Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

nasıl bir motor almalıyım

REKLAM ALANI

herkese merhabalar,

bu hafta içinde bir motor almayı kafasına takmış biri olarak yazıyorum ama motoru almadan fikirleriniz benim için çok önemli.

1.87 boyundayım 90 kiloyum 9000-12000 tl bir bütçe ayırdım motor için. dağ yollarında kullanmak istiyorum egenin dağ köyleri malum heryere yayılmış. ne almam gerektiğini bilmiyorum cross almayı düşündüm bir 250 lik ancak çoğunlukla offroad kullanamayacağım için yada bir ekip tanımadığım için uygun görünmemeye başladı. enduro motorlar uygun mudur ve hangisi ?

şimdiden herekese teşekkür ediyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

honda cbf 150 az yakar hemde sağlamdır

honda crf alsam dağ çok nadir ofroad kullanmak için uygunmudur, öoğu yerde dağ yollarıda asfalt ama cross hep ağır basıyor bende

Hocam senin motorun CRF250 kesinlikle.
    muhammetcon bunu beğendi.

Motosikleti
    YBR125/CBR125/DL650/Suzuki C800/GV250 Şimdi:DL650
    Cross işine gelmez senin. Enduro almalısın.

Ama kötü haber şu ki,endurolarda yeni kafana göre model o fiyata temiz bulamazsın.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bütçenin tamamını bitirmek zorunda değilsin. bajaj boxer var. bu motorla offroad yapan çok adam var. torklu makine. dağ yollarında da sürat gerekmeyeceğinden, boxer al, bir kaç 10000km kullan, kullandıkça tam olarak ne tür motor sana uyugun anlamaya başlarsın. birkaç yıl sonra da, artmış olan bütçene az daha ekleyip çok daha uzun süre kullanacağın bir motor alırsın.

Butcemi belli olcude arttirabilirim 15 temiz kullanilmis bir enduro olabilir mi ki ? Herseye ragmen aklima en cok honda crf 250 takildi yinede

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence de klx 250 veya crf 250 l size daha uygun. Daha yüksek hacimler kilosu ve yüksek torkları nedeniyle arazide başınıza iş açabilir.(İlk motosikletiniz olacağını varsayıyorum)

Herkese cok tesekkur ediyorum sanirim ilk yilk iicin crf yi alir ne istedigimi anlamaya baslarim sonucta ilk motorum

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı impex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese cok tesekkur ediyorum sanirim ilk yilk iicin crf yi alir ne istedigimi anlamaya baslarim sonucta ilk motorum
    Bence Mondial RX3i Evo'yu fuarda bir görmen gerek. Hızlı kararlardan kaçınalım.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

hızlı kararlar kesinlikle pişmanlık yaratır ama çok hızlı bir karara varıp almazsam iş yoğunluğundan alamamktan çekiniyorum. önerdiğin motor çok güzel görünüyordu tşk ederim

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Öncelikle ilk motor mu olacak? Yoksa motor tecrübeniz var mı? Ekipmanlar fiyata dahil mi? Bahsettiğiniz yollar yol mu patika mı?

Benim buradaki köylerin hepsinin yolu sıcak asfalt. Eğer orada da böyle ise kros gereksiz olur. Daha rahat daha konforlu motorlara bakabilirsiniz. Yok arkadaş, dağ-bayır gezicem, hoplayıp zıplayacam diyorsanız kros alın. Asfaltta krosun acayip lastiği ile gitmek çileye dönüşebilir.

Bahsettiğiniz fiyat aralığında Mondial RX3 var, bence fiyatı abartılı. İnazuma var, ilk motor olacaksa parçaları pahalı. Kawasakinin vardı bir motoru 250 cc, o olabilir. Tabiki hepsini yolda gideceğinizi varsayarak söylüyorum. Yol değilde arazide gezecekseniz yukardaki arkadaşların önerilerini dikkate alın. Ancak iyi düşünün, krosun bir karışlık oturağı ile lastik dişlerinin asfaltta yarattığı titreşimi totonuzda hissede hissede gitmez çok rahatsızlık verecektir. Kullanım şartlarınızı, zemini falan değerlendirip öyle alın.

merhabalar kardeşim öncelikle cross motor ve enduro motorların arasında bariz farklar var benim tavsiyem şu olacaktr sana klx 250 kawasaki güzel motordur süspansiyon konusunda ve her ne kadar hard croos yapmasanda arazi ortamında beğendiğim özellikle kendine rakip crf 250long a göre gayet güzeldir crf yüksek devir çeviren bi alettir cbr 250 motorunun endüksyon sistemiyle ve tork rpm grafik karakteriyle oynanmış hali olan crf ve klx i arazide bizzzzattt test ettik tork konusunda klx daha tepkiliydi cbr ise devir çevirerek kalkıp sert noktalarda kazıma dediğimiz yüksek devir yüzünden padide kalıyordu yani crf bir deli tay diyelim klx ise ne istediğini bilen parkurunda güzel koşan bir rahvan atı saygılarımla

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler