Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bir Fizyoterapist Olarak Merhaba!

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar ismim Uygar. Samsun'da yaşıyorum.

Üniversite yıllarından beri arkadaşlarıma artçı olmuş ve içindeki 2 teker aşkı her geçen gün artmış bir insan olarak aylardır yaptığım araştırmalar sonunda ilk motorumu alıp aranıza katılmaya karar vermiş bulunuyorum.

Başlıkta mesleğimi belirtmemin sebebi malum, ülkemizde her motorcu maalesef potansiyel bir fizyoterapi hastasıdır. Motor hakkında tecrübeye sahip olmasamda mesleki olarak her konuda bana özelden ya da mailden ulaşabileceğinizi bilmenizi istiyorum.
    En son olarak ise Allah hiç bir kardeşimizi fizyoterapistin eline düşürmesin diyorum
    Tekeriniz daima düz bassın arkadaşlar.
    serkanksk, abeciMotoru, Hyjal ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hosgeldin aramiza hocam. Motosiklet hakkinda sirmak istedigin her konuda yardimci oluruz. Motor ne aldiniz? Egitim aldiniz mi? Umarim ihtiyacimiz olmaz ama seni bulmusken sormak istedigim birsey var vucutgelistirme ile ugrasiyorum. Bazen eklemlerimden çıt cit sesler geliyor ve güç kaybi yasiyorum. Eklemdeki aci sebebiyle hareketi tamamlayamiyorum. Sebebi nedir sizce?
    Teşekkürler

Hoşbulduk Ehlıyetımı 1 ay kadar once aldım, eğitimleri! de ehliyet kursdan ozel dersle aldım ancak teknik öğrendiğimi sanmıyorum, samsun'da da eğitimler senede 1 ya da 2 kez ancak oluyor maalesef. 3 tane motor kazası geçirmiş nörolojik hastam vardı geçen ay, onların yardımlarıyla bir kaç tecrübeli insana ulaştım ve temel teknikleri hemen hemen öğrendim diyebilir fakat motorum olmadığı için pratik etme şansım çok fazla olmadı. Fuardan Yamaha R25 almayı planlıyorum kısmetse. Almayı düşündüğüm koruyucu ekipmanlarla ilgili de bir konu açmak istiyorum aslında ama biraz daha kafamda oturtmam gerekiyor öncelikle.

Sorunuza gelirsek, bu tip sesler hayra alamet değildir. Eklem arasındaki sıvıların azalmasına bağlı deformasyonlar oluşuyor ya da oluşmuş olabilir ve siz bunu her tekrarladığınızda bu durum ilerler, genellikle de omuz ekleminde olur. (overuse injury). Yumuşak doku dediğimiz kas, tendon, ligament (bağ) yapılarında da hasar olabilir ki bunların tedavisi daha kolaydır. Ağır bir idmandan sonra mümkünse ağrıyan bölgeye bir adet küp buzla 3 dakika masaj yapın. Ice massage on tendonitis olarak bakabilirsiniz internetten. örnek olması için bir link: https://www.youtube.com/watch?v=FK-IsoHkHSs

Bir de tehlikeli hareketleri yapmayınız. Örneğin; Behind the neck press.
    Geçmiş olsun.

Tesekkurler hocam, aslinda agri denmez kıt kıt sesler gelince hareket esnasinda igne batmasi gibi oluyor ama hareket bitince brseyim kalmiyor. Simdilik bol bol paça corbasiyla eklemleri guclendirebilecegime inaniyorum
    hocam, ekipmanlara butce ne kadar ayirdiniz? Bu isin en onemli kismi ekipmandir. Yazin terleten bir mont , icine cok ruzgar alan bir kask, elleri leş gibi kokutan bir eldiven insani motordan bile sogutur. Kaldi ki guvenlik en onemli kismidir. Butcenize gore size birkac alternatif sunabiliriz. Orn: kesinlikle full face bir kask, bilek korumali eldiven, dizlik ve bot.. bunlat olmazsa olmazdir. Fuara 1.5 ay vaktimiz var. Burda yavas yavas fikir edinirsiniz ve fuarda deneyerek alabilirsiniz.
    butcenize gore listesi olustururuz..

Motosikleti
    F850 Gs
    Amanin, çok sevindim bissuru sorum var fizyoterapiste

Hoşgeldiniz motosiklet.net li kazasız belasız surusler simdiden

neonxc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    Aramıza hoşgelidiniz Bir çok arkadaş Yamaha R25 i beklemekte.

Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesekkurler hocam, aslinda agri denmez kıt kıt sesler gelince hareket esnasinda igne batmasi gibi oluyor ama hareket bitince brseyim kalmiyor. Simdilik bol bol paça corbasiyla eklemleri guclendirebilecegime inaniyorum
    hocam, ekipmanlara butce ne kadar ayirdiniz? Bu isin en onemli kismi ekipmandir. Yazin terleten bir mont , icine cok ruzgar alan bir kask, elleri leş gibi kokutan bir eldiven insani motordan bile sogutur. Kaldi ki guvenlik en onemli kismidir. Butcenize gore size birkac alternatif sunabiliriz. Orn: kesinlikle full face bir kask, bilek korumali eldiven, dizlik ve bot.. bunlat olmazsa olmazdir. Fuara 1.5 ay vaktimiz var. Burda yavas yavas fikir edinirsiniz ve fuarda deneyerek alabilirsiniz.
    butcenize gore listesi olustururuz..
    2move, bu tip sesler (krepitasyon) eklemlerdeki hipertrofi (aşırı büyüme) sonrası tendonlara baskı yapabiliyor. Hareket boyunca önce ses duyulur, hareketin en zorlu yerinde ya da genelde son noktasına yakın iğne batması gibi ağrı ya da uyuşmalar tendonlara ya da sinire bir baskı olduğunu gösterir. Eklemleri kuvvetlendirmek için Glukozaminglukan türevi kondroitin sulfat kullanımı önerilebilir ancak etkisi uzun vadede hissedilir (6-8 ay). Bende bodybuilding ve fitness sporuyla ilgileniyorum ve bu tip sorunlar ağırlık artırtmak istediğimiz dönemlerde ortaya çıkabiliyor maalesef, dikkatli olmak gerek.

Ekipman konusunda düşündüklerimi buraya yazayım, siz de bu bütçe aralığında alternatif olarak gösterebileceklerinizi paylaşın isterseniz. Hem forumu ekstra kirletmemiş oluruz.

Kask: Arai RX-7 GP, AGV Pista GP
    Mont: Dainese Racing C2 Pelle
    Eldiven: Knox Handroid, Dainese Full Metal RS
    Bot: Dainese Axial Pro In
    Pantolon: Tech90 kot ve Dainese Delta Pro ( yazın deri giymek çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum)
    Sırt Koruma: Dainese Manis G2
    Diz Koruma: Dainese Knee V

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amanin, çok sevindim bissuru sorum var fizyoterapiste

Hoşgeldiniz motosiklet.net li kazasız belasız surusler simdiden
    Hoşbulduk oluroyle,
    Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Hoş geldin Uygar.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Hoşgeldiniz

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    hocam tam yerine geldin
    artık sorulardan kurtulamazsın
    ben 3 tane trafik kazası geçirdim
    doktorlara güvenmediğim için artık kontrole vs. gitmiyorum
    sorularımı buradan yazarsam destan olur
    isterseniz mektup adresinizi verin size uzun bir mektup yazayım

Hocam yanlis bilgi vermemek icin söylüyorum. Yeni baslik acarsaniz kullanicilardan daha saglikli bilgi alirsiniz cunku hic arai kullanmadim. Hep shoei kullandim ama arai ve shoei nin kalitesi tartisilmaz. Ancak soyle bir durum var mesela shoei nin son model kaski Gt aír kullaniyorum, kesinlikle tavsiye etmem veya alacaksaniz bir beden kucugunu alin cunku haddinden fazla genisleme yapti ve suan kafama bol geliyor.
    bu sebeple yeni baslik acmaniz daha uygun olur. Hepimizin bir yorumu olur

Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam tam yerine geldin
    artık sorulardan kurtulamazsın
    ben 3 tane trafik kazası geçirdim
    doktorlara güvenmediğim için artık kontrole vs. gitmiyorum
    sorularımı buradan yazarsam destan olur
    isterseniz mektup adresinizi verin size uzun bir mektup yazayım
    Sorun değil jackonbir, dilimiz döndüğünce anlatmaya yardımcı olmaya çalışırım ancak kontrole gitmemeniz mantıklı bir hareket değil. Mesela şu an bir hastam var 4 aylık Hemipleji (Vücut yarısının felci) hastası ve hikayesini öğrenirken ailesiyle farkettik ki beyin kanaması geçirmeden 1 hafta önce trafik kazası geçirmiş, araç pert olmuş ancak burnu bile kanamadan kurtulmuş ve doktora gitmemiş. Tabi beyindeki bir damarda mikro yırtık oluştuğunu farketmeyip 1 hafta sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmış. Tedbiri elden bırakmayalım lütfen hem kendimiz hem sevdiklerimiz hem de bizi sevenlerin hatrına...

Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yanlis bilgi vermemek icin söylüyorum. Yeni baslik acarsaniz kullanicilardan daha saglikli bilgi alirsiniz cunku hic arai kullanmadim. Hep shoei kullandim ama arai ve shoei nin kalitesi tartisilmaz. Ancak soyle bir durum var mesela shoei nin son model kaski Gt aír kullaniyorum, kesinlikle tavsiye etmem veya alacaksaniz bir beden kucugunu alin cunku haddinden fazla genisleme yapti ve suan kafama bol geliyor.
    bu sebeple yeni baslik acmaniz daha uygun olur. Hepimizin bir yorumu olur
    Hangi bölüme açmam daha uygun olur acaba? moto sohbet kısmına mı yoksa racing bölümüne mi?

Moto sohbete acmaniz yeterli olur.simdiden soyliyim gereksiz fikir veren de olur akliniz fazla karismasin

@FztUygar, foruma hoş geldiniz. Motosikletinize kısa sürede kavuşmanızı ve keyifle sürmenizi dilerim.

Hoşbulduk DusenAdam, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

CANER1405 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125-şuanda motorsuz:(
    hoşgeldin hocam
    YAŞ 35 YOLUN YARISI DEDİLER. BENDE KALAN YOLU MOTOSİKLET İLE GİTMEYE KARAR VERDİM.
    çok hoşuma gitti alıntı yaptım.

Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    hoşgeldin uygar kazasız sürüşler.motor üzerindeki resimlerini bekliyoruz en kısa sürede.motor üstündeki fizyoterapist duruşunu merak ediyorum yanlışlarımızı görmek adına

forumdaşlara :

ağrı olan yerlerinizi resimli paylaşmayın , olan var olmayan var

Alıntı Mr.[T] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoşgeldin uygar kazasız sürüşler.motor üzerindeki resimlerini bekliyoruz en kısa sürede.motor üstündeki fizyoterapist duruşunu merak ediyorum yanlışlarımızı görmek adına

forumdaşlara :

ağrı olan yerlerinizi resimli paylaşmayın , olan var olmayan var
    Hoşbulduk Mr.[T], AEA'nın dediği gibi motor üzerinde durmanın 2 tipi var, 1 doğru 1 de yanlış.. Mesleğe göre değişeceğini sanmıyorum :D

Forumdaşlara gelince,
    beklediğim kadar mesaj gelmiyor ve bu güzel bir şey. İlk mesajda dediğim gibi inşallah aramızdan kimse fizyoterapiste muhtaç kalmasın, uzun bir ömür boyu motosiklet kullansın

Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    ilk günden gözünü korkutmayalım dedik
    cenkito bunu beğendi.

The-Rock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS 200
    Hoşgeldiniz foruma

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)