine şaşırmadım aslında ilahiyatçı tefsırcılerden hadıscılerden vs de uçuk düşünceliler çıkıyor. Bız ıtımat etmıyoruz tabı. Yıllardır belli olan seyler var ve değiştirmeye calısıyorlar. Sahih hadıslerı bıle yok sayan var. Amacları dıkkat cekıp unlu olmak bence. Bir sorun olduğunda ben açar cübbeliyi dinlerim o hep kaynaklı konuşur ve arastırırım da doğru çıkar Din işinde doğru kalmak zordur bunlar gibiler yüzünden aklı karışıp dinden uzaklaşan çoktur. O yüzden sen Kurana ve hadislere bakacaksın o ateıst arkadaş gerçekten de varsa kolay atanma durumu var dıye girmiştir ilahıyata ) yoksa Kuranı okuyup dönen kaç ateist var abi
    ehli sünnet ne maturidi mi eşhari mi ? bunların hepsini öğrendim bu adamlar yüzünden. mürtezile ve selefi var birde ha bilgisayar programcısıyım ilahıyatçı muhabbeti dinlemekten böyle oldum.

Motosikleti
    PİAGGİO BEVERLY 500
    aleyküm selam

berkerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj ns 200/bmw r nine T
    biraz gösteriş var sanki? inşallah yazarken a harfini büyük yazman? eğer Allah inancın ve sevgin varsa bunu böyle gösterişle göstermezsin, onun (Allah'ın) yüceliği zaten sendeki sevgiyi ve inancı görür ;) allah yazarken küçük harf kullanmak sadece dil bigilsi kurallarına aykırıdır, dediğin gibi biraz samimi olmak lazım

Onyargi var diyosun sonra da ilahiyat okuyupta kac kisi motora binmek ister diyorsun?onyargi var diyorsun cemaat laf eder diyorsun?ha simdi anladim sen bizim degil kendi onyargilarini kirmak istiyorsun.oyle soylesene guzel kardesim ne lafi kivirip dolandiriyorsun?musluman adam ayrimcilik yapmaz okudugun okullarda beynini neyle dolduruyorlarsa hepsini unut sofirdan basla hosgoruyle insan olmakla sevgiyle saygiyla mezhepcilik yapmadan insani sadece onsan oldugu icin severek yeniden basla herseye belki o zaman bir fark yaratirsin yoksa dini meslek olarak gorup bu isten para kazanarak bize hicbir katkin olmaz.muslumanlarin mucizesi kurani kerimdir birak cubbeli safsatalarini da ac oku arastir fikir yurut dogruya karar ver bunun icin beynimiz var.

Karayell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz Yok =(( Cbf 150 Düşünüyorum
    Kardeşim hoşgeldin , bende bugun üye oldum ... =))

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Ben kendimi yanlıs anlatmıs olabilirim kardeşim üzgünüm ılahıyattakıler genelde araba kullanır ve toplumun baskısıyla karşılasmaktan cekınırler. Cemaat orneklerı de var dıye dedım hanı bır ara haberlere cıkmıstı da motor kullanan ımam abımız vardı cemaat bız bunun arkasında namaz kılmayız demıstı onu da o yuzden demıstım. Ben ıse araba kullanmak ıstemıyorum bana yabancı gelıyor bu benım.ısım değil dıyorum ve düşündüğüm şey ınsanlar görsün ki yobaz dediğimiz adam motor sürüyor aa filan.. Sakalı goren gerçekten ters bakıyor bazıları ciğerine basıyor. Garıp ulkemın ınsanı Beni yanlıs anlamayın lutfen

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

Kardesım yanlış anlasılma olmasın bi mantıklı dusunursen anlarsın Allah lafzı daima büyük yazılmalıdır. Bu olay arapcada buyuk kucuk yazımı olmamasından kaynaklanıyor. اللهlafzı turkce karakterle lafz edildiği ıcın boyle.. Ali bile büyük harfle yazılıyor özel ısım dıye yaradanın ısmı mı yazılmayacak ;) Kım ne derse desın ben yazarım. Buna gösteriş demek te olay şuna benzıyor: Bır garaja gıttın mıllet toplanmıs herkeste 1000rr var sende gıdıyosun senin de 1000rr ın var onunla hava atmaya calısıyosun Olay basıt ameller niyetlere goredır

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

Hosbuldum kardesım benım sende hosgeldın )

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

Hm anladım ama güzel bılmen bunları cevabım Maturıdı sımdı ehlı tarık mısın cemaat fılan ne dıye sorma da )

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı umuttuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onyargi var diyosun sonra da ilahiyat okuyupta kac kisi motora binmek ister diyorsun?onyargi var diyorsun cemaat laf eder diyorsun?ha simdi anladim sen bizim degil kendi onyargilarini kirmak istiyorsun.oyle soylesene guzel kardesim ne lafi kivirip dolandiriyorsun?musluman adam ayrimcilik yapmaz okudugun okullarda beynini neyle dolduruyorlarsa hepsini unut sofirdan basla hosgoruyle insan olmakla sevgiyle saygiyla mezhepcilik yapmadan insani sadece onsan oldugu icin severek yeniden basla herseye belki o zaman bir fark yaratirsin yoksa dini meslek olarak gorup bu isten para kazanarak bize hicbir katkin olmaz.muslumanlarin mucizesi kurani kerimdir birak cubbeli safsatalarini da ac oku arastir fikir yurut dogruya karar ver bunun icin beynimiz var.
    Peygamberimizin mucizesi Kur'andır. İslamda 4 hak meshep var. Ve bu mezheplerin imamları var. Alimlere saygı göstermek zorundasın. Peygambere Ashabına ve onlara uyan Alimlere saygı göstereceksin.( Kur'an hadis İcma-i ümmet Kıyas-ı fukaha ) Edille-i şeriyye diye dinimizde hükümler var bunlara uyacaksın. neyi hoş görüp neyi hoşgörmeyeceğin ise dinimizin kurallarıyla mevcuttur en azından 1 hadis paylaşayım “Sizden Biriniz Bir Kötülük Gördüğünde Onu Eliyle Düzeltsin, Buna Gücü Yetmezse Diliyle Düzeltsin, Buna da Gücü Yetmezse Kalben Buğz Etsin, Ama Bu, Îmânın En Zayıf Derecesidir. [Müslim, Îmân: 78]"

bazı hadisler şerh açıklama ister bunları ise açıklamak Herkesin harcı değildir aklına uymaz uydurma dersin tepetaklak gidersin.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)