Merhaba!Ben Alp.Cukurova Universitesinde mak. müh. okuyorum.yazları datçadayım(marmarisin oralarda.2004 model bir honda beat im var.Sadece yazlari kullanabiliyorum.çocukluğumdan beri cross motosikletlere tutkuluyum.Artık 2 zamanlı gercek bir cross almaya kararliyim.Sorularimda bu noktada basliyor.Bu motorlarin yakit tuketimi asinmasi vs. hakkinda cok derin olmasada bilgim var.aradigim motor ayakliksiz farsiz tek kisilik bir spesiyal diil cunku gunluk kullanimda 2 kisi ve trafikte de kullanacagim.
Yani aklimda yamaha dt 125 veya kawasaki kmx 125 gibi modeller var(2. el).
1-)Bu motorlarda 2. zamanlilarin malum asinmasi basgosterdiginde piston-sekman degisimi ne kadara yapilabilir.Yaklasik bir fikriniz var mi?
2-)4 zamanli yeni bir motordan boyle bir motora gectigim icin dalga konusu yapma girisimleri olur mu?
3-)Beat imi SATMAK istiyorum.aklimdaki fiyat 2.000ytl.fazla gelmesin daha 2000km olmadi ve garajda bekledi kis boyu.Ayrica yazinda getirdiimde usenmeyip garaja koyuyodum.(Evet ben bagliyim biraz).
4-)Arkadaşlar benle takas yapabilecek motorumu almak isteyecek veya uygun bir motor biliyorsaniz haber verin lutfen.Simdiden tesekkurler.
5-)Simdiye kadar forumun ucra koselerini bile dolandim.Ama henuz ilk defa bisey yaziyorum.O Yuzden pek bir kibarlastim,imla kurallarina pek bir ozendim,bunu neden soyluyorum saf ve soguk bir insan imaji olustuysa kafanizda dagitasiniz diye.eheheh;)
6-)Hepinize keyifli surusler!..
--Dostlar yorumlariniz fikirleriniz tecrubeleriniz benim icin cok degerli lutfen esirgemeyin--ozeldende msj atin isterseniz:D