Bir Fizyoterapist Olarak Merhaba!
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar ismim Uygar. Samsun'da yaşıyorum.
Üniversite yıllarından beri arkadaşlarıma artçı olmuş ve içindeki 2 teker aşkı her geçen gün artmış bir insan olarak aylardır yaptığım araştırmalar sonunda ilk motorumu alıp aranıza katılmaya karar vermiş bulunuyorum.
Başlıkta mesleğimi belirtmemin sebebi malum, ülkemizde her motorcu maalesef potansiyel bir fizyoterapi hastasıdır. Motor hakkında tecrübeye sahip olmasamda mesleki olarak her konuda bana özelden ya da mailden ulaşabileceğinizi bilmenizi istiyorum.
En son olarak ise Allah hiç bir kardeşimizi fizyoterapistin eline düşürmesin diyorum
Tekeriniz daima düz bassın arkadaşlar.
Reklamlar
-
Hosgeldin aramiza hocam. Motosiklet hakkinda sirmak istedigin her konuda yardimci oluruz. Motor ne aldiniz? Egitim aldiniz mi? Umarim ihtiyacimiz olmaz ama seni bulmusken sormak istedigim birsey var vucutgelistirme ile ugrasiyorum. Bazen eklemlerimden çıt cit sesler geliyor ve güç kaybi yasiyorum. Eklemdeki aci sebebiyle hareketi tamamlayamiyorum. Sebebi nedir sizce?
Teşekkürler
-
Hoşbulduk Ehlıyetımı 1 ay kadar once aldım, eğitimleri! de ehliyet kursdan ozel dersle aldım ancak teknik öğrendiğimi sanmıyorum, samsun'da da eğitimler senede 1 ya da 2 kez ancak oluyor maalesef. 3 tane motor kazası geçirmiş nörolojik hastam vardı geçen ay, onların yardımlarıyla bir kaç tecrübeli insana ulaştım ve temel teknikleri hemen hemen öğrendim diyebilir fakat motorum olmadığı için pratik etme şansım çok fazla olmadı. Fuardan Yamaha R25 almayı planlıyorum kısmetse. Almayı düşündüğüm koruyucu ekipmanlarla ilgili de bir konu açmak istiyorum aslında ama biraz daha kafamda oturtmam gerekiyor öncelikle.
Sorunuza gelirsek, bu tip sesler hayra alamet değildir. Eklem arasındaki sıvıların azalmasına bağlı deformasyonlar oluşuyor ya da oluşmuş olabilir ve siz bunu her tekrarladığınızda bu durum ilerler, genellikle de omuz ekleminde olur. (overuse injury). Yumuşak doku dediğimiz kas, tendon, ligament (bağ) yapılarında da hasar olabilir ki bunların tedavisi daha kolaydır. Ağır bir idmandan sonra mümkünse ağrıyan bölgeye bir adet küp buzla 3 dakika masaj yapın. Ice massage on tendonitis olarak bakabilirsiniz internetten. örnek olması için bir link: https://www.youtube.com/watch?v=FK-IsoHkHSs
Bir de tehlikeli hareketleri yapmayınız. Örneğin; Behind the neck press.
Geçmiş olsun.
-
Tesekkurler hocam, aslinda agri denmez kıt kıt sesler gelince hareket esnasinda igne batmasi gibi oluyor ama hareket bitince brseyim kalmiyor. Simdilik bol bol paça corbasiyla eklemleri guclendirebilecegime inaniyorum
hocam, ekipmanlara butce ne kadar ayirdiniz? Bu isin en onemli kismi ekipmandir. Yazin terleten bir mont , icine cok ruzgar alan bir kask, elleri leş gibi kokutan bir eldiven insani motordan bile sogutur. Kaldi ki guvenlik en onemli kismidir. Butcenize gore size birkac alternatif sunabiliriz. Orn: kesinlikle full face bir kask, bilek korumali eldiven, dizlik ve bot.. bunlat olmazsa olmazdir. Fuara 1.5 ay vaktimiz var. Burda yavas yavas fikir edinirsiniz ve fuarda deneyerek alabilirsiniz.
butcenize gore listesi olustururuz..
-
Amanin, çok sevindim bissuru sorum var fizyoterapiste
Hoşgeldiniz motosiklet.net li kazasız belasız surusler simdiden
-
Aramıza hoşgelidiniz Bir çok arkadaş Yamaha R25 i beklemekte.
-
2move adlı üyeden alıntı
Tesekkurler hocam, aslinda agri denmez kıt kıt sesler gelince hareket esnasinda igne batmasi gibi oluyor ama hareket bitince brseyim kalmiyor. Simdilik bol bol paça corbasiyla eklemleri guclendirebilecegime inaniyorum
hocam, ekipmanlara butce ne kadar ayirdiniz? Bu isin en onemli kismi ekipmandir. Yazin terleten bir mont , icine cok ruzgar alan bir kask, elleri leş gibi kokutan bir eldiven insani motordan bile sogutur. Kaldi ki guvenlik en onemli kismidir. Butcenize gore size birkac alternatif sunabiliriz. Orn: kesinlikle full face bir kask, bilek korumali eldiven, dizlik ve bot.. bunlat olmazsa olmazdir. Fuara 1.5 ay vaktimiz var. Burda yavas yavas fikir edinirsiniz ve fuarda deneyerek alabilirsiniz.
butcenize gore listesi olustururuz..
2move, bu tip sesler (krepitasyon) eklemlerdeki hipertrofi (aşırı büyüme) sonrası tendonlara baskı yapabiliyor. Hareket boyunca önce ses duyulur, hareketin en zorlu yerinde ya da genelde son noktasına yakın iğne batması gibi ağrı ya da uyuşmalar tendonlara ya da sinire bir baskı olduğunu gösterir. Eklemleri kuvvetlendirmek için Glukozaminglukan türevi kondroitin sulfat kullanımı önerilebilir ancak etkisi uzun vadede hissedilir (6-8 ay). Bende bodybuilding ve fitness sporuyla ilgileniyorum ve bu tip sorunlar ağırlık artırtmak istediğimiz dönemlerde ortaya çıkabiliyor maalesef, dikkatli olmak gerek.
Ekipman konusunda düşündüklerimi buraya yazayım, siz de bu bütçe aralığında alternatif olarak gösterebileceklerinizi paylaşın isterseniz. Hem forumu ekstra kirletmemiş oluruz.
Kask: Arai RX-7 GP, AGV Pista GP
Mont: Dainese Racing C2 Pelle
Eldiven: Knox Handroid, Dainese Full Metal RS
Bot: Dainese Axial Pro In
Pantolon: Tech90 kot ve Dainese Delta Pro ( yazın deri giymek çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum)
Sırt Koruma: Dainese Manis G2
Diz Koruma: Dainese Knee V
oluroyle adlı üyeden alıntı
Amanin, çok sevindim bissuru sorum var fizyoterapiste
Hoşgeldiniz motosiklet.net li kazasız belasız surusler simdiden
Hoşbulduk oluroyle,
Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
-
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hoşgeldiniz
-
hocam tam yerine geldin
artık sorulardan kurtulamazsın
ben 3 tane trafik kazası geçirdim
doktorlara güvenmediğim için artık kontrole vs. gitmiyorum
sorularımı buradan yazarsam destan olur
isterseniz mektup adresinizi verin size uzun bir mektup yazayım
-
Hocam yanlis bilgi vermemek icin söylüyorum. Yeni baslik acarsaniz kullanicilardan daha saglikli bilgi alirsiniz cunku hic arai kullanmadim. Hep shoei kullandim ama arai ve shoei nin kalitesi tartisilmaz. Ancak soyle bir durum var mesela shoei nin son model kaski Gt aír kullaniyorum, kesinlikle tavsiye etmem veya alacaksaniz bir beden kucugunu alin cunku haddinden fazla genisleme yapti ve suan kafama bol geliyor.
bu sebeple yeni baslik acmaniz daha uygun olur. Hepimizin bir yorumu olur
-
jackonbir adlı üyeden alıntı
hocam tam yerine geldin
artık sorulardan kurtulamazsın
ben 3 tane trafik kazası geçirdim
doktorlara güvenmediğim için artık kontrole vs. gitmiyorum
sorularımı buradan yazarsam destan olur
isterseniz mektup adresinizi verin size uzun bir mektup yazayım
Sorun değil jackonbir, dilimiz döndüğünce anlatmaya yardımcı olmaya çalışırım ancak kontrole gitmemeniz mantıklı bir hareket değil. Mesela şu an bir hastam var 4 aylık Hemipleji (Vücut yarısının felci) hastası ve hikayesini öğrenirken ailesiyle farkettik ki beyin kanaması geçirmeden 1 hafta önce trafik kazası geçirmiş, araç pert olmuş ancak burnu bile kanamadan kurtulmuş ve doktora gitmemiş. Tabi beyindeki bir damarda mikro yırtık oluştuğunu farketmeyip 1 hafta sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmış. Tedbiri elden bırakmayalım lütfen hem kendimiz hem sevdiklerimiz hem de bizi sevenlerin hatrına...
2move adlı üyeden alıntı
Hocam yanlis bilgi vermemek icin söylüyorum. Yeni baslik acarsaniz kullanicilardan daha saglikli bilgi alirsiniz cunku hic arai kullanmadim. Hep shoei kullandim ama arai ve shoei nin kalitesi tartisilmaz. Ancak soyle bir durum var mesela shoei nin son model kaski Gt aír kullaniyorum, kesinlikle tavsiye etmem veya alacaksaniz bir beden kucugunu alin cunku haddinden fazla genisleme yapti ve suan kafama bol geliyor.
bu sebeple yeni baslik acmaniz daha uygun olur. Hepimizin bir yorumu olur
Hangi bölüme açmam daha uygun olur acaba? moto sohbet kısmına mı yoksa racing bölümüne mi?
-
Moto sohbete acmaniz yeterli olur.simdiden soyliyim gereksiz fikir veren de olur akliniz fazla karismasin
-
@FztUygar, foruma hoş geldiniz. Motosikletinize kısa sürede kavuşmanızı ve keyifle sürmenizi dilerim.
-
Hoşbulduk DusenAdam, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
-
hoşgeldin hocam
YAŞ 35 YOLUN YARISI DEDİLER. BENDE KALAN YOLU MOTOSİKLET İLE GİTMEYE KARAR VERDİM.
çok hoşuma gitti alıntı yaptım.
-
hoşgeldin uygar kazasız sürüşler.motor üzerindeki resimlerini bekliyoruz en kısa sürede.motor üstündeki fizyoterapist duruşunu merak ediyorum yanlışlarımızı görmek adına
forumdaşlara :
ağrı olan yerlerinizi resimli paylaşmayın , olan var olmayan var
-
Mr.[T] adlı üyeden alıntı
hoşgeldin uygar kazasız sürüşler.motor üzerindeki resimlerini bekliyoruz en kısa sürede.motor üstündeki fizyoterapist duruşunu merak ediyorum
yanlışlarımızı görmek adına
forumdaşlara :
ağrı olan yerlerinizi resimli paylaşmayın , olan var olmayan var
Hoşbulduk Mr.[T], AEA'nın dediği gibi motor üzerinde durmanın 2 tipi var, 1 doğru 1 de yanlış.. Mesleğe göre değişeceğini sanmıyorum :D
Forumdaşlara gelince,
beklediğim kadar mesaj gelmiyor ve bu güzel bir şey. İlk mesajda dediğim gibi inşallah aramızdan kimse fizyoterapiste muhtaç kalmasın, uzun bir ömür boyu motosiklet kullansın
-
ilk günden gözünü korkutmayalım dedik
-
Hoşgeldiniz foruma
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)