Merhaba arkadaşlar 82 doğumluyum, istanbul trafiğindeki malum nedenlerden dolayı bir kaç senedir motorsikletler gözüme sempatik görünüyor, çok seviyorum onları, olabildiğince yol veriyorum, fark etmeye çalışıyorum. aralık 2014'te A2 ehliyet alma uğraşına girdim, bundan sonra ilk hedefim ybr125. arabam var o yüzden şehirler arası için motorsikleti tercih edeceğimi zannetmiyorum. Motorsiklet kullanma ile ilgili bazı düşüncelerim var,
1 yağmurda, karda ve soğuk havalarda motor kullanacağımı zannetmiyorum.
2 Sesiymiş, hızıymış benim için çok önemli değil, bu yüzden şehiriçi trafikte güvenle gidebilecek 250cc motor benim için yeterlidir.
3 eğitim-tecrübe çok hayati bu şeytan oyuncağında, kaç aydır internetten bulabildiğim kadar bilgiye ulaşmaya çalıştım, motoru da aldığımda ilk önce trafiğin olmadığı yerlerde alıştırma yapacağım. Biliyorum eğitim veren iyi yerler var ama bir seansa 350 tl vermek de zor.
4 Sabır alıştırmalarına şimdiden başladım, trafikte dalaşmamak, ters yapmamak çok önemli. Yani şunun farkındayım; dışardaki insanlar seçilip de sokağa yola çıkartılmıyor, her türden insan var, aptalı, üzgünü, dalgını, özürlüsü, engellisi, suçlusu, katili, hayvanı, babası, oğlu, kızı, annesi, dedesi, ninesi, yaşlısı. Bunları kabullenmek lazım, bir şeyi de unutmamak lazım, bi yerlerde onları seven onlara ihtiyaç duyan insanlar var.
Hepimize iyi forumlar.