Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni bir başlangıç için ustalardan tavsiye.

REKLAM ALANI
    xaselcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba arkadaşlar yaşım 21 Eskişehir de yaşıyorum motora başlamak istiyorum.Şuan otomobil ehliyetim yok uzun süre bisiklet sürdüm bisikleti gayet iyi kullanıyorum (Tek teker vs.) yani demem o ki gerekli eğitimlerin tümünü alıp bütün eğitim programlarını eksiksiz tamamlayıp Yamaha MT-09(Naked)motora binebilir miyim(6bin Tl lik bir bütçe ayırdım ekipmana)?Bütün eğitimlerimi aldıktan sonra motoru b modunda (diğer modlara nazaran daha sakin)
    ilk aylarda 3. vitesi geçmemek kaydıyla rahat kullanabilir miyim?Motora alışmadan hız felan yapmam daha sakin yerlerde kendimi geliştirmeye çalışırım.Yaparsın demeyin kesinlikle riske girmem.Zaten hayatım boyunca yarış motoruda kullanmam.Motoru şehir içi ağırlıklı kullanıcam.Motoru ben kullanacağımı düşünüyorum yavaş yavaş alışabilirim yani.Sizin görüşleriniz nelerdir?Çevrenizde yüksek cc ile başlayan arkadaşlar var mı?Ben forumda bir kaç konu okudum fakat güncel bilgiler almak istiyorum.bütün bunları göz önünde bulundurarak değerli yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
    (Boyum 184 kilom 73)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu gecen gun cbr fireblade motorun resmini paylasip ilk motorum takas geldi nasi binicem ogretin diye trolleyen adamla ayni sanirim.
    OnurTr bunu beğendi.

Motosikleti
    TVS Apache 150 Hyper Edge 2014
    Abim mt 09 gerçekten şahane bi motosikletler ama başlangıç için bu velete mt 125 ile başlamanı öneririm.Ki ben de 100 cc ile başlıyorum öğrenmeye amacım kavramak, kavrarkende yüksek hız yapmamamız lazım çnkü daha acemiyiz.Mt 09 ile öğrenilmez çünkü altından fırlar gider çok şahit oldum yüksek cc ile başlayanlarda.Fırlayamazsa bile gaz veremezsin vites 3 e kadarda çıkamazsın zaten arabaya benzemez yani bunların kalkış ce hız almaları.Benim tavsiyem illa mt istiyorum diosan eğer az bekle mt125 ler gelicek belkide gelmiştir.onunla öğrenebilirsin.Hee ben illa mt değil diğerlerinin en kaliteli olanını istiyorum diosan Tvs Apache 150 yeni kasa öneririm.Çok sportif ve güçlü motordur.Commuter sınıfına giriyor.

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Troll Detected
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    arada bi trollcüler geliyo burayı komple kazıyo gidiyo. denizde canlı bırakmıyolar. işe yarayanları alıyorlar işe yaramayanları ölü şekilde denize atıyorlar. TROLLE HAYIR!

Bilen kisiler yazsin demistim fakat bir tek Eren Orhan duzgun yorum yapmis.Amacim forumu trollemek degil forumda bi cok konuya baktim 1000 cc ile baslayanlarda var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Dusuk cc motor alipta onu satmakla ugrasmak istemem.

mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    Bence boyuna kilona bakılırsa öğrenip kendini geliştirmen çok zor olmaz. İşin mantığını biliyosan rahatlıkla kavrarsın. Herkes kendi motorunun ustasıdır. Tarafiğe kapalı alanda vitesleri, frenleri, debriyajı iyice bi kavra ilk onlara alış. Sonra yokuşlarda durup kalkmayı, nasıl fren yapılacağını bii alış derim. Ama mümkünse trafiğe kapalı alan olsun. Korumalıklarını hiç giymemezlik yapma. Eyliyetini aldıktan sonra direksiyon hakimiyetinide geliştirirsin olur biter. Tabi kendine güvenmiyosan eğitim almanı öneririm. Allah tüm motorcu alemine kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    var bi arkadaş 600 ile başladı düz yolda giderken az daha bariyerlerde rende olacaktı, gayet sakin viraja girmeyen birinden bahsediyorum. o yüzden söylediğin motor tam sana göre bence hiç çekinme.
    Vitus bunu beğendi.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Vitus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Yüksek cc ile başlayan tabi ki vardır, fakat bu doğru bir karar olduğu anlamına gelmez.

Tercih meselesi yani. Senin riski nasıl değerlendirdiğine, risk almak isteyip istememene bağlı.

Çok daha az kaza riski ile rahatça öğrenip, sonraki adımlarda daha güçlü motorlara geçmek mi? Yoksa satmaya uğraşmaya üşenmek mi? Hangisi senin için daha önemli ise ona göre karar vereceksin kısacası. Adı üstünde, 'risk'. Ayrıca satmaya uğraşmak demişsin de, istisnalar haricinde çoğu marka model düşük hacimli motor gayet rahat satılıyor.

Bana sorsan birak bir taneyi, MT-09 gibi bir motora geçmeden önce hem trafiği anlayıp refleks geliştirmek, hem de motosiklet ile bütünleşmek adına önce 2 ayrı motoru belli süreler kullanman iyi olacaktır (125/250cc ve sonrasında mesela bir 500/600cc). Bisikleti iyi kullanman 115 beygirlik bir motorda pek bir şey ifade etmeyecek çünkü.

Eğitimi zaten kaç cc ile başlarsan başla almalısın.

Umarım mantıklı bir karar verirsin

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Bana henüz usta denemez ama cevabım temiz bir "Hayır". Sebebini forumda bir yarım saat harcarsaniz anlayabilirsiniz. Ayrıca tek teker yapabilmek bir başarı seviyesi değil maalesef.

Tek teker yapmak bi başarı demedim ben sadece hakimiyet sağlayabilirim motora demek istedim.Yabancı değilim yani.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------

@mtgemlik 'in dediğin gibi trafiğe kapalı alanlarda hergün alıştırma yaparım.Tabi bunlardan önce bütün eğitimleride alıcam.Yamaha vs. eğitimlerini.

Vitus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Alıntı xaselcuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek teker yapmak bi başarı demedim ben sadece hakimiyet sağlayabilirim motora demek istedim.Yabancı değilim yani.
    Motosikletin üstünde dengede durabilir ve sürebilirsin evet, ama şu aşamada senin durumunda en fazla 10-15kg ağırlıkta bisikletten bir anda ~190kg 115 beygir motosiklete geçip 'hakimiyet sağlamak' fazla iddialı ve yanlış bir düşünce, dikkatli ol derim, yabancı değilim diyorsun, inan o güce çok yabancısın. Eğitimini alsan, kapalı alanda çalışsan, yavaş sürsen bile yine de riskli, çünkü ilk motor olarak çok güçlü bir motor.

@Vitus Peki sizce maximum kaç cc ile başlamalı bu dediklerimin hepsini yaparak?

mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    Alıntı Vitus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletin üstünde dengede durabilir ve sürebilirsin evet, ama şu aşamada senin durumunda en fazla 10-15kg ağırlıkta bisikletten bir anda ~190kg 115 beygir motosiklete geçip 'hakimiyet sağlamak' fazla iddialı ve yanlış bir düşünce, dikkatli ol derim, yabancı değilim diyorsun, inan o güce çok yabancısın. Eğitimini alsan, kapalı alanda çalışsan, yavaş sürsen bile yine de riskli, çünkü ilk motor olarak çok güçlü bir motor.

Arkadaşın dediği gibi motor çok güçlü. Yani bisikletin pedalına asıldığın gibi gaz koluna asılırsan sen olduğun yerde durursun ama motor çoktan gitmiş olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)